Πέμπτη, Οκτωβρίου 04, 2007

Free Burma

Free Burma!

Διεθνής Ημέρα των Bloggers για την Βιρμανία ορίστηκε η 4η Οκτωβρίου 2007. Αύριο, Πέμπτη, οι bloggers-υποστηρικτές της ειρηνικής επανάστασης στην Μιανμάρ, καλούνται να συμμετάσχουν στην διαδικτυακή διαδήλωση αναρτώντας posts υπό τον κοινό τίτλο “Free Burma”. Παράλληλα, συλλέγονται υπογραφές υποστήριξης.

Συλλογές υπογραφών υπέρ των διαδηλωτών γίνοται και στα:

http://www.avaaz.org/en/stand_with_burma/

http://www.aappb.org/

2 σχόλια:

Γιάννης Παπαϊωάννου είπε...

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

Συγνωμη γι ατην ενοχληση αλλα παρακαλω παρτε θέση για την δημοκρατία

ANemos είπε...

«Να πάρω θέση για…»
Πάντοτε σε τέτοιες ερωτήσεις, το πρώτο πράγμα που αναρωτιέμαι είναι: ΠΟΙΟΣ είμαι εγώ για να πάρω θέση σε ένα τόσο σοβαρό θέμα. Και τι νόημα έχει η θέση μου όταν δεν εκφράζω κανέναν πέρα από τον εαυτό μου. Και ποιόν ενδιαφέρει ποιες θέσεις έχω ως άτομο.
Υστερα πάλι σκέφτομαι ότι με το κάθε τι που κάνουμε, ακόμη και με τον τρόπο που τρώμε ένα μπούτι κοτόπουλο, με τον τρόπο που φλερτάρουμε, με τον τρόπο που μιλάμε στο τηλέφωνο, με τον τρόπο που περνάμε απέναντι στο φανάρι, την ίδια στιγμή εκφράζουμε –συνειδητά ή ασυνείδητα- τη θέση μας για όλα τα μεγάλα και σπουδαία, για την ελευθερία, για τη δημοκρατία, για την τέχνη, για τις ανθρώπινες και κοινωνικές σχέσεις.
Θα την πω όμως τη θέση μου, γιατί είναι σύντομη και απλή, θέλω να πιστεύω.
Δημοκρατία, για μένα, είναι το Ερώτημα.
Είναι το δικαίωμα του καθενός από εμάς να θέτουμε μια ερώτηση. Μια οποιαδήποτε ερώτηση, από το «γιατί ζω» μέχρι το «γιατί θα πρέπει να δεχτώ τον τάδε νόμο», από το «γιατί να πληρώνω» μέχρι το «γιατί να πληρώνομαι μόνο τόσο». Πολλές φορές ξεχνάμε πόσο σημαντικό είναι να μπορείς να θέτεις ερωτήματα για τα πράγματα γύρω σου.
Αυτό είναι Δημοκρατία!
Ακόμη κι όταν λαμβάνεις τις πιο «λάθος» απαντήσεις!
Σημασία έχει να μπορείς να ρωτάς!