Δευτέρα, Οκτωβρίου 24, 2005

Η "χούντα της ρεκλάμας"

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ... Αγωγές: «Οι ποταμοί χρημάτων της διαφήμισης είναι αυτοί που επηρεάζουν καθοριστικά τη βιωσιμότητα των μέσων γι' αυτό και υπαγορεύουν έμμεσα μεγάλο μέρος του προγράμματός τους»...

Από το «Πριν»:

- «Ο Στάθης τόλμησε να παραβεί αυτό τον κανόνα, επικρίνοντας σφοδρά απαράδεκτη διαφήμιση μιας εταιρείας Γκωτιέ για παιδικά έπιπλα. Η Γκωτιέ, αντί να διορθώσει τη ρεκλάμα, έσυρε το Στάθη στα δικαστήρια προκειμένου να διατηρηθεί η τρομοκρατία της διαφήμισης. Εσπευσαν στο πλευρό του καθηγητές πανεπιστημίου, επιφανείς εκπαιδευτικοί, επιστήμονες που διαβεβαίωσαν ότι η ρεκλάμα έκανε ζημιά στον ψυχισμό των παιδιών. Χαμένος κόπος! Ο πέλεκυς του δικαστηρίου έπεσε βαρύς: Ναι μεν η διαφήμιση ήταν ακατάλληλη, αλλά ο Στάθης πρέπει να πληρώσει 40.000 ευρώ γιατί την κατέκρινε!».

-«Η "χούντα της ρεκλάμας" νίκησε και πάλι. Θέλει το κεφάλι του Στάθη για να το περιφέρει στην πιάτσα των δημοσιογράφων και να τρομοκρατήσει και να φιμώσει όποιον διανοείται να ξαναμιλήσει γι' αυτό το θέμα ή για οποιαδηποτε άλλο, με τρόπο μη αρεστό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: