Κυριακή, Οκτωβρίου 08, 2006

ΚΑΙ Μπάτσοι ΚΑΙ Γουρούνια ΚΑΙ Δολοφόνοι


Οσα χρόνια και να περάσουν.

Οσες δεκαετίες.

Με σοσιαλδημοκρατία ή με Δεξιά. Ηταν, παραμένουν και θα παραμένουν τα ένστολα αποβράσματα της κοινωνίας. Οι έχοντες νόμιμη άδεια να δέρνουν και να δολοφονούν πολίτες. Διαδηλωτές, μέλη μειονοτήτων ακόμη και συγγενικά τους πρόσωπα άμα λάχει. Πραίτορες, ραβδούχοι, πιστολέρο, φονιάδες, διακινητές της ηρωίνης και της λευκής σάρκας, νταβατζήδες και προστάτες, βασανιστές, τζάμπα μάγκες. Πρωταγωνιστές σε ξυλοδαρμούς, σε ταπεινώσεις, σε βιασμούς, σε ανθρωποκτονίες. Με κουμπούρια, μαχαίρια, αλυσίδες, χημικά, σιδερογροθιές, …κρίκους. Με φασίζουσα ιδεολογία και συμπεριφορά. Πάντοτε στη σκιά της ατιμωρησίας. Πάντοτε στα «μαλακά» ακόμη κι όταν εντοπίζονται (πρόσφατο παράδειγμα το γουρούνι με τη σιδερογροθιά που μετατέθηκε εν είδη τιμωρίας στο Αστυνομικό Τμήμα Παγκρατίου).

Η Διεθνής Αμνηστία περιγράφει με συγκλονιστικό τρόπο τη δράση των αστυνομικών στην Ελλάδα παραθέτοντας στοιχεία για παραβιάσεις ανθρώπινων δικαιωμάτων που διαπράχθηκαν από μέλη των σωμάτων ασφαλείας τα τελευταία χρόνια.

Αυτές τις ημέρες που το σχέδιο αναβίωσης (ή μάλλον επανίδρυσης) του Δεξιού Παρακράτους βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και οι Δολοφόνοι της ΕΛΑΣ και του ακροδεξιού «ελληναρά» Πολύδωρα (Τη συμπαράστασή του στο προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. εκδηλώνει ο Βύρων Πολύδωρας), βγαίνουν και πάλι παγανιά, είναι καιρός να θυμηθούμε τα πρόσφατα αλλά και τα πιο παλιά ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ τους.



Greece: In the shadow of impunity: Ill-treatment and the misuse of firearms - Amnesty International


Κώστας Κατσαφάδος



Δεν υπάρχουν σχόλια: