Τετάρτη, Μαρτίου 14, 2007

το νέο Συντονιστικό όργανο της «Πρωτοβουλίας για τη Θεσσαλονίκη»

Την πρώτη του συνεδρίαση πραγματοποίησε το νέο Συντονιστικό όργανο της «Πρωτοβουλίας για τη Θεσσαλονίκη».

Στη συνεδρίαση έγινε ενημέρωση για τη σύσταση, τη στελέχωση και το ρόλο των Επιτροπών δράσης της «Πρωτοβουλίας», οι οποίες είναι : Οικονομικών, Κοινωνικής Πολιτικής, Παιδείας, Πράσινου-Περιβάλλοντος-Καθαριότητας, Κυκλοφοριακού, Έργων και Υποδομών, Πολιτισμού, Μνημείων και Δημοσίων Χώρων, Αθλητισμού-Νεολαίας.

Οι Επιτροπές αποτελούν τους τροφοδότες ιδεών και προτάσεων για την επίλυση των προβλημάτων και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πόλη μας. Αναλαμβάνουν δε και την ευθύνη να παρακολουθούν τη λειτουργία των αντίστοιχων αντιδημαρχιών και επιτροπών του Δήμου, να εντοπίζουν λάθη και παραλείψεις και να αναδεικνύουν τον δημιουργικό ρόλο της «Πρωτοβουλίας».

Τονίστηκε, επίσης, η ανάγκη να αναδειχθεί ο ρόλος των Δημοτικών Διαμερισμάτων και να ενισχυθούν στην προσπάθειά τους οι διαμερισματικοί σύμβουλοι. Για το σκοπό αυτό προγραμματίστηκε η διοργάνωση μέχρι το καλοκαίρι πέντε συγκεντρώσεων με ειδικό θεματολόγιο στα αντίστοιχα Δημοτικά Διαμερίσματα.

Αποφασίστηκαν, τέλος, οι επόμενες κινήσεις της «Πρωτοβουλίας». Ανάμεσα σ΄ αυτές είναι ένα party που σχεδιάζουμε για τα μέλη και τους φίλους της παράταξης, το οποίο εκτός από μία ευκαιρία να συναντηθούμε και να διασκεδάσουμε θα συμβάλλει και στην οικονομική υποστήριξη της δράσης της κίνησής μας.

Επίσης, η σύγκλιση το συντομότερο δυνατόν της πρώτης μετεκλογικής γενικής συνέλευσης της «Πρωτοβουλίας» και η διοργάνωση μίας πολιτικής εκδήλωσης, με θέμα «Κράτος-Τοπική Αυτοδιοίκηση-Κοινωνία των Πολιτών» με τη συμμετοχή γνωστών πολιτικών στελεχών της Ν.Δ. του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: