Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 16, 2005

Πόσα οφείλει το κράτος στην "Ολυμπιακή'';

ΙΔΟΥ... Τα στοιχεία: «Πόσα οφείλει το κράτος στην "Ολυμπιακή'';». «Τα στοιχεία είναι συντριπτικά (και είναι δικά τους). Τα έχουν καταθέσει οι ίδιοι οι κυβερνώντες στην Ε.Ε. από το 1994 και από την εξέτασή τους προκύπτει ότι το κράτος οφείλει στην "Ολυμπιακή" περί τα 678 δισ. δραχμές».

Ο Νίκος Μπογιόπουλος, στον «Ριζοσπάστη»:

* 107 δισ. δραχμές στο μετοχικό της κεφάλαιο
* 382 δισ. δραχμές από υποκοστολογημένα κόμιστρα
* 109 δισ. δραχμές από υποχρεωτικές εκπτώσεις σε ειδικές ομάδες πληθυσμού (κληρικούς κ.λπ.)
* 30 δισ. δραχμές από χρέη της ΥΠΑ
* 30 δισ. δραχμές από τη διακίνηση του Τύπου
* 11 δισ. δραχμές από μετακινήσεις υπαλλήλων της δημόσιας διοίκησης
* 7 δισ. δραχμές από μη καταβολή κομίστρων για μετακινήσεις της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας
* 2 δισ. δραχμές από μετακινήσεις ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ.».
- «Στην ίδια αυτή μελέτη (του Τομέα Μελετών και Προϋπολογισμού της "Ολυμπιακής") γίνεται η παραδοχή ότι το κράτος χρωστούσε σωρευτικά από το 1975 μέχρι το 1992 στην εταιρία 652 δισ. δραχμές. Οτι επίσης το σωρευτικό χρέος της "Ολυμπιακής" ήταν αποτέλεσμα και των υψηλότατων τόκων υπερημερίας που χρεωνόταν η "Ολυμπιακή" για ανεξόφλητα χρέη της τα οποία όμως δεν μπορούσε να καταβάλει γιατί της, τα χρωστούσε το ίδιο το κράτος, που εμ δεν πλήρωνε -εμ της επέβαλε κι από πάνω τόκους για τα δικά του χρέη (να πώς βγαίνει το περίφημο 1 τρισ. έλλειμμα)!»

- «Επίσης, η ίδια η Παλάθιο, η αρμόδια τότε επίτροπος της Ε.Ε. ομολογούσε στις 15/1/2003 (σε σχετική ερώτηση των ευρωβουλευτών του ΚΚΕ) την ύπαρξη "τεράστιου χρέους του ελληνικού κράτους έναντι της 'Ολυμπιακής Αεροπορίας'"»!

Δεν υπάρχουν σχόλια: