Δευτέρα, Μαΐου 30, 2005

ΠΛάκα με κάνεις!

Διαβάζω στο χθεσινό Αγγελιοφόρο τα αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας της ALCO για τη Θεσσαλονίκη και μένω χαζός: «το 55% θεωρεί τον νυν δήμαρχο Θεσσαλονίκης επιτυχημένο και θέλει να παραμείνει, ενώ η πρόθεση επαναψήφισής του είναι πολύ υψηλή (φτάνει το 54%)».

Μερικές φορές έχω την εντύπωση ότι οι συμπολίτες μου, μέσα στην απογοήτευσή τους, κάνουν πΛάκα. Χοντρή πΛάκα. Και ότι οι επιλογές τους για τον πρώτο και δεύτερο βαθμό αυτοδιοίκησης εμπεριέχουν ένα είδος σκληρής ειρωνείας για το κατεστημένο πολιτικό προσωπικό της πόλης.

Υστερα πάλι λες, δεν μπορεί, την πρώτη φορά ήταν πλάκα, τη δεύτερη ήταν επίσης πλάκα. Την Τρίτη αρχίζει και γίνεται σαχλαμάρα. Κανείς δεν γελάει με την ίδια πλάκα για τρίτη φορά. Θέλει να ακούσει καινούργιο ανέκδοτο. Το άλλο με τον Τοτό (ή με τον Σπύρο!!!).

Στο μεταξύ τα άλυτα προβλήματα και μεγαλώνουν και πολλαπλασιάζονται. Σε διπλανό άρθρο διαβάζω επίσης:
Σε κατάσταση απελπισίας οι οδηγοί. 60.000 θέσεις στάθμευσης ψάχνει η Θεσσαλονίκη. Καθημερινά πραγματοποιούνται πάνω από 300.000 παράνομες διπλοσταθμεύσεις, ενώ οι μέσοι χρόνοι για την ανεύρεση θέσης στο κέντρο είναι μέχρι και μία ώρα.

Το ότι πολλά δεν πηγαίνουν καλά σε αυτή την πόλη είναι μια αφόρητη κοινοτοπία. Αλλά με επαναλαμβανόμενες πλάκες δεν ξέρω αν θα πάνε και καλύτερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: