Τρίτη, Ιανουαρίου 03, 2006

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ στην Ε : Γιάννης Μπουτάρης

Συνέντευξη
Γιάννης Μπουτάρης
«Συνεδριούπολη, πνευματική, που να παρέχει υπηρεσίες»

Αποσπάσματα:

>>>Η κοσμοπολίτισσα Θεσσαλονίκη έχει μείνει κλεισμένη στον εαυτό της, δίχως στόχους, δίχως όραμα, δίχως έργο. Η πόλη βγαίνει από τον λήθαργο και ζητά μια άλλη διοίκηση, ανοιχτή στις προκλήσεις των καιρών, με ευρωπαϊκό όραμα, με καινοτόμες ιδέες, με πρόγραμμα δράσης.

>>>Είμαι κι εγώ ένας από την πλειοψηφία των πολιτών που βλέπει τη Θεσσαλονίκη να χάνει τη μία ευκαιρία μετά την άλλη. Να σύρεται πίσω από την Αθήνα. Να έχει μετατραπεί σε μια πόλη γκρινιάρα δίχως να μπορεί η... γκρίνια της να έχει συγκεκριμένο περιεχόμενο. Μια πόλη δίχως στόχους και κυρίως μια πόλη που δεν μπορεί όχι ν' ακολουθήσει, αλλά ούτε να αφουγκρασθεί τη σύγχρονη εποχή. Μια πόλη που χάνει τον βηματισμό της, που δίχως την εικόνα της εσωστρέφειας, της ξενοφοβίας, της αδυναμίας να ανταποκριθεί στο ρόλο που της δίνει η γεωγραφική της θέση και της ορίζει η Ιστορία.

>>>Ν' αντιληφθούν οι πολλοί την ανάγκη αλλαγής στην πόλη μας. Εμείς θα κάνουμε ό,τι πρέπει και σε μεγάλη ένταση στους επόμενους μήνες, αλλά αν δεν έχουμε ανταπόκριση γιατί να συνεχίσουμε; Αν δούμε απροθυμία, αν οι μετρήσεις δεν δώσουν την προοπτική νίκης, αν τα κινήματα της πόλης δεν δραστηριοποιηθούν προς την κατεύθυνση να αποκτήσει η πόλη όραμα, στόχο, να παράξει έργο και να δει ότι υπάρχουν στρατιές ανέργων -ιδιαίτερα μεταξύ των νέων- που δεν βρίσκουν δουλειά με τα διάφορα γραφεία που συστήνει η σημερινή διοίκηση, αλλά με δράσεις καινοτόμες, τότε δεν έχουμε κανένα λόγο να συνεχίσουμε. Εγκαιρα θα πούμε ότι κάναμε την προσπάθειά μας και ξαναγυρνάμε εκεί που ήμασταν


Η Θεσσαλονίκη έχει 4 επιλογές για Δήμαρχο!
Το Κομεντ Της Ημέρας

1 σχόλιο:

ANemos είπε...

Η ελπίδα είναι στο χέρι μας! Και τα στοιχήματα τύπου Μπουτάρη επίσης! Ανοιχτά και με μέλλον!