Τρίτη, Σεπτεμβρίου 06, 2005

...

Επισημαίνεται ότι η Κούβα και η Βενεζουέλα -χώρες που βρίσκονται σε αντιπαράθεση με τις ΗΠΑ- συγκαταλέγονται μεταξύ εκείνων των χωρών που προτίθενται να βοηθήσουν τα θύματα του κυκλώνα. Ο Φιντέλ Κάστρο δήλωσε ότι η καταστροφή αφήνει πίσω κάθε πολιτική διαφορά που έχει με τις ΗΠΑ και πρότεινε την αποστολή 1.100 γιατρών με 26,4 τόνους φάρμακα.

news.in.gr


Τι σχόλιο να κάνεις;

Update#01:Στέλνουν βοήθεια από το Ιράν μέχρι Αλβανία και Αφγανιστάν!


4 σχόλια:

KiTaSuMbA είπε...

Όπως και να το κάνεις, θέλει πολύ θάρος και ακεραιότητα για να προσφέρεις τόσο ευμεγέθη βοήθεια σε αυτούς που δεκαετίες τώρα έχουν σε εμπάργκο την χώρα σου προσπαθόντας να σε πνίξουν οικονομικά (Κούβα) ή που σκέφτεται (τουλάχιστον) να σε δολοφονήσει αφού η τακτική του πραξικοπήματος δεν έπιασε (Βενεζουέλα).

Βέβαια, μην στοιχηματίσετε ότι θα δείτε τον Bush να δέχεται αυτήν την βοήθεια. Όσο και να την χρειάζεται, η έμμεση αυτή παραδοχή της μη αυτάρκειας των ΗΠΑ και μάλιστα με αποδέκτες τους ορκισμένους εχθρούς της νεοσυντηριτικής χριστιανοδεξιάς κυβέρνησής τους είναι το τελευταίο πράγμα που θέλει ενώ ήδη βρίσκεται στο ναδίρ των προτιμήσεων πριν ακόμα ξετυλιχτεί η τραγωδία.

Ξέρω πως ακούγεται εξοργιστικά γελοίο, μπροστά σε τόσους νεκρούς και πολύ περισσότερους με άμεση ανάγκη στέγασης, σίτησης και περίθαλψης. Απλά δεν είμαι σίγουρος πως και ο Georgy το θέωρει εξίσου γελοίο. Την στιγμή ειδικά που οι spin doctors του επιτελείου του άρχισαν ήδη την «στρατηγική απεμπλοκής» του προέδρου από «το ατυχές γεγονός.»

Θα μαζευτεί μια κουλή, τυφλή και κουτσή επιτροπή του κογκρέσου που μετά απο 2 χρόνια θα κατηγορίσει με μισόλογα 3-4 διευθηντές μέσου διαμετρήματος και οι οποίοι θα παραιτηθούν λόγω ευθιξίας (και ένα καλό φούσκωμα λογαριασμών στα νησιά keyman για να το βουλώσουν).

Business as usual!

kaltsovrako είπε...

Μάλλον ξέρουν εκ των προτέρον
οτι θα φάνε πόρτα
απο τον πλανητομαλάκα.
Όμως είναι ο καλύτερος τρόπος
να επικοινωνίσουν τη διάθεση τους.
Με την ειρωνεία.

Tero είπε...

Βρε παιδιά, δε καταλάβατε κάτι απλό.

Ο Κάστρο πληρώνει τον Μπους με το ίδιο νόμισμα.

Όταν πριν από κάμποσους μήνες ένας τυφώνας προκάλεσε καταστροφές στη Κούβα, ο Μπους "προσφέρθηκε" να στείλει βοήθεια στη Κούβα, την οποία ο Κάστρο αρνήθηκε. Τώρα είναι η σειρά του Κάστρο να "προσφέρει" βοήθεια στις Η.Π.Α., την οποία (ξέρει ότι) ο Μπους θα αρνηθεί.

Simple!

Tero

Ελένη είπε...

Η διαφορά Tero είναι ότι η Κούβα είχε μόνο 4 νεκρούς από 2 τυφώνες και υλικές καταστροφές που σε καμία περίπτωση δεν συγκρίνονται με αυτές της Νέας Ορλεάνης.