Δευτέρα, Ιουλίου 31, 2006

H πολιτική διοξίνη

"Εκατό φορές πάνω από το όριο, είναι η πολιτική διοξίνη με την οποία δηλητηρίασαν τη ζωή των Θεσσαλονικέων, οι διοικούντες τη Νομαρχία και το Δήμο Θεσσαλονίκης. Η απάθεια και η απόλυτη αδιαφορία για τα κοινά με τα οποία εμπότισαν την καθημερινότητα των πολιτών, είναι το καρκίνωμα που η «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη» και ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης επιχειρούν ν’ ανατρέψουν. Οι Ταγαράδες είναι το αποτέλεσμα της μη περιβαλλοντικής πολιτικής που μέχρι σήμερα άσκησαν.

Είναι αδιανόητη η άποψη του δημάρχου Θεσσαλονίκης ότι άλλοι έχουν τις θεσμικές αρμοδιότητες για την κατάσταση στους Ταγαράδες. Έτσι, από … φορέα σε φορέα , βρέθηκε στο φορείο η υγεία των Θεσσαλονικέων !

Είναι προσβλητική για τη νοημοσύνη των Θεσσαλονικέων η δήλωση του νομάρχη ότι «αν το συμβάν δεν είχε τύχει στην προεκλογική περίοδο μπορεί να μην ασχολιόταν κανένας με το θέμα»! Εξ ιδίων κρίνει τα αλλότρια, παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με τους ειδικούς επιστήμονες η έκλυση των διοξινών μπορεί να ανέρχεται και εκατό φορές πάνω από τα επιτρεπτά όρια.

Όσο για τις πολιτικές ηγεσίες των παρατάξεων που αποδέχονται στα ψηφοδέλτιά τους τη φυσική παρουσία υποψηφίων δημοτικών συμβούλων με τεράστιες ευθύνες για την «πληγή» των Ταγαράδων, περιμένουμε τις απαντήσεις τους επί των ερωτημάτων που θέσαμε ως Παράταξη, μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου.

Η «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη» θεωρεί ότι η συμμετοχή του Τεχνικού Επιμελητηρίου, του Α.Π.Θ. και άλλων επιστημονικών φορέων, αποτελεί το πρώτο βήμα για τη σύνταξη ολοκληρωμένου σχεδίου αντιμετώπισης ατυχημάτων σε χωματερές που όφειλε να έχει ήδη συντάξει στα 17 χρόνια λειτουργίας του ο Σύνδεσμος Ο.Τ.Α. Μείζονος Θεσσαλονίκης".

«Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη»

Δεν υπάρχουν σχόλια: