Κυριακή, Σεπτεμβρίου 04, 2005

Μια πρόταση του Open για τη Θεσσαλονίκη

Δημοτικές Εκλογές 2006

Ποιο 42% και κλάϊν!

Η Θεσσαλονίκη χρειάζεται τους (μέχρι) 40άρηδες όπως έχει πει και ξαναπεί ο Γιάννης Μπουτάρης.

Και τέτοιοι υπάρχουν πολλοί και άξιοι που μπορούν να σταθούν απέναντι στον Δήμαρχο Παπαγεωργόπουλο και τον Νομάρχη Παναγιώτη.

Το Open φτιάχνει τη δική του λίστα και μαζεύει κι άλλες προτάσεις:

Ιεροκλής Μιχαηλίδης

Στέφανος Τσιτσόπουλος

Νίκος Στεφανίδης

Σάνια Παππά

Αναστασία Τούρτα

Γιώργος Κορδομενίδης

Περικλής Πηλείδης

Τάσος Ρέτζιος

Γιάννης Σημαντήρας

Και μαζί τους οι «παλιοί»:

Χρίστος Ζαφείρης

Πάνος Θεοδωρίδης

Αλλά και ο (έκπληξη!) Βρετανός καθηγητής Μαρκ Μαζάουερ!

Η λίστα είναι, φυσικά, ανοιχτή!

Οσο τρελό κι αν ακούγεται, το θέμα έχει «ψωμί» (και ΨΥΧΗ!)…

24 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι σόι λίστα είναι αυτή όταν δεν ξέρεις ότι ο Mark Mazower είναι Βρετανός και όχι Αμερικανός;

Ανώνυμος είπε...

Τι σόι λίστα είναι αυτή όταν δεν ξέρεις ότι ο Mark Mazower είναι Βρετανός και όχι Αμερικανός;

ANemos είπε...

Εχεις δίκιο! Θέλοντας να γράψω οτι διδάσκει σε αμερικάνικο Πανεπιστήμιο (Κολούμπια) τον έκανα και Αμερικάνο!

Sorry

xryc agripnia είπε...

Δυστυχως η Θεσσαλονικη ψηφιζει κομμα και οχι ανθρωπους,οποτε οτι και να λεμε ειμαστε χαμενοι απο χερι.Κανενα ντουγανι θα ερθει παλι και εμεις θα τραβαμε τα μαλλια μας.

Nassos K. είπε...

Καλά τα λέμε ρε συ Naftile, αλλά εκείνη η ατάκα του Στ. προχθές, ήταν η αλήθεια για τη Θεσσαλονίκη.

Δυστυχώς είναι μια γερασμένη πόλη. Κι όλο αυτό το εναλλακτικό (τα γούστα και οι ωραίες μουσικές και οι φραπεδαράδες και τα κοριτσάκια) και όλο αυτό που ζούμε και γουστάρουμε αλλά συμβαίνει από Εγνατία μέχρι Νίκης, είναι οι φοιτητές που ζουν εδώ αλλά ΔΕΝ ψηφίζουν εδώ. Οι ψηφοφόροι της Θεσσαλονίκης είναι πάνω από την Εγνατία, έξω από το κέντρο. Εκεί που τραγουδάει ο Ψωμ. και δίνει χειραψίες ο Παπ.

Αν ισχύσει όμως κάτι σε "Οπου ζεις ψηφίζεις", τότε αφίσες με υποψήφιο Ιεροκλή Μιχαηλίδη και λοιπούς είναι μια Θεσσαλονίκη που θέλω να δώ σίγουρα!
;)

Ανώνυμος είπε...

oyte kan 43!

Ανώνυμος είπε...

progressiveAspects, γιατι και του πασοκ η του αριστερας δεν δινουν χειραψιες ωστε να παρουν την κουταλα;

ειναι αγνοι ιδεολογοι;

Ttallou είπε...

@archive,
Δε νομίζω ότι οι Θεσσαλονικείς ψηφίζουν κόμμα.Αλλιώς, γιατί στις βουλευτικές στην έδρα της παίζεται ντέρμπι;

@naftile,
πολύ καλή η λίστα. Οι ίδιοι όμως πόσο πρόθυμοι είναι να κατέβουν;

ANemos είπε...

archive - ProgressiveAspects>>>

Οχι άλλη μοιρολατρεία!

Ας ονειρευτούμε!

Ναι, δεν πιστεύω οτι όπως είμαστε υπάρχει ελπίδα για τις επόμενες εκλογές!

Ας προτείνουμε όμως...

Ποτέ δεν ξέρεις!

(ttallou: Αν δέχονται; Γιατί; Τους πρότεινε κανείς;)

Nassos K. είπε...

anonymous,
όλοι δινουν χειραψιες ωστε να παρουν την κουταλα.
Δεν είναι κομματικό το πρόβλημα. Πρόσωπα μας λείπουν.

Ανώνυμος είπε...

Όπως είπε κάποτε ο Ζουράρις: Ο Ψωμιάδης θα τους πάρει και τα σώβρακα. Γιατί τόσο μένος έναντι δύο τόσο δημοφιλών πολιτικών; Καλοπροαίρετα ρωτάω. Δεν είμαι από την πόλη γι'αυτό ρωτάω. Απλά έχω φίλους βαμμένους πασοκαριστερούς που ψηφίζουν δαγκωτο Ψωμιάδη.

Ανώνυμος είπε...

Ωραία η συμβουλή του Γιάννη Μπουτάρη, που εμφανίζεται σαν η προτίμηση όλων των πασοκοαριστερών σχημάτων και που στο τέλος καταλήγει απλός κομπάρσος σε διαφορετικό σχήμα κάθε φορά. Βέβαια ο, κατά τα άλλα συμπαθής, κ. Μπουτάρης είχε την ευκαιρία (εννοώ χρονικά) να κάνει πράγματα, αλλά προτίμησε τα λόγια.

Τώρα η λίστα σου απαρτίζεται από ενδιαφέροντες επαγγελματίες οι οποίοι όμως δεν δώσανε ένα όραμα στην πόλη. Ναι, ο Ιεροκλής αποτελεί κομμάτι της πόλης με χιούμορ και προτωπορία σ' αυτό που κάνει, όμως προκειμένου να βρει τα λεφτά που χρειάζεται (δεν είναι αθέμιτο) έχει ξενιτευθεί στην Αθήνα, δεν νομίζω ότι η πόλη μπορεί να διοικηθεί από 504 χλμ. (άσε που η σημερινοί δεν μπορούν όυτε από εδώ να την διοικήσουν). Ο θεοδωρίδης μπορεί να γράφει καλά αλλά τον δοκιμάσαμε στην Πολιτιστική και δεν νομίζω ότι πέτυχε. Όσο για τον Σταφανίδη, ρώτα τον Τσιτσόπουλο αν θα τον ήθελε υπεύθυνο οιονομικού του δήμου.
Για να μην εμφανίζομαι αρνητικός έχω να κάνω μια αντιπρόταση. Γιατί να μην προτείνεις να κατέβει ο Μήτσος ο Μπακάλης, ο Γιώργος ο Ταξιτζής κ.λ.π. για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, έχοντας για σύμβουλους τους παραπάνω; Γιατί πρέπει να κατεβούν ντε και καλά οι "επώνυμοι";
Ένα από τα προβλήματα στην πόλη είναι ότι ο κάθε ένας που κατεβαίνει πετάει και ένα όνομα "επώνυμου" στον συνδυασμό του, χώνει τα κομματικά στελέχη και μετά κυβερνάει λές και είναι απόλυτος μονάρχης γράφοντας στα παλιά του τα παπούτσια τονοποιοδήποτε μπορεί να βοηθήσει ώστε αυτή η πόλη να ξεφύγει από την μιζέρια και να αποκτήσει όραμα.
Οι τελευταίες πληροφορίες μου λεν ότι ο ΣΥΝ θα επιμείνει στον Κουράκη που έχει όραμα και άποψη για τα μεταλλαγμένα αλλά όχι για την Θεσσαλονίκη, ενώ στο ΠΑΣΟΚ ο Ευθυμίου που ήρθε τις προάλλες τους είπε, περίπου, βρέστε όποιον να είναι και βάλτε τον μπροστά. Η ΝΔ λέει να ακολουθήσει την συνταγή, ομάδα που κερδίζει δεν την αλλάζει. Με τις υγείες μας

ANemos είπε...

jimmy>>> Γιατί κι αυτά που λέμε εδώ μπορεί να είναι στο όριο μεταξύ σοβαρού, αστείου και απόγνωσης... Αλλα η πλάκα με τον Ψωμιάδη και τον Παπαγεωργόπουλο πρέπει κάποτε να τελειώνει!

Argos>>> Σορρυ αλλά θα το ανεβάσω και ως post. Επειδή συμφωνώ! Τα νερά θέλω να ταράξουμε! Απο εδώ! Απο παντού!

Ανώνυμος είπε...

καλά έκανες και το ανέβασες αλλά κάνε μου μια χάρη. Διόρθωσε εκείνο το "προτωπορία"¨σε πρωτοπορία γιατί βγάζω μάτια :-))

Dark Angel είπε...

Ρε μποιζ θα με παλαβώσετε. Ο "αντίπαλος" του Ψω είχε την ευκαρία της ζωής του και την έχασε για πάνταμε τις σουρεαλ καμπανιες του... Τωρα τρώμε τις παπαριές του Ατσαλάκωτου και τις Αριες του Pso Lee . 70% στις δυτικές συνοικίες μάζεψε ο Καρατζαφέρης κάτι που σημαίνει ότι αν καταδείξεις τον ένοχο παίρνεις πόντους.

Και τώρα στα μετα σουρεαλ... Ο συνδυασμός είναι λίγο τρελλός αλλά δεν είμαι τρελλός εγώ για να τον πιστέψω. Δηλαδή πρέπει να αποκλειστούν τα άτομα που δεν πίνουν αλκοολ, που δεν έχουν ΑΣΜ 130 η 131 τουλάχιστον, που το επίθετό τους μαρτυρά την καταγωγή τους, που διαπρέπουν στην Αποικία Της Πάτρας ως γραφικοί χαλαροί, που παράτησαν τη γκόμενα τους για μια πιο άσχημη. Οι ευαγγελιστές ήταν 4 εκ των οποίων 2 ο Λουκάς... Ε ρε γέλια.... Καμ ον... Ντο δε μαθς που λένε και στα Κόλονις.


Απέμειναν: Στεφανίδης, Μπουτάρης=2

Ο Μπουτάρης πίνει(έπινε) και έχει λεφτά. Ο Στεφανίδης ξέρει να τα τρώει (και καλά κάνει μου θυμίζει τον Στιβ Τζομπς χαλάλι σου παλικάρι)... Αρα? Αρα?


Ναυτίλε σορυ αλλά πρέπει να προσθέσω και μερικούς στη λιστα γιατί με έκραξαν....


Νομάρχης: Aντώνης Βλαβογελάκης
Δήμαρχοι: Σπύρος Βούγιας, Ζουμπούλης, Κικιρίμπας (Τριαρχία που λέμε... ελα βάλε και τα άλλα γράμματα)


Ολοι οι υπόλοιποι δεν με ενδιαφέρουν γιατι με Νομάρχη τον Βλαβό αντε μπαι... αντε μπαι...

ANemos είπε...

Τον Βλαβό τον θέλω Υπερνομάρχη! Μητροπολιτικό Νομάρχη! Μητροπολίτη ΚΑΙ δήμαρχο Πανοράματος και Καλαμαριάς!

ΜΕΣΑ!

Εγραψες!

Ανώνυμος είπε...

berry
ενδιαφέρουσα η συζήτησή σας καρντάσια.
Έζησα 8 χρόνια στη Θεσσαλονίκη ως φοιτητής.
Η πόλη μου άρεσε και τη γούσταρα.
Τώρα που επιστρέφω δεν βλέπω την ώρα να φύγω.
Δεν άλλαξε η πόλη, εγώ άλλαξα.
Έπαψα να είμαι φοιτητής.
Αυτό που λέει παραπάνω ο progressiveaspects είναι σωστό.
Η Θεσσαλονίκη είναι δύο κοινωνίες που παρότι ζουν αρμονικά η μία μέσα στην άλλη δεν υπάρχει καμιά αλληλεπίδραση μεταξύ τους.
Και δυστυχώς για τη Θεσσαλονίκη δεν ψηφίζουν οι ξένοι (φοιτητές) που δίνουν ζωή στην πόλη αλλά οι ντόπιοι.
Έχοντας ζήσει τόσα χρόνια στην πόλη και έχοντας μια απόσταση χρονική και χωρική από αυτή έχω καταλήξει στα παρακάτω συμπεράσματα:
1. ενώ ήθελα να ζήσω μόνιμα σε αυτή την πόλη, πλέον δεν αντέχω ούτε δύο 24ωρα.
2. Είναι (ίσως) το πιο συντηριτικό μεγάλο λιμάνι της ευρώπης. Συνήθως τα λιμάνια είναι ανεκτικά στο διαφορετικό, ανοικτά στο κόσμο. Η Θεσσαλονίκη διώχνει το διαφορετικό. Όσο για το πόσο ανοικτή είναι στο κόσμο, καλύτερα να μην το συζητήσουμε.
3. Από άποψη διασκέδασης, ψυχαγωγίας, πολιτισμού, δεν προσφέρει πολλά περισσότερα από μια καλή ελληνική επαρχιακή πόλη. Μπορεί να έχει 100 σκυλάδικα, 200 μπαρ, και 50 μπουατ αλλά μέχρι εκεί. Τίποτα τα διαφορετικό. Για την επαρχιακή πόλη απλώς θα είναι μικρότεροι οι αριθμοί.
4. Υπάρχει μια ατμόσφαιρα άρρωστη στην πόλη. Τόσα χρόνια οι ντόπιοι δημοσιογράφοι και πολιτευτάδες έχουν καταντήσει τους Θεσσαλονικιούς κομπλεξικούς. Για οτιδήποτε πάει στραβό, πάντα φταίει κάποιος άλλος (η Αθήνα). Μα καλά, μεγάλα στελέχη των 2 κομμάτων εξουσίας εκλέγονται εκεί, πως και δεν κάνουν τίποτα.
5. Η Θεσσαλονίκη ζητάει το δικό της μερίδιο στην ανάπτυξη. Στην πραγματικότητα ζητάει από τον εθνικό προυπολογισμό περισσότερα από αυτά που της αναλογούν (σύμφωνα με το πόσο παράγει και συμβάλει στον προυπολογισμό).

Τα γράφω όλα αυτά χωρίς να είμαι αρνητικά προκατελλημένος για αυτή την πόλη. Και φυσικά δεν είμαι Αθηναίος (έχωεπισκεφτεί μόνο 2 φορές την Αθήνα στη ζωή μου). Θεωρώ την προσπάθειάς σας σωστή, αλλά τέτοιες προσπάθειες για να ευδοκιμήσουν πρέπει ο αριθμός των υποστηρικτών να υπερβαίνει ένα κρίσιμο μέγεθος. Και για τη θεσσαλονίκη φοβάμαι ότι το μέγεθός σας είναι μικρό για να μπορέσετε να εκφράσετε την κίνησή σας (όπως και πολλές άλλες κινήσεις στη Θεσσαλονίκη).

Dark Angel είπε...

Ριλαξ γιορ χορσες ντιουντ. Αυτό συζητάμε εδώ και ο καθένας προτείνει με τον τρόπο του διάφορα μεταξύ αστείου και σοβαρού. Δεν ακούσαμε όμως τη δική σου πρόταση. Για κάνε μια βόλτα και σε άλλες πόλεις της Β.Ελλάδας να πάρεις μια γευση από ντεθσταιλ. Ο πολιτισμός υπάρχει εφόσον λυθουν τα βιοποριστικά προβλήματα ενός τόπου. Τα προβλήματα μιάς πόλης λύνονται με ισχυρή αυτοδιοίκηση ρε μαν και όχι με σάβανα και φέρετρα "βαλκανικής μητρόπολης". Αυτό είναι το μεγάλο παραμύθι και όχι ότι οι Αθηνέζοι φταίνε σε κάτι. Παλιά μαστίχα άστην δεν ισχύει πιά...

Ανώνυμος είπε...

berry
@ dark angel
μάλλον δε κατάλαβες το νόημα του post μου.
Αυτό που με λίγα λόγια λέω είναι ότι για να αλλάξει αυτή η πόλη θα πρέπει να σταματήσει η καραμέλα της μονίμως αδικημένης πόλης από την Αθήνα. Θα πρέπει οι κάτοικοι να γίνουν περισσότερο ανοιχτοί και ενεργοί. Να ξεκολλήσουν από τα περασμένα βυζαντινά μεγαλεία (βαλκανική μητρόπολη και λοιπές αηδίες που λες και εσύ) και τις οθωμανικές συνήθειες (βλέπε ραχάτι).
Ο κρυφοβασιλικός παπαγεωργόπουλος και ο φανεροχουντικός ψωμιάδης εκλέχτηκαν γιατί πολύ απλά εκφράζουν αυτό που τώρα είναι η κοινωνία της Θεσσαλονίκης (των ντόπιων δηλαδή). Φυσικά και υπάρχει το διαφορετικό, και η άλλη αντίληψη. Απλώς φοβάμαι ότι αυτό το διαφορετικό δεν έχει το κρίσιμο μέγεθος ώστε πρώτα να εκφραστεί ως κίνηση και εν συνεχεία (θέλει δουλειά πολύ για να γυρίσει ο ήλιος) να πάρει την κατάσταση στα χέρια του.
Ακόμα και αν κάποιος/οι από αυτούς που προτείνετε κερδίσει στις εκλογές ξέρεις τί φοβάμαι ότι θα γίνει; Ο μέσος Θεσσαλονικιός/ψηφοφόρος του νομάρχη/τραγουδιστή θα αρχίσει να συγκρίνει τους δύο σε θέματα όπως "επί παπ είχαμε 2 χαρτάκια λιγότερα πεταμένα στο δρόμο, κοίτα τώρα πως βρώμισαν την πόλη αυτοί;"
Και να τελειώνω, πιστεύω ότι όσο οι κάτοικοι αυτής της πόλης πιστεύουν ότι ζουν στην πιο όμορφη πόλη του κόσμου (sic-το άκουσα πριν από μια 10ετία σε σταθμό της πόλης και το άτομο το είχε ως μότο της εκπομπής του) και στην πιο ερωτική πόλη της ελλάδας, αυτή η πόλη δεν πρόκειται ποτέ να σηκώσει κεφάλι, μια ζωή μέσα στη μιζέρια θα είναι.

Dark Angel είπε...

φιλε >Anonymous said...berry

Εσύ θα με τρελλάνεις δεν την γλυτώνω. Δεν μένεις εδώ,δεν θέλεις να μείνεις εδώ και αναφέρεις μοτο προ 10ετίας. Ποιος σου είπε ότι θεωρούμε εμείς τη πόλη "ερωτική"? Οι Αθηνέζοι τα λένε αυτά.
Και για να μαθαίνεις και κάτι μια που είσαι μακριά... Ο Χατσησάββας έσπασε τα μούτρα του με την παιδαριώδη καμπάνια του και ο Βούγιας επίσης ... γιατί δεν ήξερε τι του γινόταν. Διάβασε και λίγο ιστορία για να φτάσεις σε Κοσμόπουλο, Κούβελα κτλ. Α... και για πήγαινε και καμμιά βόλτα ώς τη Χαλκιδική για να βρείς το μάτι του κυκλώνα...


Δεν μπορώ να μιλάω τόσο σοβαρά πολύ ώρα...με πονάει το στομάχιμου...



Ναυτίλε???????που είσαι ρε μαν?????

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Μαύρε Άγγελε (Dark Angel ντε) Να μου επιτρέψεις να σε διορθώσω. Ο Χατζησάββας έχασε :
α) όπου έβγαινε να μιλήσει δεν ήξερε να αρθρώσει κουβέντα
β) Το γραφείο τύπου του ήταν για χάλια (τους ξέρω και τους φανερούς και τους κρυφούς προσωπικά)
γ) δεν έπεισε ούτε στον δήμο που εκλέγονταν για 16 χρόνια συνέχεις (Νεάπολης) πήρε μικρότορεο ποσοστό από τον Ψωμιάδη
δ) Δεν είχε τον Διονύση Ψωμιάδη στις τάξεις του (52000 ψήφοι σε σύνολο 277.000 !!!!)

Ο Βουγίας ήταν γνωστό και στους πιοι άσχετους ότι θα έχανε. Δεν νιομίζω να υπήρξε πιο ειλικρινείς καιροσκόπος στην πολιτική ιστορία της νεώτερης Ελλάδας.

Ανώνυμος είπε...

Εεεε! Σαραντάρηδες και κάτω, κάντε λίγο "κράτει". Όλα σωστά κι ωραία τα λέτε, αλλά και ο Ατσαλάκωτος και ο Τραγουδιστής πολύ κάτω απ΄τα σαράντα εκλέχτηκαν... Κι ο Βούγιας, κι ο Γκιουλέκας και, μάλλον, κι ο Σαχίνης!
Γι αυτό, αν θέλετε Ιεροκλή, παίξτε τον Στολτίδη γιατί τον άλλον τον θέλουμε να σαρκάζει την αποτυχία μας, μπας και καλυτερέψουμε.

Dark Angel είπε...

@Argos. Ναι μαν. Εχεις απόλυτο δίκιο. Διόρθωση δεκτή. Εσκασα στα γέλια με την ταγκιά σου ο πιό ειλικρινής καιροσκόπος.:))Μεχρι και οι σερβιτόρες του Σαντέ τον είχαν πάρει χαμπάρι...


@Ημίαιμος. Ναι είχαν εκλεγεί κάτω από τα σαράντα αλλά μεγάλωσαν μόνο βιολογικά. Ασε που εκείνα τα μπλε έντυπα του Γκιουλέκα (ο οποίος είναι και σωσίας του ΜΑρκ Αλμοντ) μου είχαν βγάλει τα μάτια. Και τα δυο. Ρε ο Γκιουλ ήταν μπλε λες και είχε πάθει ασφυξία.

Ανώνυμος είπε...

gia pro8upourgo 8a elega ton Vlavogelakh!
eisai kai 8a eisai o pordhpourgos! WX! Pro8upourgos!!!!!