Τρίτη, Μαρτίου 18, 2008

Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το Ασφαλιστικό

Αθήνα



Τη συγκρότηση τριών ταμείων ασφάλισης (μισθωτών, αγροτών, αυτοαπασχολούμενων) μετά από αξιόπιστες αναλογιστικές μελέτες και με τη σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η αναδιανομή του συσωρευμένου πλούτου και η εφαρμογή ενός νέου τύπου ανάπτυξης με επίκεντρο την πλήρη απασχόληση είναι ο δρόμος» υπογράμμισε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλ.Αλαβάνος.

Για να προχωρήσουν οι ενοποιήσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί απαραίτητη προϋπόθεση τη διενέργεια αξιόπιστων αναλογιστικών μελετών (πριν από την όποια συγχώνευση), την κάλυψη των ελλειμμάτων (όπου υπάρχουν, πριν από την όποια συγχώνευση), την αναζήτηση του ανώτατου κοινού παρανομαστή στη διαδικασία ενοποίησης και την εξασφάλιση της συναίνεσης των εργαζομένων σε όλη αυτή την πορεία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ακόμη πως θα πρέπει να διασφαλιστούν με συγκεκριμένες προτάσεις οι αναγκαίοι πόροι για τις λειτουργικές ανάγκες, αλλά και τη μεγέθυνση των αποθεματικών των ταμείων, καθώς και συγκεκριμένες προτάσεις για μια ολοκληρωμένη δημόσια και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά ακόμη την επαναφορά της 35ετίας ασχέτως ορίου ηλικίας για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος, την παροχή κάλυψης σε οποιαδήποτε μορφή γυναικείας απασχόλησης, την αποσύνδεση της ασφάλισης των αγροτών από την ασφάλιση της αγροτικής παραγωγής, τη δραστική αύξηση των συντάξεων και κυρίως των κατώτερων και τέλος τη βελτίωση των διοικητικών και λειτουργικών διαδικασιών στους ασφαλιστικούς οργανισμούς.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ


Αφίσα 19 Μάρτη

κάλεσμα στην συγκέντρωση


Θέσεις - προτάσεις - παρεμβάσεις και υλικά του ΣΥΡΙΖΑ για το ασφαλιστικό

Εδώ μπορείτε να βρείτε συγκεντρωμένες όλες τις παρεμβάσεις μας σε σχέση με το ασφαλιστικό


Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το ασφαλιστικό

(Το κείμενο θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ για το ασφαλιστικό που κυκλοφόρησε σε 16σέλιδη μπροσούρα - Σεπτέμβρης 2007)

Δεν υπάρχουν σχόλια: