Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 19, 2005

Αριστερά και απαγορεύσεις

Είναι χρόνια τώρα που μου κάνει εντύπωση η επιμονή της Αριστεράς σε μιαν αντίφαση με τον εαυτό της: τις απαγορεύσεις.

...

Δεν λέω ότι οι απαγορεύσεις «ηρωποιούν» τους φασίστες, αυτό είναι το λιγότερο, λέω ότι οι απαγορεύσεις υπονομεύουν την Αριστερά και τη Δημοκρατία, δηλαδή ωφελούν τους φασίστες.

Λένε ορισμένοι Αριστεροί ότι δεν ζητούν την απαγόρευση της προπαγάνδισης των ιδεών, αλλά την απαγόρευση των εγκληματικών πράξεων των φασιστικών συμμοριών. Μα για αυτό υπάρχει ο ποινικός κώδικας, οι νόμοι. Και υπάρχουν για όλους. Και για τους φασίστες και για όσους μετέρχονται φασιστικών μεθόδων είτε δηλώνουν πρόσκοποι είτε επαναστάτες είτε καλόγριες.

***

(Ολο το άρθρο εδώ)

4 σχόλια:

Ανδρέας είπε...

:-o
100% σύμφωνος!

Ανδρέας είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
i-fallos (Καπεταν Ηρεμος) είπε...

Από τα ΚΝΑΤ στα Δίκτυα!

Και το αποτέλεσμα;
Οι χρυσαυγίτες έδειξαν παρθένες και οι πληρωμένοι (θα το φωνάζω συνεχώς) "αντιεξουσιαστές", έσπρωξαν με τις τσαχπινιές τους μερικούς ακόμα στη μαύρη αγκαλιά.
Άριστα (ως συνήθως) τα λέει ο Στάθης (χρόνια πολλά γι αύριο)

Ανώνυμος είπε...

Ειπώθηκε για τη συγκέντρωση των ναζιστών (Ντοπιων και διεθνών) στην Ελλάδα ότι έπρεπε να επιτραπεί για να μη θιγεί τάχα η ελευθερία του συνέρχεσθαι και η ελευθερία της έκφρασης.
Όμως αυτές οι ελευθερίες δεν αναγνωρίζονται στους ναζιστές σε καμιά ευρωπαϊκή χώρα. Όπως για παράδειγμα δεν επιτρέπεται στους παιδεραστές να συγκεντρώνονται και να προπαγανδίζουν την «άποψη» τους, ακόμα περισσότερο δεν επιτρέπεται σύμφωνα με το νόμο, το σύνταγμα και τις διεθνείς συμβάσεις, το δικαίωμα ανοιχτών χιτλερικών να συνέρχονται και να υπερασπίζουν τις «απόψεις» τους. Γιατί η υπεράσπιση του ναζισμού σημαίνει ΑΥΤΟΜΑΤΑ κάλεσμα σε ρατσιστική βία και αντιεβραϊκή γενοκτονία. Είναι χαρακτηριστικό το ότι οι ναζιστές αποκαλούσαν οι ίδιοι τη συγκέντρωσή τους «φεστιβάλ μίσους». Είναι πολύ ανησυχητικό για τη δημοκρατία στη χώρα μας να έχουν ανοιχτά γραφεία και να είναι νόμιμη η ναζιστική "Χρυσή Αυγή".Μόλις πριν λίγες μέρες πάλι ένα μέλος της μαχαίρωσε δύο νεαρούς.
Η επίσημη αριστερά δυστυχώς δεν ζητά να βγει εκτός νόμου η ΧΑ και βρίσκεται πολύ πιο πίσω από την αστική ευρωπαϊκή δημοκρατία που έχει κάθε ναζιστική οργάνωση και κάθε ναζιστή εκτός νόμου.