Τρίτη, Δεκεμβρίου 13, 2005

Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά…και καλά κάνει

Ο τίτλος και το κείμενο που ακολουθεί είναι του φίλου Θ.Β. Είχα ξαναγράψει σχετικά με γενικότερη τάση "επαναπροσδιορισμού" της Ιστορίας του τόπου τα τελευταία χρόνια. Με σωρό από καλά μελετημένες κινήσεις σε επικοινωνιακό επίπεδο με στόχο τη λήθη, παρά-χαράσσεται το χθες. Δημιουργούνται στρεβλώσεις και παραγκωνισμοί. Όσοι σκύβουν πάνω από το χθες συμβάλλουν σε ένα καλύτερο αύριο. Όσοι ασελγούν πάνω στο χθες, σκάβουν το λάκο τους, λέω εγώ...

Ακολουθεί το κείμενο ως εξής:

"Θα θυμόσαστε, οι πιο παλιοί βέβαια, το σύνθημα «ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά». Σ’εμάς τα παιδιά της δεκαετίας του ’80 ακούγεται πια τόσο μακρινό, γραφικό θα έλεγα. Στα τέλη εκείνης της δεκαετίας κάηκαν οι φάκελοι κοινωνικών φρονημάτων, αφού φρόντισαν κάποιοι να περάσουν τα στοιχεία σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Η πολιτική έγινε «του καναπέ», οι σημαίες στα μπαλκόνια και κυρίως στις καρδιές μας, ή μάλλον στις καρδιές τους, (διότι εγώ δεν παραιτούμαι), έχασαν το κόκκινο χρώμα. Λες και όλοι έβαλαν στόχο να ξεχάσουν.

Ξεχνώ τα μίση, ναι, τα ξεχνώ, ή μάλλον τα προσπερνώ, ειδικά εγώ και οι συνομήλικοι μου που δεν τα ζήσαμε. Δεν ξεχνώ όμως την ιστορία, όπως πιστεύω πως πολλοί άνθρωποι σε τούτο τον τόπο δεν την ξεχνούν.

Δυστυχώς όμως, η Ν.Δ. (Νέα Δεξιά) του τόπου μας, όχι μόνο δεν ξεχνά τα μίση αλλά τα τιμά, τα επιβραβεύει.

Στις 27 Νοεμβρίου ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης Νίκος Τσιαρτσιώνης, επισκεπτόμενος την εκλογική του περιφέρεια, (Κοζάνη), προτίμησε να μην παραβρεθεί στον επίσημο εορτασμό της Εθνικής Αντίστασης, αλλά κατέθεσε στεφάνι στο μνημόσυνο για τους συνεργάτες των γερμανών που σκοτώθηκαν κατά την απελευθέρωση στο χωριό Ίμερα.
Επίσης, στις 13 Νοεμβρίου, όλοι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Σερρών, συμμετείχαν αυτοπροσώπως ή δια των εκπροσώπων τους σε ανάλογο μνημόσυνο ταγματασφαλιτών στο χωριό Τριάδα.

Έσπευσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θεόδωρος Ρουσόπουλος να μαζέψει τα ασυμμάζευτα αποδεικνύοντας με τη στάση του πως ούτε ιστορία γνωρίζει, ούτε θέλει να μάθει. Βλέπετε η ιστορία πονά…

Για περισσότερες, άκρως εντυπωσιακές πληροφορίες, σας παραπέμπω στο φύλλο της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ της 10ης Δεκεμβρίου 2005.

Κλείνω με το εξής. Στις 12 Δεκεμβρίου η Νομαρχία Θεσσαλονίκης (του γνωστού ιεροψάλτη και ποδοσφαιριστή Ψωμιάδη) διοργάνωσε εκδήλωση για τη συμπλήρωση 60 χρόνων από τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Στην εκδήλωση τιμήθηκαν μια σειρά από σημαίνοντα πρόσωπα και οργανώσεις της Εθνικής Αντίστασης. Το ΕΑΜ και ο ΕΛΑΣ γιατί δεν τιμήθηκαν;"

Δεν υπάρχουν σχόλια: