Τρίτη, Σεπτεμβρίου 13, 2005

Καλά! Τράβα!

calatrava

ΔΕΘα ησυχάσουμε ποτέ!

Ανάπλαση της ΔΕΘ από τον Καλατράβα (pathfinder.gr)
Νέα πνοή στη διεθνή έκθεση (in.gr)

Την ανάπλαση του εκθεσιακού κέντρου της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης πρόκειται να αναλάβει ο Ισπανός αρχιτέκτονας, Σαντιάγο Καλατράβα, μετά από σχετική εντολή της διοίκησης της Εκθεσης.

Ακόμη δεν έφυγε ο χοντρός, ήρθε κι έκατσε η είδηση "ολα τα είχε η Μαριωρή, ο φερετζές της έλειπε". Μεταξύ των ιδιαιτεροτήτων του σχεδίου ανάπλασης είναι η κατασκευή πύργου-συμβόλου, συνεδριακού κέντρου για μεγάλες εκδηλώσεις, αλλά και φωτισμός κατά τη διάρκεια ητς νύχτας.

Δηλαδή... τα λένε και τα πιστεύουν;

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και εγω ο ηλίθιος περιμένω να γίνει πάρκο η ΔΕΘ. Αυτοί λεφτά θέλουν να φάνε. Μετά από την μιζα των ολυμπιακών η μίζα της έκθεσης! Λες και δεν έχουμε Αρχιτέκτονες!!! ΑΥτά δεν θα ήταν καλό να γίνουν με διαγωνισμό?

ANemos είπε...

Αληθεύει οτι μετά τα τόξα και τα συρματόσχοινα τώρα ο Καλατράβα έχει σχεδιαστική εμμονή με τις ανοιχτές παλάμες;

Ανώνυμος είπε...

1.Η Δ.Ε.Θ. δεν επρόκειτο ποτέ να γίνει πάρκο.Το πιθανότερο αν ποτέ έφευγε η Δ.Ε.Θ. από την ονομαζώμενη κεντρική ζώνη της Θεσ/νίκης θα ήταν η περιοχή αυτή να γεμίσει με πολυκατοικίες μεσοπολεμικού τύπου.
2.Τα σχόλια του τύπου: ας δίνανε τα λεφτά για ασφαλτοστρώσεις και επιδώματα πετρελαίου είναι πλήρως ανεδαφικά. Εξηγώ:τα κονδύλια για την ανάπλαση της Δ.Ε.Θ. δεν αφορούν νομαρχιακές ή δημοτικές δαπάνες. Για την έλειψη ασφαλτοστρόσεων και άλλων παραγόντων ΑΣΧΗΜΙΑΣ της πόλης όπως βρωμιά έλειψη φωτισμού κ.λ.π. φταίει η οικονομική κακοδιαχείρηση των δήμων-τα διάφορα πολιτιστικά κέντρα και μουσεία ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια την ίδια στιγμή που η όψη της πόλης είναι τερατουργηματική-Α, και οι πρωτοχρονιάτικες πολιτιστικές εκδηλώσεις με συμμετοχές όπως της Δ.Βανδή στοιχίζουν πάρα πολλά.Τα κονδύλια υπάρχουν, οι δήμοι δεν τα αξιοποιούν(πρόγραμμα Θησέας). Μην ξεχνάμε τον τεράστιο παράγοντα που λέγεται προσέλκυση τουρισμού = προσέλκυση επενδύσεων=είσοδος κεφαλαίου στην αγορά της Θεσσαλονίκης που όλο και μιζεριάζει περισσότερο.Δε βαρεθήκαμε επιτέλους να τρώμε από τα έτοιμα?
3.Αρχιτέκτονες ΔΕΝ έχουμε.Είναι προφανές αν ρίξει κάποιος μια ματιά στα "σύγχρονα" κτίρια της πόλης.Έλεος!, δεν βλέπονται.
Αν και δεν είναι σίγουρο πως η ανάπλαση Καλατράβα είναι ό,τι καλύτερο για την περιοχή αυτή σίγουρα είναι ένα βήμα για τον εκσυγχρωνισμό της πιο άθλιας ευρωπαϊκής πόλης. Αν επίσης θέλουμε δικαιοσύνη και διαφάνεια στην πολιτική ας σταματήσουμε να ασχολούμαστε για τα κοινά με αυτόν τον μηδενιστικό τρόπο. Εξάλλου ειδικά οι "πολίτες" της πόλης μας "δεν δικαιούνται δια να ομιλούν" αφού και βόμβα να βάλει ο δήμαρχος στο κέντρο της πόλης αυτοί θα τον ξαναψηφίσουν.
Όσο για τα σχόλια των ανωτέρω κυρίων μόνο ως φαιδρά θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν αν και έχουν μια δόση αλήθειας:"Και εγω ο ηλίθιος ...".Οι κύριοι αυτοί καλό θα ήταν να πάψουν να ασχολούνται με τα δρόμενα της πόλης και να αναζητήσουν μια καριέρα για τους δεύτερους ρόλους σε επιθεωρήσεις του Στ. Ψάλτη.