Πέμπτη, Νοεμβρίου 22, 2007

Απεργία Δημοσιογράφων και Bloggers


Με αφορμή την απεργία των δημοσιογράφων η «Λοκαντιέρα» ανοίγει ένα σημαντικό θέμα: αυτό της συμμετοχής και των blogger!

Το σκεπτικό της είναι το εξής:

«Οι Ενώσεις Συντακτών καλούντους δημοσιογράφους να συμμετάσχουν στην Απεργία της 27ης Νοεμβρίου - που αφορά μόνον στους ανθρώπους του Τύπου - και τη μεγάλη Γενική Απεργία της 12ης Δεκεμβρίου.

Οφείλουμε να συμμετέχουμε και να δώσουμε το παρών σε κάθε σχετική κινητοποίηση, καθώς, πέρα από όσα ήδη έχουν χαθεί, σήμερα απειλούνται και τα θεμελιωδέστερα των δικαιωμάτων μας από ένα κράτος που παρανομεί. Ένα κράτος που κακοποιεί και ληστεύει τους ίδιους του τους πολίτες.

Στις απεργίες του Τύπου οι Ενώσεις Συντακτών δεν καλούν σε συμμετοχή μόνον τα μέλη τους αλλά και όλους όσοι δημοσιο/γραφουν.Στις απεργίες του Τύπου είθισται να υπάρχει ενημέρωση μόνον για θέματα που αφορούν τις απεργίες αυτές καθ’ αυτές. Καμμία άλλη ενημέρωση δεν μπορεί να γίνεται ανεκτή. Κάθε άλλη “ενημέρωση” αποτελεί ξεκάθαρη απεργοσπαστική κίνηση.

Το πλαίσιο αυτό παραμένει το ίδιο και σήμερα. Μόνο που τώρα οφείλει να περιλαμβάνει και όλα τα νέα Μέσα που έχουν και ενημερωτικό χαρακτήρα ή μπορούν να αποκτήσουν τέτοιο χαρακτήρα.

Για αυτούς τους λόγους, η προσωπική μου άποψη είναι ότι κατά τις ημέρες των απεργιών - γενικών και του Τύπου- οφείλει να υπάρξει αντίστοιχη ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση των μπλογκς.

Να μην ανέβει σε κανένα μπλογκ κείμενο με ενημερωτικό χαρακτήρα, πλην των κειμένων που θα ενημερώνουν για τις ίδιες τις απεργιακές κινητοποιήσεις, τα δρώμενα και τα αποτελέσματα.

Το θέμα δεν αφορά γενικόλογα ζητήματα και θεωρητικές συζητήσεις περί του αν οι μπλόγγερς δημοσιογραφούν ή οι δημοσιογραφοι μπλογγαρουν. Το ζήτημα αφορά την εργατική αλληλεγγύη και την κοινή άμυνα όλων μας απέναντι σε όσα μας ετοιμάζουν.»

(http://www.locandiera.gr/2007/11/21/strike/)
 
 


Το θέμα είναι μεγάλο. Η θέση η δική μου είναι ότι ο κάθε blogger θα πρέπει να πράξει κατά συνείδηση και ελπίζω ότι αυτή να του υπαγορεύσει «σιγή ασυρμάτου», εάν πάλι δεν το κάνει δεν θα κακοκαρδιστώ ούτε θα κατηγορήσω κάποιον. Αυτό αφορά όλους τους blogger εκτός φυσικά από τους blogger οι οποίοι είναι ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ! Αυτοί ΟΦΕΙΛΟΥΝ να σταματήσουν κάθε είδους ενημέρωση για όσο θα διαρκεί η απεργία εκτός βέβαια από «θέματα που αφορούν τις απεργίες αυτές καθ’ αυτές. Καμμία άλλη ενημέρωση δεν μπορεί να γίνεται ανεκτή. Κάθε άλλη “ενημέρωση” αποτελεί ξεκάθαρη απεργοσπαστική κίνηση.»





Δεν υπάρχουν σχόλια: