Πέμπτη, Ιουλίου 28, 2005

ΑΡΚΕΤΑ ΠΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΣΗΕΑ

Αθήνα, 22/7/2005

Ούτε και σήμερα το Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ συγκροτήθηκε σε σώμα, ενώ συμπληρώνονται έξι ολόκληρες εβδομάδες από την εκλογή του!

Με ηθικού τύπου επιχειρήματα ο συν. Π. Σόμπολος -που έχει και την ευθύνη της σύγκλησης του Δ.Σ και προεδρεύει των σχετικών με την εκλογή Προεδρείου συνεδριάσεων- και με τη συμφωνία των παρισταμένων μελών του Δ.Σ οι οποίοι εκπροσωπούν τις παρατάξεις «Μαχόμενη Δημοσιογραφία», «Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων» και «Αδέσμευτοι Δημοσιογράφοι», αποφάσισαν την παράταση της επικίνδυνης πλέον για τον κλάδο εκκρεμότητας.

Αν και τυπικά και ουσιαστικά υπήρχαν σήμερα όλες οι προϋποθέσεις για να οδηγηθεί επιτέλους η Ενωση σε λύση, ώστε «να μην καταντήσει ΕΦΕΕ», με παρόντα οκτώ μέλη του Δ.Σ που εκπροσωπούσαν όλες τις παρατάξεις τις οποίες οι συνάδελφοι εξέλεξαν στις εκλογές τις 8ης και 9ης Ιουνίου 2005, υιοθετήθηκε η έωλη άποψη ότι «δεν μπορούμε να αποφασίσουμε εφόσον δεν είναι παρόντα και τα έντεκα μέλη του Δ.Σ». Παρότι υπάρχει έγγραφη γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας της ΕΣΗΕΑ ότι η εκλογή προεδρείου μπορεί να πραγματοποιηθεί ακόμα και με έξι παρόντα μέλη του Δ.Σ. Και σαν να μη θυμάται κανείς στην ΕΣΗΕΑ ότι το 2003 ομόφωνα το τότε Δ.Σ εξέλεξε αναλογικό αντιπροσωπευτικό προεδρείο με εννέα παρόντα μέλη. Λες και δεν θα μπορούσαν οι παριστάμενοι σήμερα να πάρουν τηλεφωνικά έστω τη γνώμη των απόντων συναδέλφων, αν οι ίδιοι είχαν την βούληση να καταλήξουν σε ομόφωνη απόφαση συγκρότησης του αντιπροσωπευτικού προεδρείου.

Οι τρεις σύμβουλοι της «ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ - ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ», μάταια επέμεναν και σήμερα ότι δεν μπορεί το σωματείο να παραμένει ακέφαλο όταν έχει ξεσπάσει ανοιχτά πλέον η κρίση στο χώρο της Ενημέρωσης με οδυνηρές συνέπειες για το ψωμί και την αξιοπρέπεια πολλών εκατοντάδων συναδέλφων. Σε ώτα μη ακουόντων έπεσε και σήμερα στο κενό η πρότασή μας, η μόνη πρόταση που από την επόμενη μέρα των εκλογών δημόσια υποστηρίζουμε και που θα μπορούσε μέσα σε πέντε λεπτά να άρει το αδιέξοδο, και με βάση την ετυμηγορία της κάλπης να συγκροτηθεί αντιπροσωπευτικό-αναλογικό προεδρείο.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Γίνεται φανερό ότι ορισμένοι κύκλοι μέσα και έξω από την ΕΣΗΕΑ δεν θέλουν να αποδεχθούν την καθαρή θέση της «ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ - ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ», και με διάφορα και αντιφατικά μεταξύ τους, προσχήματα συντηρούν το αδιέξοδο.
Αναρωτηθείτε ποιούς συμφέρει αυτή η μεθόδευση.

«ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ - ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ»

http://www.activemedia.gr/feature_view.asp?did=320

http://www.activemedia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: