Τρίτη, Αυγούστου 28, 2007

Οι Ελληνες Πολιτικοί έχουν Ψύχωση

Το ελληνικό πανδαιμόνιο σε κόλαση φωτιάς καταγράφουν τα διεθνή ειδησεογραφικά μέσα

Αθήνα
Στείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο


Σκηνές χάους εν μέσω κακού συντονισμού, κραυγές κατοίκων σε φλεγόμενα χωριά, η μεγαλύτερη εκκένωση εν καιρώ ειρήνης στη χώρα, απουσία δασολογίου... Τα διεθνή ειδησεογραφικά μέσα καταγράφουν το ελληνικό «πανδαιμόνιο» και το βαρύ πολιτικό κλίμα και την οργή των πολιτών κατά της κυβέρνησης στο στο δρόμο προς τις κάλπες.

Με αναλυτικές καταγραφές της κατάστασης στην «κάποτε τέλεια» Πελοπόννησο και στην Εύβοια η ασύλληπτη εθνική τραγωδία παραμένει ψηλά στα πρωτοσέλιδα των ξένων εφημερίδων και στις διαδικτυακές ειδησεογραφικές πύλες, που δίνουν πλέον έμφαση στο πολιτικό σκηνικό μετά και το σοκ που προκάλεσαν διεθνώς οι φλόγες στην Αρχαία Ολυμπία.

Η ελληνική κυβέρνηση επικρίνεται για την έλλειψη συντονισμού και οι κάτοικοι κατακλύζονται από οργή για την απουσία συντονισμού των πυροσβεστικών μέσων και της γενικής αντιμετώπισης της κατάστασης, αναφέρουν τα ξένα μέσα σημειώνοντας πως η Ελλάδα δέχθηκε τη μεγαλύτερη βοήθεια που δόθηκε ποτέ σε κράτος-μέλος της ΕΕ σε περίοδο κρίσης.

Η βρετανική εφημερίδα Guardian δίνει το κλίμα από την Ελλάδα γράφοντας πως οι πολίτες αμφισβητούν την επάρκεια του κράτους και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δέχεται βαρύτατη κριτική για τη διαχείριση της κρίσης, επιμένοντας από πλευράς της πως υπήρξε οργανωμένο σχέδιο εμπρηστών.

Σε σχετικό δημοσίευμα αναφέρεται επίσης ότι κάποιοι ανώτατοι αξιωματούχοι υπαινίσσονται πως οι φωτιές είναι έργο δυνάμεων που έχουν στόχο την απαξίωση της κυβέρνησης εν όψει της 16ης Σεπτεμβρίου, και παρατίθενται οι καταγγελίες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου για αβάσιμες θεωρίες συνωμοσίας.

Η γαλλική Le Monde κάνει αναφορά στη θεωρία περί «ασύμμετρης απειλής», αναφέροντας παράλληλα ότι όλοι οι πολιτικοί έχουν μπει στη λογική της «ψύχωσης» με τις πυρκαγιές και οι τηλεοράσεις είναι γεμάτες με εικόνες από τις πυρκαγιές μεταδίδοντας επί 24ώρου βάσεως την πρωτοφανή καταστροφή.

Ενδεικτικό ήταν δύο ημέρες πριν το πρωτοσέλιδο της Liberation. «Η Ελλάδα στο έλεος τιτάνιων πυρκαγιών. Οι Έλληνες έζησαν τις τελευταίες 48 ώρες σαν πυρηνικό πόλεμο»...

Στην αντεπίθεση της αντιπολίτευσης κατά της κυβέρνησης Καραμανλή με κατηγορίες για «πλήρη ανικανότητα» αναφέρεται το πρώτο θέμα του δικτυακού τόπου του BBC την Τρίτη, ενώ το CNN δίνει έμφαση στη δραστηριοποίηση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας στις έρευνες.

Reuters και Associated Press δίνουν πλήρη κάλυψη από τα μέτωπα της φωτιάς με μαρτυρίες κατοίκων για τις δραματικές ώρες που έζησαν, αναφέρονται στη δημόσια κατακραυγή για τη λειτουργία του κρατικού μηχανισμού και στο βαρύ πολιτικό κλίμα που διαμορφώνεται για την κυβέρνηση Καραμανλή.

Από πλευράς της, η ιταλική Repubblica σημειώνει πως πέντε ημέρες μετά ο πύρινος εφιάλτης βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη και αποτυπώνει με τη σειρά της το πολιτικό κλίμα.

Σχεδόν όλα τα ξένα μέσα εμφανίζονται σοκαρισμένα μπροστά στον βαρύτατο απολογισμό, ενώ γίνεται επίσης εκτενής αναφορά στην απουσία δασολογίου με τις αναμενόμενες συνέπειες.

Τέλος, ο τουρκικός Τύπος επικρίνει την κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν για την καθυστερημένη προσφορά βοήθειας στην Ελλάδα. Ασκείται κριτική για την εκκωφαντική σιωπή της Τουρκίας» απέναντι στην πύρινη λαίλαπα που κατέκλυσε την Ελλάδα και αντιπαρατίθεται ότι η ελληνική βοήθεια ήταν η πρώτη που έφθασε στην Τουρκία με τους σεισμούς του 1999 και δίχως να ζητηθεί.

Newsroom ΔΟΛ

2 σχόλια:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Με αλλα λογια γιναμε παγκοσμιος ρομπες για ακομη μια φορα...

Η απαντηση πρεπει να δωθει στις ερχομενες εκλογες,με την ψηφο μας να πηγαινει σε μικρα κομματα...

Ανώνυμος είπε...

ΧΑΧΑΧΑ! Γελάω πολύ τώρα που ψηφίσαμε πάλι τους ίδιους μαλάκας! (τώρα θα μου πεις και ποιούς να ψηφίζαμε;)

Προτείνω να κάψουμε ολόκληρη την Ελλάδα σε μια απόπειρα να σκοτώσουμε όλους τους μαλάκες και να καθαρίσουμε την χώρα απο τον καρκίνο που την μαστίζει.
Ποιοί είναι μαζί μου? :-P