Δευτέρα, Δεκεμβρίου 05, 2005

ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ - Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ ΠΑΝΟΣ ΣΟΜΠΟΛΟΣ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

Αθήνα 2/12/2005

Δήλωση των εκλεγμένων συμβούλων της "Συσπείρωσης Δημοσιογράφων - Δούρειος Tύπος"

Σε μία δεινή συγκυρία για το δημοσιογραφικό κόσμο, όταν η ενότητα τουκλάδου και η συμπαράταξή του με τους εργαζόμενους όλης της χώρας είναι απόλυτο προαπαιτούμενο για την υπεράσπιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας, είναι απαράδεκτες οι μεθοδεύσεις που απαγορεύουν τη λήψη απόφασης για τη συμμετοχή της ΕΣΗΕΑ στην 24ωρη πανελλαδική, πανεργατική απεργία της 14ης Δεκεμβρίου 2005.

Στη σημερινή, τρίτη κατά σειρά συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, που πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά την επίσκεψη του Συμβουλίου στον Πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή (στην οποία παραβρέθηκαν εννέα μέλη του Συμβουλίου), ο πρόεδρος της Ένωσης Πάνος Σόμπολος αρνήθηκε για δεύτερη συνεχή ημέρα να θέσει σε ψηφοφορία την πρόταση πέντε μελών του Δ.Σ. υπέρ της συμμετοχής του κλάδου στην πανελλαδική απεργία.

Το Δ.Σ. είχε συγκληθεί νόμιμα, η συνεδρίασή του αποτελούσε συνέχεια των συνεδριάσεων των δύο αμέσως προηγούμενων ημερών και είχε την απαραίτητη σύμφωνα με το καταστατικό απαρτία, δεδομένου ότι παρευρίσκονταν έξι από τα έντεκα μέλη του (Πάνος Σόμπολος πρόεδρος, Δημήτρης Τρίμης γενικός γραμματέας, Παναγιώτης Ράμμος ταμίας, Φάνη Πετραλιά, Νανά Νταουντάκη και Παντελής Μπουκάλας). Το θέμα της συνεδρίασης ήταν ένα, σαφώς προσδιορισμένο και γνωστό σε όλα τα μέλη του συμβουλίου. Επιπλέον ο πρόεδρος του Δ.Σ. είχε δεσμευθεί στη χθεσινή συνεδρίαση ( 1/12) ότι θα θέσει οπωσδήποτε σε ψηφοφορίατην πρόταση για απεργία, εφόσον υπήρχε η απαρτία, ακόμα και αν τα παρευρισκόμενα μέλη ήταν έξι. Κι όμως, δεν τήρησε ούτε τη ρητή δέσμευσή του ούτε, ακόμα χειρότερα, την καταστατική υποχρέωσή του.

Συνάδελφοι,

Γίνεται φανερό ότι σε μια κρίσιμη στιγμή για το χώρο της Ενημέρωσης και με διογκούμενα μέρα με τη μέρα τα προβλήματα όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ, η σημερινή πραξικοπηματική στάση του κ. Σόμπολου (που τόσο επέμεινε να καταλάβει με το έτσι θέλω την προεδρία της ΕΣΗΕΑ), οδηγεί τον κλάδο σε αδιέξοδα και τον αποκόπτει από το σύνολο των εργαζομένων.

Είμαστε υποχρεωμένοι να καταγγείλουμε αυτή τη στάση και να τη γνωστοποιήσουμε σε όλους τους συναδέλφους, οι οποίοι έχουν και τον τελικό λόγο.

Παντελής Μπουκάλας, Φανή Πετραλιά, Δημήτρης Τρίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια: