Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 14, 2005

Λαίλαπα

«Υπάρχει μια καλύτερη Ελλάδα
Και τη Θέλουμε»

Έλεγε το παλιό εκείνο τραγουδάκι των προπερασμένων εκλογών που πήραν μετά οι ΑΜΑΝ και του άλλαξαν τον αδόξαστο…

Εκείνο που δεν κατάφερε να μας δείξει τότε ο Καραμανλής –ο πρωθυπουργός που μετά τις 9 το βράδυ μιλάει μόνο «για μπάλα και για γκόμενες» όπως μάθαμε προσφάτως-, μας το δείχνει τώρα. Ακραία. Εκδικητικά -που δεν τον βγάλαμε από τότε πρωθυπουργό κι έχασε 4 χρόνια από την πρωθυπουργική ζωή του.

Και μάθαμε…

Ότι η Ελλάδα που Θέλανε (από τότε) είναι μια Ελλάδα που δεν (θα) υπάρχει (σε λίγο)!

Μια Ελλάδα της Ανεργίας. Μια Ελλάδα της πιο μαύρης Απελπισίας. Μια Ελλάδα φτωχή και κακομοίρα…

Λαίλαπα!

Οι επιχειρηματίες –γαλάζιοι, πράσινοι, γκρι, άχρωμοι, μικροί, μεγάλοι, μικρομέγαλοι, λαναροκοκαλαίοι- μαζεύουν το κομπόδεμα τους με τα λάφυρα από το Χρηματιστήριο και τις Ευρωπαϊκές επιδοτήσεις και το σκάνε στην (επάρατη κάποτε!) Βουλγαρία. Αφήνοντας πίσω τους εκατοντάδες ανέργους. Πόλεις νεκρές. Οικογένειες στον όλεθρο.

Αλλοι επιχειρηματίες των ΜΜΕ τσεπώνουν διαφημιστικά έσοδα που τους χαρίζει ο Μέγας Ορφανός και με αυτά ταΐζουν δημοσιογράφους και τηλεαστέρες – πραιτοριανούς. Την ίδια στιγμή που δεκάδες άλλα ΜΜΕ κλείνουν το ένα πίσω από το άλλο αφήνοντας δεκάδες εργαζόμενους στο δρόμο. Την ίδια στιγμή που η ΕΡΤ απαιτεί κι άλλα ευρώ από τον λογαριασμό μας της ΔΕΗ για να ταΐσει την Δρούζα και την Παπαρίζου. Την ίδια στιγμή που ο («νταβατζής») πρόεδρος του Ολυμπιακού (ξανα) παίρνει τη δουλειά του ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ με τις ελληνικές ομάδες μέσα. Την ίδια στιγμή που ο Σιδερένιος Καραμανλής δεν δίνει δεκάρα για την θέρμανση των υπηκόων του.

Ο εθνικός αερομεταφορέας καταποντίζεται από τον ίδιο τον πρωθυπουργό αυτής της αποικί… της χώρας για να δοθεί για ένα ξεροκόμματο και για να μείνουν (μη γελιόμαστε) 7.500 άνθρωποι στο δρόμο.

Η σχολική χρονιά ποτέ δεν άρχισε χειρότερα. Τα παντοτινά της χάλια ξεχείλισαν. Χωρίς δασκάλους και καθηγητές, χωρίς σχολεία, χωρίς θρανία, χωρίς βιβλία. Μια εκπαίδευση που τρώει τις τελευταίες χαριστικές βολές πριν την ελέλαση των Ιδιωτικών Πανεπιστημίων.

Η Ελλάδα δεν ξεπουλιέται καν! Καταστρέφεται. Πετιέται στα σκουπίδια.

Την ίδια στιγμή οι Φασίστες στήνουν, με την άδεια της Κυβέρνησης, Πάρτι για να το γιορτάσουν. Ετοιμοι να χορέψουν στο πτώμα αυτής της χώρας και των πολιτών της.

Η Δεξιά, από τα αριστερά του σοσιαλιστή Γιωργάκη μέχρι και τα δεξιά του φιλελεύθερου Κωστάκη, μέχρι την Χρυσή Αυγή επέστρεψε σε όλο της το μεγαλείο.

Κι όλα αυτά μέσα σε 19 μήνες (και άλλα 25 χρόνια πριν).

Τούτος ο χειμώνας θα θυμίσει σε λίγους και θα ζωντανέψει στους περισσότερους τον Χειμώνα του ’40-‘41.

(μόνο που τότε είχαμε και μια ελπίδα, ότι Κατοχή είναι θα περάσει!)

Δεν υπάρχουν σχόλια: