Τετάρτη, Αυγούστου 09, 2006

H αφρόκρεμα της νέας ελληνικής Κεντροδεξιάς


(όπως λένε: η Κρεμ ντε λα Κρέμ)

Ιδού η αφρόκρεμα:

Θ. Κασσίμης, Θ. Ρουσόπουλος, Γ. Αλογοσκούφης, Ν. Κακλαμάνης, Γ. Βουλγαράκης (ο "Βουλγαράκη-Βουλγαράκη γάμησέ τον τον Γιωργάκη"), Μ. Κεφαλογιάννης, Γ. Παπαθανασίου, Θ. Ξανθόπουλος, Π. Τατούλης, Ε. Στυλιανίδης, Β. Αντώναρος, Κ. Αγοραστός, Μ. Παπαδόπουλος και Ν. Γεωργιάδης.

Και ποιά, περί κεντροδεξιάς, κείμενα επέλεξε η αφρόκρεμα;

Των Ουμπέρτο Εκο, Νόαμ Τσόμσκι (!!!), Ιμανουέλ Βαλερστάιν(!!!!), Νομπέρτο Μπόμπιο(!!!!!), Τόνι Νέγκρι(!!!!!!!!!!!!) ,Τζον Κένεθ Γκαλμπρέιθ, Αμάρτυα Σεν, Ζακ Ντεριντά (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!).

Μάλιστα!!!

Αυτών ντε που χωρίζουν τον κόσμο σε στρατόπεδα!
Ούτε έναν με ΑΞΙΕΣ, έστω και ακροδεξιές!!!

Ολα αυτά στο βιβλίο:
«Η γοητεία των ιδεών - Η Ελληνική Κεντροδεξιά στον 21ο Αιώνα» (εκδ. ΕΞΑΝΤΑΣ)

"Το ιδεολογικό έλλειμμα της κεντροδεξιάς στην Ελλάδα (που ανάγλυφα αποτυπώνεται στο εν λόγω βιβλίο) μπορεί να εξηγήσει πολλά πράγματα για τις αστοχίες της σημερινής κυβέρνησης. Αν δεν υπάρχει διακριτό ιδεολογικό σχήμα για να ερμηνεύσεις τον κόσμο, δεν μπορείς να έχεις ένα συνεκτικό σχέδιο για να αλλάξεις τον κόσμο. Κι αν δεν έχεις σχέδιο, αναλώνεσαι σε αντιφατικές ενέργειες: λίγος φιλελευθερισμός από δώ, περισσότερος κρατισμός από κει, δυο δόσεις συντηρητισμού παραπέρα, και καταλήγεις να έχεις έναν «μεσαίο χώρο». Μεσαίο σε όλα του..."

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
είναι εμετική η διαστροφή ιδεών που προσπαθούν να κάνουν οι νεοσυντηρητικοί. Αν τα γράψεις στο χαρτί αυτά που πρεσβεύουν, φαίνεται πόσο ανορθολογικά είναι. Γι' αυτό βάζουν να τραγουδούν 'οι άλλοι' για χάρη τους. 'Σάμπως θα το διαβάσει κανείς δικός μας; Όλοι στουρνάρια είναι' μοιάζει να λένε.
Τελικά το κονσερβοκούτι κινδυνέυει να γίνει αυτοεκπληρούμενη προφητεία. Είναι ανεπίδεκτοι...

ANemos είπε...

Το κονσερβοκούτι ή αλλιώς ο ντενεκές ο ξεγάνωτος είναι μέσα στο ίδιο το κεφάλι τους...