Τετάρτη, Οκτωβρίου 05, 2005

Copy Paste: Flash

Η αντιγραφή του παρακάτω κειμένου –και όλων των τελευταίων κειμένων από το flash.gr- γίνεται για λόγους αρχειοθέτησης/διάσωσης πριν κλείσει το portal και ο σταθμός.

Μας κλείνουν τον Flash96. και το flash.gr

Για το Flash.gr, Ελλάδα
Διεύθυνση του άρθρου: http://greece.flash.gr/soon/2005/10/4/29082id/

Πρωτοφανής και συγκινητική η ανταπόκριση χιλιάδων ακροατών του Flash 96, που εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους του σταθμού , διατυπώνοντας παράλληλα πολλά ερωτήματα για την απόφαση του ιδιοκτήτη Σωτήρη Πουλόπουλου να μπει λουκέτο στο ραδιοφωνικό σταθμό μετά από 16 χρόνια λειτουργίας και στην ιστοσελίδα FLASH.GR μετά από 5 χρόνια λειτουργίας.

Αντιδράσεις από όλο το πολιτικό φάσμα, αλλά και από το δημοσιογραφικό κόσμο: «Ο σταθμός παραδόθηκε στη δεξιά από την εργοδοσία», τόνισε ο Μίμης Ανδρουλάκης. «Να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε από εδώ και μπρος» δήλωσε ο Τάσος Καραμάριος, βουλευτής της ΝΔ και πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, τη συμπαράσταση στους εργαζόμενους του Φλας εξέφρασε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Νίκος Αθανασάκης, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση για το θεσμικό κενό που δημιούργησε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης με αποφάσεις της. Για αναπηρία στην πολυφωνία, την ενημέρωση και τη δημοκρατία από αυτή την εξέλιξη μίλησε ο Δημήτρης Ρέππας και πρόσθεσε: «Αν υπάρχει μεθόδευση πρέπει να αποτραπεί». Για μεθοδεύσεις από την κυβέρνηση έκανε λόγο και ο Τηλέμαχος Χυτήρης.

«Έρχεται μαύρος χειμώνας στην ενημέρωση» δήλωσε εκ μέρους του ΚΚΕ η Λιάνα Κανέλη. «Είναι απαράδεκτο οι ιδιοκτησίες των ηλεκτρονικών μέσων, πραγματικές ή αχυράνθρωποι, να αφήνονται απερίσπαστοι στα παιχνίδια εξουσίας και διαπλοκής που έχουν σαν μοναδικά θύματα τους εργαζόμενους και την ενημέρωση» αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Συνασπισμός.

Την αγανάκτηση του Εργατικού Κέντρου Αθηνών εξέφρασε ο πρόεδρος του, Γρηγόρης Φελόνης, σημειώνοντας ότι υπήρξε μεθόδευση για να φτάσει η επιχείρηση σε αυτό το σημείο.

«Δίπλα σε κάθε Έλληνα πολίτη ο Φλας τόσα χρόνια» δήλωσε μιλώντας στο σταθμό μας ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ, Κώστας Πουπάκης.


Ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:
«Τα διοικητικά συμβούλια των ενώσεών μας καλούν την κυβέρνηση και τα αρμόδια κρατικά όργανα να παρέμβουν αποφασιστικά στο μείζον πρόβλημα που έχει προκύψει από την «επιδημία» λουκέτων και ομαδικών απολύσεων στον χώρο των ΜΜΕ. Μετά τον PLANET και τα όσα συμβαίνουν στον Σκάι, ο Flash αποτελεί το τελευταίο μεγάλο «κανόνι» στον χώρο του ενημερωτικού ραδιοφώνου.

Ο ιδιοκτήτης του ανακοίνωσε τη λύση της εταιρείας υποσχόμενος απλώς την πλήρη αποζημίωση όλων των εργαζομένων. Πρόκειται για μια γενικευμένη επίθεση των ιδιοκτητών των ΜΜΕ με πρώτα θύματα τους εργαζόμενους αλλά τελικό στόχο το ίδιο το δημόσιο αγαθό της ενημέρωσης.

Ζούμε μια ευρύτερη επιχείρηση απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων, που φέρνουν σε κατάσταση ανασφάλειας και αβεβαιότητας εκατοντάδες εργαζόμενους στα ΜΜΕ που χάνουν τη δουλειά τους αλλά και τους χιλιάδες που, προς το παρόν, τη διατηρούν.

Το θέμα είναι πολιτικό. Είναι πρόβλημα δημοκρατίας και λειτουργίας των θεσμών και των αρμοδίων κρατικών οργάνων που προς το παρόν παρακολουθούν απαθή μια θολή και αδιαφανή επιχείρηση αναδιανομής του «ενημερωτικού πλούτου».

• Καλούμε την κυβέρνηση να παρέμβει εδώ και τώρα απαιτώντας από τους επιχειρηματίες να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τα ΜΜΕ που για χρόνια χρησιμοποίησαν ως προστιθέμενη αξία στους ομίλους τους και τώρα πετούν σαν στυμμένες λεμονόκουπες.
• Καλούμε το ΕΣΡ να περιφρουρήσει το δημόσιο αγαθό της ενημέρωσης, τις ραδιοφωνικές συχνότητες που δεν μπορούν να αποτελούν αντικείμενο σκοτεινών επιχειρηματικών συναλλαγών.
• Καλούμε τα πολιτικά κόμματα να κάνουν υπόθεσή τους την κρίση στα ΜΜΕ φέρνοντας το θέμα στη βουλή.
Οι ενώσεις και τα σωματεία των εργαζομένων βρίσκονται σε ετοιμότητα για γενικευμένες κινητοποιήσεις»


ΠΟΕΣΥ
Το Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.ΣΥ. καταδικάζει όπως και όλοι οι εργαζόμενοι την ωμή και προκλητική δήλωση - απειλή της ιδιοκτησίας του FLASH ότι κλείνει το σταθμό και πετάει στο δρόμο 130 και πλέον εργαζόμενους. Καλεί την εργοδοσία και την Κυβέρνηση να αναλογιστούν τις τεράστιες ευθύνες τους και για αυτά τα πρωτοφανή που μεθοδεύονται και εκτελούνται εν ψυχρώ. Προειδοποιούμε ότι τέτοιες πρακτικές δε γίνονται αποδεκτές από το συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζομένων στα ΜΜΕ, που θα αντιδράσει με όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή του για την κατάσταση που δημιουργείται, όχι μόνο στο ραδιοσταθμό FLASH αλλά και σε πολλά άλλα μέσα, αφού με το μανδύα «εθελουσίας εξόδου» εκβιάζουν, απολύουν είτε δρομολογούν απολύσεις εργαζομένων, με την ανοχή της Κυβέρνησης, που με τον τρόπο αυτό ενισχύει την ασυδοσία της εργοδοσίας, αναφέρεται σε ανακοίνωση της Π.Ο.Ε.ΣΥ.

Αντιδράσεις των πολιτικών κομμάτων
Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, τη συμπαράσταση στους εργαζόμενους του Flash εξέφρασε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Νίκος Αθανασάκης, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση για το θεσμικό κενό που δημιούργησε στα ΜΜΕ με αποφάσεις της. Εκ μέρος του ΚΚΕ, η Λιάνα Κανέλη μίλησε για μαύρο χειμώνα ενημέρωσης.

Εργατικό Κέντρο Αθηνών
Την αγανάκτηση του Εργατικού Κέντρου Αθηνών εξέφρασε ο πρόεδρος του, Γιάννης Φελόνης, σημειώνοντας ότι υπήρξε μεθόδευση για να φτάσει η επιχείρηση σε αυτό το σημείο.

Η είδηση κάνει τον γύρο του Internet
Το in.gr με τίτλο «Τέλος εποχής...»έγραψε «Κλείνουν τα μικρόφωνα του Flash96 έπειτα από 16 χρόνια λειτουργίας. Κλείνει έπειτα από 16 χρόνια λειτουργίας ο ραδιοφωνικός σταθμός Flash96 και ο ειδησεογραφικός δικτυακός τόπος flash.gr λόγω οικονομικών προβλημάτων....».

Το skyradio.gr με τίτλο «Κλείνει ο ραδιοφωνικός σταθμός ``Flash``», γράφει: «Το κλείσιμο του ραδιοφωνικού σταθμού Flash ανακοίνωσε στους εκπροσώπους των εργαζομένων ο ιδιοκτήτης του Σωτήρης Πουλόπουλο. Δήλωσε πως θα επιστρέψει την άδεια στο ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο και θα προχωρήσει στη λύση και εκκαθάριση της εταιρείας. Στο ραδιοφωνικό σταθμό και στην ιστοσελίδα του, «Flash.gr» εργάζονται συνολικά 160 εργαζόμενοι και τα χρέη της ραδιοφωνικής επιχείρησης ανέρχονται συνολικά σε 5 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων περίπου 700 χιλιάδες ευρώ σε ασφαλιστικά ταμεία και περίπου 580 χιλιάδες ευρώ στην Intracom. Υπενθυμίζεται πως ο σταθμός με τη σύμφωνα γνώμη του ραδιοτηλεοπτικού συμβουλίου μεταβιβάστηκε από την Ελένη Κόκκαλη στο Σωτήρη Πουλόπουλο, τον περασμένο Δεκέμβριο έναντι 250 χιλιάδων ευρώ».

H naftemporiki.gr με τίτλο «Τέλος εποχής για τον Flash» αναφέρει ότι «τo κλείσιμο του ραδιοφωνικού σταθμού Flash 96 έπειτα από 16 χρόνια λειτουργίας και της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας flash.gr ανακοίνωσε ο ιδιοκτήτης της Flash AE, Σωτήρης Πουλόπουλος, σε συνάντηση που είχε με τα Σωματεία των Ενώσεων του Τύπου».

Το medianews.gr με τίτλο «Ο Πουλόπουλος ανακοίνωσε το κλείσιμο του Flash!» αναφέρει «Ανακοίνωση-σοκ του ιδιοκτήτη του Flash Σωτήρη Πουλόπουλου πριν από δύο ώρες περίπου στους εκπροσώπους της ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ και ΕΤΕΡ στον σταθμό, ότι η εταιρία εισέρχεται σε καθεστώς λύσης και εκκαθάρισης και πρόκειται μέχρι τις 20 Οκτωβρίου να απολυθούν όλοι οι εργαζόμενοι λαμβάνοντας τα δεδουλευμένα και την αποζημίωσή τους! Ο Πουλόπουλος απέδειξε ότι όλα αυτά που έλεγε τον τελευταίο καιρό περί αγοραστών κλπ. ήταν παραμύθια και το σχέδιο κλεισίματος ήταν έτοιμο. Αυτή τη στιγμή οι δημοσιογράφοι του Flash έχουν πάρει τον σταθμό στα χέρια τους και βγάζουν ακροατές στον αέρα που διαμαρτύρονται για το κλείσιμο του σταθμού. Σύμφωνα με τους εργαζομένους πάντα, από αύριο ο σταθμός δεν θα εκπέμπει!Ο Πουλόπουλος ανακοίνωσε το κλείσιμο του Flash!».

Την είδηση μετέδωσε και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων αναφέροντας ότι ο κ. Πουλόπουλος κατά τη σχετική ανακοίνωση σε συνάντηση που είχε με τα σωματεία των ενώσεων του τύπου στα γραφεία της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών είπε ότι«σκοπεύει να προχωρήσει στην λύση της Flash ΑΕ με ταυτόχρονη απόλυση του συνόλου των εργαζομένων. Είπε ακόμη ότι θα καταβάλει στους εργαζόμενους το σύνολο των αποζημιώσεών τους και των δεδουλευμένων τους και υποσχέθηκε την εξόφλησή τους μέχρι τις 20 Οκτωβρίου. Αγνωστο παραμένει αν ο σταθμός σιγήσει και η ιστοσελίδα κλείσει άμεσα καθώς στο αίτημα των σωματείων του Τύπου αυτό να γίνει όταν καταβληθούν οι αποζημιώσεις, ο κ. Πουλόπουλος δεν απάντησε»

To κλείσιμο του ραδιοφωνικού σταθμού Flash96. έπειτα από 16 χρόνια λειτουργίας και της ειδησεογραφικήςιστοσελίδας flash.gr, έπειτα από5 χρόνια λειτουργίας, ανακοίνωσε ο ιδιοκτήτης της Flash AE, Σωτήρης Πουλόπουλος, σε συνάντηση που είχε με τα Σωματεία των Ενώσεων του Τύπου.

Ο κ. Πουλόπουλος είπε ότι θα απολυθεί το σύνολο των εργαζομένων με πλήρη καταβολή των αποζημιώσεων και δεδουλευμένων και υποσχέθηκε εξόφληση μέχρι τις 20 Οκτωβρίου.

Την Τετάρτη, θα ανακοινώσει αν ο σταθμός σιγήσει και η ιστοσελίδα κλείσει αμέσως ή με την καταβολή των οφειλομένων στουςεργαζόμενους. Ο κ. Πουλόπουλος διαβεβαίωσε επίσης ότι o Flash96. δεν μεταβιβάζεται και πως η συχνότητα «96.0» θα αποδοθεί στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Συγκινητικές αντιδράσεις από χιλιάδες ακροατές και εκπροσώπους του πολιτικού και δημοσιογραφικού κόσμου, στο ζωντανό πρόγραμμα που μεταδίδεται από τη συχνότητα του Flash96.

.

Δεν υπάρχουν σχόλια: