Δευτέρα, Οκτωβρίου 31, 2005

H Διακήρυξη της Αθήνας

Στις κυριότερες δεσμεύσεις της διακήρυξης αναφέρονται:
- Ο αγώνας για την εξάλειψη της τραγωδίας τόσο της ανεργίας όσο και της επισφαλούς εργασίας. «Δεσμευόμαστε -τονίζουν- να αγωνιστούμε κατά του κοινωνικού αποκλεισμού και υποστηρίζουμε τη δημιουργία προγραμμάτων υποστήριξης της απασχόλησης, για νέες θέσεις εργασίας και μείωση του χρόνου εργασίας, τα οποία θα μετατρέψουν το εργασιακό περιβάλλον από επισφαλές και αβέβαιο σε ένα εργασιακό περιβάλλον σταθερής απασχόλησης με αξιοπρεπείς απολαβές».

- Υποστήριξη όλων των πολιτικών πρωτοβουλιών για να σταματήσουν οι περικοπές των θέσεων εργασίας. Ταυτόχρονα, καταδικάζονται οι εικονικές χρεοκοπίες και μεταφορές των επιχειρήσεων σε τρίτες χώρες. «Πιστεύουμε -αναφέρουν- ότι είναι πολύ σημαντικό να διατηρήσουμε και να ξαναχτίσουμε το κράτος κοινωνικής πρόνοιας, συμπεριλαμβανομένων των δημοσίων συντάξεων, και να θέσουμε ως προτεραιότητα τη διά βίου εκπαίδευση».

- Προβάλλεται η ανάγκη ενός νέου μοντέλου παραγωγής, κατανομής και κατανάλωσης: «Αγωνιζόμαστε για την άμεση απόσυρση και κατάργηση της οδηγίας Μπολκεστάιν από τη Γενική Συμφωνία για το Εμπόριο και τις Υπηρεσίες (GATS). Η απορρύθμιση της εργασίας στην Ευρώπη και το κοινωνικό ντάμπινγκ στις αναπτυσσόμενες χώρες είναι οι δύο πλευρές του ίδιου νομίσματος. Και οι δύο προσφέρουν κέρδη στις πολυεθνικές, αυξάνουν τον ανταγωνισμό μεταξύ των εργαζομένων και πλήττουν κυρίως τις γυναίκες».

- Τονίζεται η ανάγκη για τον άμεσο επαναπροσανατολισμό του προϋπολογισμού και των οικονομικών πολιτικών της Ε.Ε. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, δημοκρατικά ελεγχόμενη, θα έπρεπε να είναι στην υπηρεσία της απασχόλησης και μιας ανάπτυξης, η οποία θα ήταν -πέρα από τις επιταγές της αγοράς- προσανατολισμένη ιδιαίτερα στις λιγότερο αναπτυγμένες περιοχές της Ε.Ε.

- Απαιτείται η λήξη του Συμφώνου Σταθερότητας, με την παράλληλη ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής.

- Κρίνεται απαραίτητη η ενδυνάμωση των δημοσίων υπηρεσιών σε τοπικό, περιφερειακό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και στις νεοφιλελεύθερες επιταγές που προάγουν την εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών, όπως το νερό, η ενέργεια, ο πολιτισμός, η εκπαίδευση και το σύστημα Υγείας. Τέτοιες βασικές υπηρεσίες δεν μπορούν να καθορίζονται από το κέρδος αλλά από τα επίπεδα ποιότητας, που επιβάλλουν οι ίδιες οι ανάγκες του λαού.

- Πλήρης είναι η αντίθεση στις ισχύουσες μεταναστευτικές πολιτικές, που καθορίζονται από τα αστυνομικά και αντιτρομοκρατικά μέτρα. Τα πρόσφατα περιστατικά στη Λαμπεντούζα, στο Αμστερνταμ και στη Μελίγια, τα περιστατικά των εκατοντάδων προσφύγων που θαλασσοπνίγονται στα χωρικά ύδατα Ελλάδας και Ιταλίας, οι αβάσταχτες συνθήκες των κέντρων κράτησης προσφύγων, όλα αυτά αποκαλύπτουν τη βαναυσότητα και τη χρεοκοπία της Ευρώπης-φρούριου. Μια νέα πολιτική, βασισμένη στον σεβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, στα ίσα εργασιακά δικαιώματα -μια από τις βασικές διεκδικήσεις του εργατικού κινήματος στην Ευρώπη- πρέπει να χτιστεί, με βάση τη νομιμοποίηση όλων των μεταναστών και απαιτεί μια στρατηγική στήριξη της ανάπτυξης.

- Βασική αρχή της Ευρωπαϊκής Αριστεράς παραμένει ένας κόσμος χωρίς πολέμους και απαιτεί μια ευρωπαϊκή πολιτική για την ειρήνη, ενάντια στη στρατιωτικοποίηση και τη λογική των πολιτικών πολέμου των υπερδυνάμεων.

Πέμπτη, Οκτωβρίου 27, 2005

Η «οικονομία της αγοράς», τα ασυμβίβαστα και το χτένι

Η «οικονομία της αγοράς» (διάβαζε: καπιταλισμός) έχει πολύ ωραία θέματα να επιλύσει αυτήν την εποχή…

Όπως για παράδειγμα, τι θα κάνει με το «Στοίχημα»!!!

Ο ΟΠΑΠ (μια εταιρεία που ανήκει στην «οικονομία της αγοράς» και είναι στο Χρηματιστήριο) πρέπει να αυξήσει τα κέρδη της!!! (των μετόχων της δηλαδή και των επενδυτών της)

Διότι αυτή είναι η πεμπτουσία της «οικονομίας της αγοράς»!!!

Σωστά;
Σωστά!!!

Ο τρόπος για να επέλθει αυτή η αύξηση κερδών είναι να ενταχθούν οι αγώνες του Ελληνικού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου στο παιχνίδι «Πάμε Στοίχημα» (ένα τζογαδόρικο παιχνίδι που φυσικά επιτρέπεται στην «οικονομία της αγοράς») πράγμα που εδώ και χρόνια ισχύει σε όλες τις χώρες της «οικονομίας της αγοράς».

(Εχουν σκεφτεί κι άλλους τρόπους -«ζωντανό» στοίχημα, στοιχηματισμός για πρόβλεψη υπέρβασης συγκεκριμένων αριθμών-ορίων, στοιχήματα σε μη αθλητικά γεγονότα κ.ά.- αλλά αυτοί δεν είναι της παρούσης να τους συζητήσουμε. Θα τα πούμε ΟΛΑ σε άλλα ποστ! Ιδιαίτερα αυτό για στοιχήματα σε μη αθλητικά γεγονότα –π.χ. ποιος είναι ο επόμενος υφυπουργός που θα παραιτηθεί, πόσα σαρδάμ-αμερικανιές θα πει ο Γιωργάκης, ποιόν θα ξεβρακώσει ο Μάκης την άλλη Πέμπτη κλπ)

Όλα καλά μέχρι εδώ;
Όλα καλά!

Ο βασικός Προμηθευτής του ΟΠΑΠ είναι η Intralot (επίσης μια εταιρεία που ανήκει στην «οικονομία της αγοράς» και θυγατρική της Intracom) η οποία όμως ανήκει σε έναν επιχειρηματία του είναι ιδιοκτήτης μιας ομάδας. Του Ολυμπιακού συγκεκριμένα που όπως όλες οι ομάδες στην «οικονομία της αγοράς» είναι μια ιδιωτική εταιρεία!).

Λεπτομέρεια (μάλλον ασήμαντη): ο ίδιος επιχειρηματίας έχει χαρακτηριστεί από τον Ηγέτη της Φιλελεύθερης Παράταξης (αυτής δηλαδή που πιστεύει στην «οικονομία της αγοράς») και Πρωθυπουργό της χώρας ως διαπλεκόμενος και «νταβατζής»!

Και αυτό είναι ασυμβίβαστο (όχι το ότι τον έχουν χαρακτηρίσει «νταβατζή», το άλλο, το ότι έχει τον Ολυμπιακό).

Ο ίδιος βέβαια ο επιχειρηματίας δεν αντιλαμβάνεται κανένα ασυμβίβαστο (διότι ανήκει στην «οικονομία της αγοράς» όπου δεν υπάρχει κανένα ασυμβίβαστο μπροστά στο κέρδος) και αν το αντιλαμβανόταν ποίος ο λόγος να διεκδικεί και να έχει μέσω της Intralot τον έλεγχο του τζόγου στην Ελλάδα; Σας ερωτώ!

Εκτός όμως από αυτό το καρα-ασυμβίβαστο υπάρχουν και άλλα ασυμβίβαστα (συμμετοχή εν ενεργεία διαιτητών στα διοικητικά συμβούλια ομάδων κ.ά.). Λέμε τώρα, διότι στην «οικονομία της αγοράς» (διάβαζε «μπάτε σκύλοι αλέστε») ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ υπάρχουν ασυμβίβαστα!

Λεπτομέρεια (μάλλον ασήμαντη επίσης): Το ότι ΟΛΗ η Ελλάδα παίζει «παράνομα» στοίχημα με ΟΛΕΣ τις ομάδες του ελληνικού Πρωταθλήματος σε ξένα στοιχηματζίδικα μπορεί να είναι παράνομο αλλά δεν είναι ασυμβίβαστο με την πραγματικότητα. ΕΙΝΑΙ όμως ασυμβίβαστο με τους επιχειρηματίες της «οικονομίας της αγοράς» -και συγκεκριμένα της Intralot- διότι έχουν διαφυγόντα κέρδη –και το κράτος διαφυγόντες φόρους! Κάτι παρόμοιο δηλαδή που συμβαίνει με τα ναρκωτικά (βρε! Κάτι συνειρμοί που μου έρχονται καμιά φορά!).

Οι επενδυτές πιέζουν… (για να τα κονομήσουν)
Οι μέτοχοι πιέζουν… (επίσης)
Ο ΟΠΑΠ πιέζει… (για να ικανοποιήσει τους πρώτους)
Η Intralot πιέζει… (για να ικανοποιήσει την πάρτι της)
Η κυβέρνηση πιέζει…(για να μαζέψει φόρους)
Η «οικονομία της αγοράς» πιέζει… (τους πάντες!)

Το πόσο πολύ πιέζουν φαίνεται από τις αναταράξεις της μετοχής του ΟΠΑΠ:

Η διαφαινόμενη αναβολή στην εισαγωγή των ελληνικών ποδοσφαιρικών αγώνων έχει προκαλέσει ήδη έντονες αναταράξεις στη μετοχή του ΟΠΑΠ, εντείνοντας τις ανησυχίες για αρνητικές επιπτώσεις σε όλο το φάσμα της χρηματιστηριακής αγοράς. Οι ξένοι θεσμικοί επενδυτές, που ελέγχουν περίπου το 45% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΠΑΠ, εκλαμβάνουν την καθυστέρηση της εισαγωγής των ελληνικών ομάδων ως ασυνέπεια μεταξύ λόγων και έργων εκ μέρους της κυβέρνησης και σφυροκοπούν αδιάκοπα τη μετοχή του. Στις έξι τελευταίες συνεδριάσεις η μετοχή του Οργανισμού σημειώνει απώλειες άνω του 10%, έχοντας «προσγειωθεί» κάτω από την τιμή στην οποία τον Ιούλιο το Δημόσιο διέθεσε το 16,4% (24,14 ευρώ), εισπράττοντας το ιλιγγιώδες ποσό των 1,266 δισ. ευρώ.

(ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
27/10/05)

Ακρη όμως δεν βγάζουν!

Μιλώντας χθες σε θεσμικούς επενδυτές, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ Βασίλης Νειάδας άφησε να εννοηθεί ότι η υλοποίηση της κυβερνητικής απόφασης για τη σταδιακή εισαγωγή των ποδοσφαιρικών αγώνων του ελληνικού πρωταθλήματος στο Στοίχημα θα καθυστερήσει κι άλλο (άγνωστο για πόσο), λόγω των νομικών δυσκολιών να αντιμετωπιστούν τα πολλών ειδών -όπως είπε- ασυμβίβαστα (Intralot - Ολυμπιακός, συμμετοχή εν ενεργεία διαιτητών στα διοικητικά συμβούλια ομάδων κ.ά.). Κάλεσε δε την κυβέρνηση να εγκρίνει άμεσα τον σχετικό κανονισμό, που έχει υποβληθεί από τις 5 Αυγούστου, μόνο σε ό,τι αφορά το κομμάτι της εισαγωγής των νέων δυνατοτήτων στοιχηματισμού («ζωντανό» στοίχημα, στοιχηματισμός για πρόβλεψη υπέρβασης συγκεκριμένων αριθμών-ορίων, στοιχήματα σε μη αθλητικά γεγονότα κ.ά.), ώστε η εμπλοκή με τη σύγκρουση συμφερόντων στο ποδόσφαιρο να μην καθυστερήσει κι άλλο τα υπόλοιπα σχέδια του Οργανισμού για το Στοίχημα.Πηγές προσκείμενες στον υπουργό Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη τόνιζαν πάντως χθες ότι είναι θέμα του ΟΠΑΠ να προχωρήσει στην κατάρτιση του σχετικού κανονισμού, ο οποίος θα προβλέπει την τήρηση όλων των ασυμβίβαστων, ενώ σε ό,τι αφορά το αίτημα για την εισαγωγή των υπόλοιπων παιχνιδιών -πλην των ελληνικών ομάδων- τόνιζαν ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να ανάψει το πράσινο φως πολύ σύντομα. Κορυφαίο στέλεχος του ΟΠΑΠ εκτιμούσε ότι μέσα στο επόμενο δεκάημερο θα υπάρξει θετική εξέλιξη στο θέμα αυτό, δήλωνε όμως άγνοια για το πόσο κοντά ή μακριά είναι η εισαγωγή των ελληνικών ομάδων.

(ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
27/10/05)Μπλόκαρε η «οικονομία της αγοράς»!

Κι όταν μπλοκάρει η «οικονομία της αγοράς» τι κάνει;

Προστρέχει στους δημοκρατικούς θεσμούς. Π.χ. στη Βουλή!

Όταν δηλαδή τα λαμόγια δεν μπορούν να καλύψουν τις πομπές τους ή δεν μπορούν να ξεμπλέξουν τα μπούτια τους, ανακαλύπτουν ότι εδώ υπάρχουν και κάποιοι θεσμοί που μπορούν να τους απαλλάξουν από τις πολιτικές ή ποινικές τους ευθύνες!

(Είπαμε, οι ξένοι επενδυτές πιέζουν: «Να πάτε ρε καριόλια στο κωλοκοινοβούλιό σας και να κόψετε το λαιμό σας να το ψηφίσετε» φέρεται να έχουν πει στην κόσμια γλώσσα της «οικονομίας της αγοράς»)

Όπως θα κόψουμε το λαιμό μας να βρούμε άλλα 2 δις. δολάρια για το «φέσι» της αγοράς των F-16. Βλέπετε η «οικονομία της αγοράς» των ΗΠΑ δεν αστειεύεται όπως οι δημοκρατικού φρονήματος ξένοι επενδυτές του ΟΠΑΠ!

Αλλά συγνώμη, ρε αδέλφια, άμα η «οικονομία της αγοράς» δεν λειτουργεί σωστά ούτε καν στην Μπανανία της Ελλάδας, πως σκατά λειτουργεί σε όλο τον κόσμο;

Αν πάλι δεν λειτουργεί λόγω του ότι ακριβώς είμαστε Μπανανία μήπως πρόκειται να μας βομβαρδίσουν συντόμως οι Δυνάμεις της «οικονομίας της αγοράς» μπας και βάλουμε μυαλό;

Νομίζω ότι ΕΔΩ δεν υπάρχει ασυμβίβαστο!

Τετάρτη, Οκτωβρίου 26, 2005

Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, το HELLAS NAVIGATOR, ΤΟ ΕΥΡΩΦΑΚΕΛΩΜΑ και τα προσωπικά δεδομένα...

Update#001: Σήμερα διάβασα αυτό το σχόλιο της Λίτσας και δεν πίστευα στα μάτια μου. Πήγα λοιπόν και διάβασα το σχετικό άρθρο της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ και πάλι δεν πίστευα στα μάτια μου...


Τότε το παρακάτω τι ήταν σύντροφοι; >>>


Από πού έχει βρει το HELLAS NAVIGATOR τα στοιχεία μου και μαζί άλλων 5.000.000 Ελλήνων και τα «προσφέρει» σε CD;
Ποια ΑΡΧΗ, ποιος Οργανισμός, ποια Υπηρεσία του ΚΡΑΤΟΥΣ τους τα έδωσε;
Και με ποιο δικαίωμα;
Ο ΟΤΕ;
Το υπουργείο Οικονομικών;
Το υπουργείο Μεταφορών;
Γιατί θα πρέπει να είμαι φακελωμένος εγώ και μαζί μου άλλοι 5.000.000 Ελληνες;
Και μάλιστα όχι μόνο με τον τρέχοντα αριθμό τηλεφώνου και τη διεύθυνσή μου αλλά και με τα τηλέφωνα και τις διευθύνσεις που είχα την τελευταία δεκαετία;
Ποιος έδωσε το δικαίωμα στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ να διανέμει τον «φάκελό» μου και μαζί άλλων 5.000.000 Ελλήνων σε 300.000 αναγνώστες της;
Τι ΣΚΑΤΑ συμβαίνει σε αυτή τη ΧΩΡΑ;
Ποια Αρχή Προστασίας θα μας προστατεύσει τώρα που όλα αυτά μοιράστηκαν;
Γιατί δεν κάνουμε ομαδικές μηνύσεις;
Γιατί δεν ξυπνάμε;
Γιατί έχουμε μουλώξει όλοι φοβισμένοι σε αυτό το ΑΙΣΧΟΣ;
Ποιοι είναι ΑΥΤΟΙ που κόπτονται για τις κάμερες του Βουλγαράκη και για τις ηλεκτρονικές παρακολουθήσεις και που τώρα μας βγάζουν στο κλαρί;

Πριν 5 χρόνια, το 2000 είχε γίνει τεράστιο θέμα με το εν λόγω CD και την εφαρμογή…

(«ΦΑΚΕΛΩΜΕΝΟΙ» ΕΝΑΣ ΠΡΟΣ ΕΝΑ ΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΣΕ CD-RΟΜ. Μ' ΕΝΑ ΑΠΛΟ «ΚΛΙΚ» ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ, ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ, ΤΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ, ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΟΥ! Τα προσωπικά μας δεδομένα στο εμπόριο με ένα 10χίλιαρο!)

Τώρα το ίδιο CD (έχουν βγάλει μόνο τους αριθμούς των …πινακίδων των ΙΧ μας) μοιράζεται με την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ!
Ούτε καν με 10χίλιαρο δηλαδή!


(Αυτό το ΠΟΣΤ θα γίνεται update μέχρι θανάτου!)

Tι σημαίνει λάδωμα;

Τρίτη, Οκτωβρίου 25, 2005

агит проп («αγκίτ προπ»)

Απο την πρώτη σελίδα του агит проп :

"Το агит проп («αγκίτ προπ») είναι μια νέα προσπάθεια για την κατασκευή ενός ανεξάρτητου δικτυακού τόπου, φορέα ενημέρωσης και πολιτισμού, έξω από τις συμβάσεις των εμπορικών ΜΜΕ. Ανήκει στην κατηγορία των ιστολογίων και φιλοδοξεί να στεγάσει τις σκέψεις, τους προβληματισμούς και τις ευαισθησίες της μικρής κοινότητας χρηστών του.

Ταυτότητα και DNA του агит проп είναι η πολιτική δημοσίευσης που διαφέρει σημαντικά από τις πολιτικές δημοσίευσης αντίστοιχων ιστοτόπων, εμπορικών και μη. Επίσης η τεχνική του δομή είναι τέτοια ώστε να βοηθά την σωστή οργάνωση του περιεχομένου του και τη συνεργασία στην κοινότητα των χρηστών του.

Αυτή τη στιγμή, το агит проп έχει ολοκληρωθεί τεχνικά και ήδη δέχεται τα πρώτα του άρθρα."

...

1ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ

Η Ένωση φοιτητών και αποφοίτων Α. Μακεδονίας και Θράκης του Προγράμματος Σπουδών «Ελληνικός Πολιτισμός» του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ), σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και το ΕΑΠ, διοργανώνει στις 17-20 Νοεμβρίου 2005 στο Σουφλί Διεθνές Συνέδριο για τον Ελληνικό Πολιτισμό, με θέμα «Η πανήγυρις: μια διαχρονική ματιά στον κοινωνικό, οικονομικό και πολιτικό της ρόλο».
Το Συνέδριο, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο των προσπαθειών της Ένωσης για τη δημιουργία του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Α. Μακεδονίας και Θράκης στο Σουφλί, εγκαινιάζει μια σειρά επιστημονικών συναντήσεων, με πρωτότυπα θέματα ελληνικού ή και διεθνούς ενδιαφέροντος, μεγάλου χρονικού και γεωγραφικού ορίζοντα, τα οποία επιδέχονται πολλαπλές διεπιστημονικές προσεγγίσεις. Το θέμα του Συνεδρίου αναφέρεται διαχρονικά στον κοινωνικό, οικονομικό και πολιτικό ρόλο του θεσμού της πανηγύρεως, η οποία πρωτοεμφανίζεται στη Νεολιθική Εποχή και, αλλάζοντας μορφή, κοινωνική λειτουργία και περιεχόμενο σε συνάρτηση με τις ιστορικές συνθήκες, συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Οι εργασίες του Συνεδρίου θα καλύψουν μεγάλες περιόδους της ελληνικής και της παγκόσμιας ιστορίας, εστιάζοντας στις παραδόσεις γεωγραφικά και ιστορικά καθορισμένων πολιτισμών, όπως του προϊστορικού και του κλασικού κόσμου της Μεσογείου, του Βυζαντίου και της μεσαιωνικής Δύσης, των Βαλκανίων και του μεταβυζαντινού και νεώτερου ελληνισμού. Στο Συνέδριο θα συγκεντρωθεί σημαντικός αριθμός επιστημονικών εργασιών, η έκδοση των οποίων θα αποτελέσει πολύτιμο πληροφοριακό υλικό και ερέθισμα για περαιτέρω μελέτη.
Την ίδια χρονική περίοδο με το Συνέδριο πραγματοποιείται στο Σουφλί η ετήσια γιορτή του τσίπουρου υπό την αιγίδα του οικείου Δήμου, συνταιριάζοντας τη θεωρητική προσέγγιση του πανηγυριού με την απτή εμπειρία της συμμετοχής σε ένα θρακιώτικο πανηγύρι.
Για διευκρινίσεις και πληροφορίες απευθυνθείτε στη Γραμματεία του Συνεδρίου:
Στέλλα Μερτζανάκη τηλ. 2310 415 818, 6978 942 003

Πληροφορίες σχετικά με τη διοργάνωση θα βρείτε στις ιστοσελίδες του «Εκαταίου» http://www.ekataios.gr/panegyris/

1). Επιτροπές Συνεδρίου
http://www.ekataios.gr/panegyris/epitropes.php


2). Πρόγραμμα Συνεδρίου
http://www.ekataios.gr/panegyris/programma.php


3). Συμμετοχή στο Συνέδριο
http://www.ekataios.gr/panegyris/symmetoxi.php


4). Αίτηση Συμμετοχής στο Συνέδριο
http://www.ekataios.gr/panegyris/aitisi.doc


5). Μέσα μαζικής μεταφοράς και διαμονή
http://www.ekataios.gr/panegyris/diamoni.php


6). Ανακοίνωση προς τους φοιτητές
http://www.ekataios.gr/panegyris/anakoinosi.php


7). Παράλληλες εκδηλώσεις: Έκθεση ζωγραφικής και Έκθεση βιβλίου
http://www.ekataios.gr/panegyris/ekthesi.php
1ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ
Η ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ: μια διαχρονική ματιά στον κοινωνικό, οικονομικό και πολιτικό της ρόλο
ΣΟΥΦΛΙ, 17-20 Νοεμβρίου 2005
Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Σουφλίου

Τι είναι ο αναθεωρητισμός;

Αναθεωρητισμός

Τι είναι όμως ο αναθεωρητισμός; Κατ' αρχήν αφορά το Ολοκαύτωμα, όρο του οποίου τη χρήση ο Ίρβινγκ αποφεύγει συστηματικά. Χωρίς να αρνείται την εξόντωση των Εβραίων από τους ναζί, λέει ότι δεν επρόκειτο για οργανωμένο σχέδιο του Χίτλερ. «Πολύ δύσκολα μπορεί να γίνει σοβαρή συζήτηση για όλα αυτά», λέει ο Γιώργος Μαργαρίτης. «Οι μέθοδοι των αναθεωρητών είναι εξαιρετικά αντιδιαλεκτικές. Κανένα αντίθετο με τις απόψεις τους επιχείρημα δεν φαίνεται να τους συγκινεί. H Ιστορία συνεχώς αναθεωρείται. Όμως είναι επιστήμη· και, ως τέτοια, έχει διαμορφώσει τεχνικές, μεθόδους, κανόνες. Ένας ιστορικός γνωρίζει - έπειτα από μακρόχρονες σπουδές - τους κανόνες και τις τεχνικές αυτές. Γνωρίζει να αξιολογεί, να ταξινομεί, να συσχετίζει και να αξιοποιεί τα τεκμήρια, τις ιστορικές πηγές και, θέτοντάς τις σε διαρκή "αμφισβήτηση" και δοκιμασία, να τις υποχρεώνει να του πουν αυτό που συνέβη. H άρνηση αυτών των κανόνων είναι ο αναθεωρητισμός».


Tα «ντόμπερμαν» της αμνησίας

Τα έφαγαν οι ΚΟΤΕΣ και οι κοτόψειρες!

Και φυσικά κανένα κανάλι δεν αφιερώνει 25 δευτερόλεπτα στο δελτίο του για ένα από τα πιο σημαντικά νομοσχέδια που έχουν περάσει ποτέ από ιδρύσεως ελληνικού κράτους: αυτού για το «μαύρο» και το «βρώμικο» χρήμα!

Ούτε καν τα φιλοκυβερνητικά όταν ΑΥΤΗ η κυβέρνηση το πέρασε με την καθοδήγηση, έστω, της Ε.Ε. !
Ούτε βέβαια τα τάχα μου αντιπολιτευόμενα κανάλια!

Η είδηση –ΤΟ γεγονός!- χάθηκε πίσω από τον Μαντούβαλο και τις κοτόψειρες!

Το θέμα είναι να εφαρμοστεί! Εδώ και τώρα!

Το ίδιο και με την συμφωνία για την ενιαία αγοράς ενέργειας στη ΝΑ Ευρώπη!

Ούτε λέξη από τα μεγαλοκάναλα και τους ΚαμπουροΛιαρελοΚαψήδες!

Δευτέρα, Οκτωβρίου 24, 2005

Α'λα' γερμανικά;

Πάμε για σενάριο Σημίτη (Σρέντερ) – Μπακογιάννη (Μέρκελ);

Με εκλογές;
Χωρίς εκλογές; (πριν τις εκλογές δηλαδή;)

Μήπως παίζει πολύ αυτό το σενάριο;

Η "χούντα της ρεκλάμας"

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ... Αγωγές: «Οι ποταμοί χρημάτων της διαφήμισης είναι αυτοί που επηρεάζουν καθοριστικά τη βιωσιμότητα των μέσων γι' αυτό και υπαγορεύουν έμμεσα μεγάλο μέρος του προγράμματός τους»...

Από το «Πριν»:

- «Ο Στάθης τόλμησε να παραβεί αυτό τον κανόνα, επικρίνοντας σφοδρά απαράδεκτη διαφήμιση μιας εταιρείας Γκωτιέ για παιδικά έπιπλα. Η Γκωτιέ, αντί να διορθώσει τη ρεκλάμα, έσυρε το Στάθη στα δικαστήρια προκειμένου να διατηρηθεί η τρομοκρατία της διαφήμισης. Εσπευσαν στο πλευρό του καθηγητές πανεπιστημίου, επιφανείς εκπαιδευτικοί, επιστήμονες που διαβεβαίωσαν ότι η ρεκλάμα έκανε ζημιά στον ψυχισμό των παιδιών. Χαμένος κόπος! Ο πέλεκυς του δικαστηρίου έπεσε βαρύς: Ναι μεν η διαφήμιση ήταν ακατάλληλη, αλλά ο Στάθης πρέπει να πληρώσει 40.000 ευρώ γιατί την κατέκρινε!».

-«Η "χούντα της ρεκλάμας" νίκησε και πάλι. Θέλει το κεφάλι του Στάθη για να το περιφέρει στην πιάτσα των δημοσιογράφων και να τρομοκρατήσει και να φιμώσει όποιον διανοείται να ξαναμιλήσει γι' αυτό το θέμα ή για οποιαδηποτε άλλο, με τρόπο μη αρεστό».

Κυριακή, Οκτωβρίου 23, 2005

Bεζύρηδες και χατζηαβάτες στην T.V.

Tου Σταμου Zουλα

Tο κράτος, το κοινό και η ελεύθερη καλλιτεχνική πρωτοπορία

Γραφει ο Aντωνης Kαρκαγιαννης

H δημοσιογραφία και η διαφήμιση

Tου Παντελη Mπουκαλα

Aπόφαση καταπέλτης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Την περασμένη Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2005 εξεδόθη μια απόφαση καταπέλτης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Στρασβούργου
( ΕΔΑΔ) εις βάρος της ελληνικής Κυβέρνησης.
Η απόφαση αυτή αφορά στην επίθεση που έλαβε χώρα στην Φλώρινα, τον Σεπτέμβριο του 1995, εναντίον των γραφείων του Ουράνιου Τόξου, νομίμου πολιτικού κόμματος της Ελλάδας, καθώς και των βαρβαροτήτων εις βάρος των στελεχών της εκεί εθνικά μακεδονικής Μειονότητας.
Το πογκρόμ αυτό ήταν προετοιμασμένο, κυρίως από την εκκλησία, έλαβε δε χώρα επί παρουσία και με την ανοχή των λοιπών επισήμων της Φλώρινας.
Η Ελλάδα καταδικάσθηκε να καταβάλει αποζημίωση 35.245 Ευρω στο Ουράνιο Τόξο, ποσό που αφορά σχεδόν αποκλειστικά στις ηθικές ζημιές που προκάλεσε η επίθεση αυτή στους εθνικά Μακεδόνες της Φλώρινας.
Το πολιτικό περιεχόμενο της καταδίκης είναι ότι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποστέλλει ένα μήνυμα προς την Ελλάδα, σηματοδοτώντας το γεγονός ότι έχει περάσει πια η περίοδος κατά την οποία η Ευρώπη θα παραμένει παθητικός θεατής των διώξεων εναντίον των Μειονοτήτων στα Βαλκάνια, γεγονός το οποίο απεδείχθη πρόσφατα με τις εξελίξεις στην πρώην Γιουγκοσλαβία.
Η εκκλησία της Φλώρινας, ως κύριος ηθικός αυτουργός και υποκινητής των βαρβαροτήτων, ιδιαίτερα δε ο επικεφαλής αυτής Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη την τύχη που επεφύλαξε η Ευρώπη μέχρι σήμερα στους Μιλόσεβιτς & Σια.
Τόσο η εκκλησία όσο και οι συνεργάτες της θα πρέπει να ευχαριστούν τον θεό ότι δεν σκοτώθηκε κανείς από τους ηγέτες ή τα στελέχη του Ουράνιου Τόξου.

Δρ Γεώργιος Νακρατζάς
Πολιτικός Σύμβουλος της EFA σε θέματα Μειονοτήτων στην Ελλάδα & στα Βαλκάνια.

* Η Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία είναι πολιτικό κόμμα που αντιπροσωπεύει τις Μειονότητες όλων των μελών κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αποτελεί μαζί με τους Πράσινους την τέταρτη κοινοβουλευτική ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------


ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ


Μέλος της Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας –
Ευρωπαϊκό Πολιτικό Κόμμα (EFA – EPP)
Μέλος της Ομοσπονδιακής Ένωσης των Ευρωπαϊκών Εθνοτήτων (FUEN)
Στ. Δραγούμη 11 Τ.Κ. 53100 Τ.Θ. 51 τηλ/fax οο30 23850 46548
www.florina.gr E-mail rainbow@florina.orgΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Φλώρινα/Lerin, 21.10.2005Σε μια ιστορική απόφασή του, το Ευρωπαικό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) στο Στρασβούργο και μετά από προσφυγή των μελών της Πολιτικής Γραμματείας της Ευρωπαικής Ελεύθερης Συμμαχίας-Ουράνιο Τόξο Παύλου Βοσκόπουλου και Πέτρου Βασιλειάδη, καταδίκασε χθες ομόφωνα την Ελλάδα για παραβίαση των άρθρων 6 (δικαίωμα σε δίκαιη ακροαματική διαδικασία) και 11 (δικαίωμα του συνέρχεσθαι και συνεταιρίζεσθαι) της Ευρωπαικής Σύμβασης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.
Βάσει της ετυμηγορίας, το ελληνικό κράτος καλείται να καταβάλλει στους ενάγοντες ποσά 30.000 ευρώ ως ηθική και 2.000 ευρώ ως υλική αποζημίωση, καθώς και 3.245 ευρώ που αντιστοιχούν σε δικαστικά έξοδα.
Η ΕΕΣ- Ουράνιο Τόξο είχε προσφύγει στο ΕΔΑΔ για την καταστροφή και το κάψιμο των γραφείων της στη Φλώρινα τον Σεπτέμβριο του 1995 από ομάδα «εξαγριωμένων πολιτών», με την άμεση σύμπραξη των τότε πολιτειακών και εκκλησιαστικών αρχών της πόλης και την σιωπηρή υποστήριξη της Αστυνομίας. «Αιτία» αυτής της πρωτοφανούς σε βιαιότητα πράξης ήταν η ανάρτηση επιγραφής στην ελληνική και μακεδονική γλώσσα ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι μόνο από τύχη δεν υπήρξαν και ανθρώπινα θύματα ανάμεσα στα μέλη του κόμματος που βρίσκονταν εκείνη τη ώρα στα γραφεία.
Τον Δεκέμβριο του 1995, η ΕΕΣ-Ουράνιο είχε προσφύγει στην ελληνική Δικαιοσύνη, ζητώντας το αυτονόητο: να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι. Οι ελληνικές αρχές, ωστόσο, όχι μόνο κωλυσιέργησαν επί 7 και πλέον χρόνια αλλά επιπλέον έσυραν επί 3ετία στα δικαστήρια τους Π. Βοσκόπουλο και Π. Βασιλειάδη με την αστεία κατηγορία της «πρόκλησης διχόνοιας στον τοπικό πληθυσμό»!!
Στο σκεπτικό της απόφασης, οι δικαστές του ΕΔΑΔ- ανάμεσά τους ο Έλληνας Χρήστος Ροζάκης και ο Κύπριος πρόεδρος Λουκής Λουκαίδης- διαπιστώνουν σαφή παραβίαση του Άρθρου 11 καθώς «..η ανάρτηση επιγραφής στην Μακεδονική γλώσσα από ένα νόμιμο πολιτικό κόμμα δεν μπορεί να θεωρηθεί προκλητική ή να συνιστά απειλή για την κοινή γνώμη..».
Πραγματικός καταπέλτης εναντίον της στάσης των ελληνικών αρχών, το ΕΔΑΔ αναφέρει ότι «..το δημαρχιακό συμβούλιο της Φλώρινας κάλεσε ξεκάθαρα τους πολίτες σε συγκέντρωση εναντίον των εναγόντων ενώ μέλη του συμμετείχαν στα επεισόδια..»
Επιπροσθέτως, «..η Ελληνική Κυβέρνηση, μέσω των αστυνομικών αρχών, θα έπρεπε να έχει λάβει επαρκή μέτρα για να αποφευχθούν ή έστω να περιοριστούν τα φαινόμενα βίας. Ωστόσο, δεν το έπραξε..ούτε έδωσε κάποια εξήγηση για την έλλειψη αστυνομικών δυνάμεων..».
Καυτηριάζεται επίσης το γεγονός ότι ενώ θα έπρεπε να είναι άμεση και αυτεπάγγελτη η παρέμβαση του εισαγγελέα, δεν υπήρξε ούτε καν στοιχειώδης διερεύνηση των γεγονότων.
Όσον αφορά το Άρθρο 6, σημειώνεται ότι η Ελλάδα κρίνεται ένοχη διότι «..μόνον η διερεύνηση της έγκλισης των εναγόντων διήρκεσε περισσότερο από 7 χρόνια και ένα μήνα.. διάστημα καταχρηστικό που δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως εύλογο ή λογικό..»
Η ΕΕΣ- Ουράνιο Τόξο θεωρεί ότι πέραν της νομικής διάστασης, η απόφαση περιέχει και ένα σαφές πολιτικό μήνυμα προς την Ελληνική Κυβέρνηση, η οποία μόλις πριν από λίγους μήνες δια στόματος του ίδιου του κ Κ. Καραμανλή δήλωνε την ανάγκη για αναβάθμιση του ΕΔΑΔ και πλήρη συμμόρφωση στις αποφάσεις του. Και το μήνυμα αυτό δεν είναι άλλο από τον άμεσο και πλήρη - λόγοις και έργοις- σεβασμό των δικαιωμάτων της Μακεδονικής μειονότητας στην χώρα.

ΔΙΠΛΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΣΕ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Από την ιστοσελίδα διαμαρτυρίαςhttp://pointgreece.blogspot.com/


Πόσες είναι τελικά οι αποφάσεις Νο 81/2005 περί "ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ)" του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (ΙΔΕΚΕ) της Γενικής Γραμματείας Εκπαίδευσης Ενηλίκων (ΓΓΕΕ) του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων;;;;;;;

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του Ινστιτούτου Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (στο εξής: ΙΔΕΚΕ) το Διοικητικό Συμβούλιο (στο εξής: ΔΣ) του ΙΔΕΚΕ έχει καταλήξει σε δύο, τρεις ή και περισσότερους πίνακες επιλογής γραμματέων, συμβούλων σταδιοδρομίας και συμβούλων ψυχολόγων για τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (στο εξής: ΣΔΕ) στην τελευταία προκήρυξη προσλήψεων στα ΣΔΕ.

Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες ή φορείς του Ελληνικού Κράτους, που θα θελήσουν να πληροφορηθούν τα αποτελέσματα της σχετικής (Σεπτέμβριος-Οκτώβριος 2005) προκήρυξης προσλήψεων στα ΣΔΕ, εκτός ΑΣΕΠ με συνέντευξη, θα βρεθούν προ ενός εκπληκτικού (αλλά όχι και μη αναμενόμενου) γεγονότος:

Το αρχείο με τα αποτέλεσματα της επιλογής προσωπικού περιέχει διπλούς και τριπλούς πίνακες επιλογής!!!!!!!!!

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Το ΙΔΕΚΕ είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου το οποίο υπάγεται στη Γενική Γραμματεία Εκπαίδευσης Ενηλίκων (ΓΓΕΕ), η οποία υπάγεται στο Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.Βασικός σκοπός του είναι η Τεχνολογική και Επιστημονική υποστήριξη των προγραμμάτων της ΓΓΕΕ και η υλοποίηση ενεργειών που αφορούν στη δια βίου μάθηση (Φ.Ε.Κ. 90/τ.α'/2-5-2001/ν.2909).

Στο πλαίσιο τέτοιων συνεργασιών εκπονεί μελέτες και διαχειρίζεται Ευρωπαϊκά Προγράμματα για την Εκπαίδευση Ενηλίκων.

Σχετικές πληροφορίες υπάρχουν στις ιστοσελίδες:

Για τη ΓΓΕΕ:
http://www.gsae.edu.gr/Greek/default.htm
Για το ΙΔΕΚΕ:
http://www.ideke.edu.gr/default.asp
Για τα ΣΔΕ:
http://www.ideke.edu.gr/SDE.asp

Οπως είναι προφανές, οι παραπάνω φορείς διαχειρίζονται κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Με καταληκτική ημερομηνία την 14-09-2005, το ΙΔΕΚΕ προκήρυξε "ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ, ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ",όπως φαίνεται στην επίσημη ιστοσελίδα του:
http://www.ideke.edu.gr/Announcments.asp?

Τα σχετικά κείμενα:

http://www.ideke.edu.gr/uploads/sde/prok_symv_psyx%202005-2006.doc
http://www.ideke.edu.gr/uploads/sde/prok_gram%202005-2006.doc
http://www.ideke.edu.gr/uploads/sde/prok_symb%202005-2006.doc

Ακολούθησαν συνεντεύξεις των ενδιαφερομένων, και, στις 17-10-2005, το ΔΣ του ΙΔΕΚΕ με την πράξη 81/2005 ανακοίνωσε τα αποτελέσματα των επιτυχόντων.
Εδώ:
http://www.ideke.edu.gr/Newsview.asp?news_id=49&perigrafi=&
Λίγες μέρες αργότερα, και συγκεκριμένα στις 20-10-2005,
στην επίσημη ιστοσελίδα του ΙΔΕΚΕ, στο τμήμα "ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΙΔΕΚΕ" http://www.ideke.edu.gr/News.asp "ανέβηκε" το αρχείο με τα αποτελέσματα της προκήρυξης.

[ΣΣ: Αναζητήστε την ανακοίνωση 20/10/2005 - ΑΡΧΕΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΝ, ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ, ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ και κλικάρετε επάνω στο link για να κατεβεί το αρχείο].

Πρόκειται για ένα αρχείο συμπιεσμένο (μορφής zip) με όνομα "apot_epil.zip" και ημερομηνία 20-10-2005, ώρα 10:02 μ.μ., το οποίο περιέχει 34 κείμενα-πίνακες σε μορφή Microsoft Word και Microsoft Excel με τα αποτελέσματα των επιλεχθέντων επιτυχόντων στην προαναφερθείσα προκήρυξη.

Από το σημείο αυτό αρχίζουν οι εκπλήξεις. Δειγματοληπτικά, όποιος ανοίξει το αρχείο με τίτλοΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΝ ΓΙΑ ΣΔΕ ΑΓ.ΑΝΑΡΓ-ΦΥΛΑΚ. ΚΟΡΥΔxls.xls δηλαδή τον πίνακα με τη μοριοδότηση των υποψηφίων γραμματέων για τα ΣΔΕ Αγίων Αναργύρων και Φυλακών Κορυδαλλού,θα διαπιστώσει ότι υπάρχουν πολλά "Φύλλα εργασίας" (WorkSheet) με παρόμοια ονομασία ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΤΑΞΕΙΣ των υποψηφίων, συνεπεία διαφορετικών ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΕΩΝ, ή, για να είμαστε ακριβείς, συνεπεία ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ από τα κάποια αόρατα χέρια, αυτά τα χέρια με την ανεξίτηλη επιγραφή "ΡΟΥΣΦΕΤΙ" επάνω.

[ΣΣ: Ο χρήστης μπορεί να περιηγηθεί στα WorkSheet του συγκεκριμένου αρχείου κάνοντας κλικ στα 4 πλήκτρα που βρίσκονται κάτω αριστερά, εκείνα τα πλήκτρα που έχουν τη μορφή τριγώνου αριστερά και τριγώνου δεξιά].

Π.χ. υπάρχει το φύλλο "ΔΙΚ. ΦΥΛ.ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ" (στην αρχή αριστερά) με τα (προφανώς αρχικά) αποτελέσματα μοριοδότησης. Εκεί βλέπουμε ευκρινώς τη βαθμολογία των υποψηφίων (τρεις αριθμοί για κάθε ζητούμενο τυπικό προσόν συν το τελικό σύνολο) για ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ (30%) ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ (30%) ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ (40%) ΣΥΝΟΛΟ (100%)

ΔΙΚ. ΦΥΛ.ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ2 ΒΑΜΒΑΚΑ ΔΗΜΗΤΡΑ ΦΥΛΑΚΩΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ 24 8 29 61

Και στο φύλλο "ΑΓ.ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ" διαβάζουμε

58 ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΤΥΧΙΑ ΑΓ.ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ 22 8 32 6264 ΤΣΕΡΠΕΛΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ 22 10 28 60

Πηγαίνοντας όμως, τέρμα δεξιά, στα φύλλα με τίτλους "ΑΓ.ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ (2)" και "ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ" διαβάζουμε ότι -ως διά μαγείας- οι βαθμοί των ανωτέρω επιτυχόντων έχουν ΜΕΙΩΘΕΙ (π.χ. ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΤΥΧΙΑ) και οι βαθμοί κάποιων άλλων υποψηφίων, πολύ κάτω στην κατάταξη, έχουν ΑΥΞΗΘΕΙ (π.χ. ΤΣΕΡΠΕΛΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ), με αποτέλεσμα οι ΤΕΛΙΚΟΙ ΕΠΙΛΕΧΘΕΝΤΕΣ (ένας σε κάθε ΣΔΕ) να είναι πλέον άλλοι από τους αρχικούς.
Ιδού:

ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ (30%) ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ (30%) ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ (40%) ΣΥΝΟΛΟ (100%)

ΑΓ.ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ (2)
64 ΤΣΕΡΠΕΛΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ 22 10 31 63
58 ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΤΥΧΙΑ ΑΓ.ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ 22 8 31 61

ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ
73 ΜΠΙΜΨΑ ΜΑΡΙΑ ΑΓ/ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ/ΦΥΛ.ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ 23 5 34 62
2 ΒΑΜΒΑΚΑ ΔΗΜΗΤΡΑ ΦΥΛΑΚΩΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ 24 8 29 61

Και -σημειωτέον- αυτό είναι ένα τυχαίο παράδειγμα μόνο.

Το γεγονός ότι οι βαθμοί-ασανσέρ αφορούν το βαθμό που "έλαβαν" οι υποψήφιοι στη ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ,μάλλον είναι αναμενόμενο, πλέον.

Ο παρατηρητικός αναγνώστης-χρήστης του προγράμματος EXCEL θα προσέξει και άλλα ευτράπελα:- Στα δύο αρχικά φύλλα, η στήλη με τα αποτελέσματα (ΣΥΝΟΛΟ 100%) περιέχει τον τύπο υπολογισμού του αθροίσματος, δηλαδή τα σχετικά κελιά περιέχουν αυτό ακριβώς SUM(D2:F2) ενώ στα δυο τελευταία φύλλα, στην στήλη (ΣΥΝΟΛΟ 100%) οι τελικές τιμές έχουν εισαχθεί "με το χέρι" (63, 62 κ.λπ) σε πολλούς υποψήφιους, ενδεικτικό της εκ των υστέρων παρέμβασης.

- Επίσης, το εντελώς άτεχνο copy/paste από τα δύο πρώτα φύλλα στα δύο τελευταία αποδεικνύει τον τεχνολογικό αναλφαβητισμό του υπαλλήλου που συνέταξε το αρχείο αυτό, χάρις στην ανεπάρκεια του οποίου είμαστε σε θέση συτή την στιγμή να θαυμάζουμε τα κατορθώματα των "υπευθύνων" των σχετικών επιτροπών.

- Το εντελώς απαράδεκτο φαινόμενο να δημοσιεύονται τα προσωπικά στοιχεία, όπως π.χ. τα τηλέφωνα των υποψηφίων, όπως βλέπουμε στο WorkSheet με όνομα "Φύλλο1", τέρμα αριστερά.


ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Το παρόν μήνυμα έχει ήδη αποσταλεί σε μια σειρά αποδεκτών, από τους πλέον υψηλά ιστάμενους έως κάθε έναν που έχει (ΣΑΝ ΑΠΛΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ή ΣΑΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ, δημόσιος ή ιδιωτικός) κάθε έννομο δικαίωμα να ενημερωθεί.

Αφιερώνεται στην Υπουργό Εθνικής Παιδείας κ. Μαριέττα Γιαννίκου Κουτσίκου, στην Πρόεδρο του ΔΣ του ΙΔΕΚΕ κ. Ειρήνη Μαυροπούλου και στον Γενικό Διευθυντή του ΙΔΕΚΕ κ. Ευθύμιο Δρόσο:

http://www.ideke.edu.gr/organogramma.asp

ΥΠΟΓΡΑΦΗ:Υπογραφή θα μπορούσε να είναι ... Κάποιος άνεργος πτυχιούχος που έχει κουραστεί να στέλνει δικαιολογητικά για συμμετοχή σε διαγωνισμούς του Δημοσίου, και έχει αηδιάσει από το να κάνει δουλειές του ποδαριού για να βρίσκει τα χρήματα που χρειάζονται για παράβολα, επικυρωμένα αντίγραφα, βιογραφικά, γραμματόσημα και φακέλλους για να στέλνει αιτήσεις συμμετοχής στους διαγωνισμούς αυτούς, χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

ΥΓ Και επειδή προβλέπεται ότι οι υπεύθυνοι του ΙΔΕΚΕ θα εξαφανίσουν το επίμαχο αρχείο από την ιστοσελίδα τους, κατεβάστε το, όσο είναι καιρός:

http://www.ideke.edu.gr/uploads/sde/apot_epil.zip


ΥΓ2Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθύνεστε στους ... "αρμόδιους":

ΙΔΕΚΕ
Εδώ μπορείτε να επικοινωνήσετε γραπτώς με το ΙΔΕΚΕ

http://www.ideke.edu.gr/Mailtous.aspκαι εδώ τηλεφωνικώς
http://www.ideke.edu.gr/organogramma.asp
http://www.ideke.edu.gr/default.asp
Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων
Αχαρνών 426 και Κοκκινάκη 17 111 43 Αθήνα
Τηλ 210 2114152
ΦΑΞ:210 2114458

ideke@gsae.edu.grideke2@ath.forthnet.grideke@gsae.edu.grhttp://pointgreece.blogspot.com/

ASH IN ART

"Κανένα έργο δεν είναι πιο όμορφο για ένα παιδί που πεινάει από ένα ποτήρι γεμάτο με γάλα"
Leon Tolstoi

Oλες με ελεύθερη είσοδο!
Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις στο Ash In Art

Από τον μήνα που διανύουμε μέχρι το καλοκαίρι 2006 καθημερινές εκδηλώσεις στις οποίες αξίζει να συμμετέχετε. Σημειώστε επίσης ότι ξεκίνησαν ήδη κάποια μαθήματα τέχνης και οι εγγραφές συνεχίζονται, δημιουργούνται τμήματα για όλα τα μαθήματα που ανακοινώνονται στην ιστοσελίδα μας, ενώ και το studio του Ash In Art μπαίνει στον ..χορό! Καλό χειμώνα λοιπόν και σάς περιμένουμε στο Ash In Art, καθημερινά 6μμ-11μμ, με ελεύθερη είσοδο για να επικοινωνήσουμε και να δημιουργήσουμε μαζί!

24/10 Opening έκθεσης φωτογραφίας των Ardian Fejzollari και Oltjon Lipe. Η έκθεση λειτουργεί ακολούθως καθημερινά 6-11μμ έως 28/10
25/10 "Θρησκεία και Εξουσία" Συζήτηση - Παρουσίαση του ομότιτλου βιβλίου του Δημήτρη Μυσιρλή
26/10 Ανοιχτό μάθημα γιόγκα για όσους θέλουν να συμμετέχουν, 8 μ.μ.
27/10 "Επανάσταση: Οι νεκροί που περπατούν" Η ποίηση του πολυτάλαντου Σουδανού ποιητή και συνθέτη Didi Mohamed Fadul (Didi F.M.)
27/10 Party με την ομάδα κρουστών Batucada και τους djs Αιμίλιο και Alex Αφάνας, 10 μ.μ.
27/10 Ο ηθοποιός Γιάννης Γιούλης περιμένει ερασιτέχνες και απόφοιτους σχολών για μία νέα απόπειρα θεατρικής δράσης, 8 μ.μ.
28/10 Προβολή ταινίας "Εγώ λάτρεψα το γυμνό" του Εγκόν Σιλέ (1969, 88')
28/10 Tέλος της έκθεσης φωτογραφίας των Ardian Fejzollari και Oltjon Lipe.
29/10 Προβολή της συναυλίας που έδωσαν στην πόλη οι RATM (Rage Against The Machine) το 2000.
31/10 Opening έκθεσης ζωγραφικής του Χρήστου Γκριτζάπη. Η έκθεση λειτουργεί ακολούθως καθημερινά 6-11μμ έως 4/11
1/11 "Τέχνη στο διαδίκτυο" οι ελληνικές ιστοσελίδες λόγου και τέχνης συζητούν. Καλεσμένοι του Ash In Art οι ιστοσελίδες artopos.gr, lexima.gr, flytoistros.gr, avopolis.gr, pneuma.gr, logotexnia.gr
2/11 Μία από τις βασικές δραστηριότητες του Ash In Art είναι το studio του Ash In Art που εγκαινιάζεται απόψε. Ανοιχτή πρόσκληση σε μουσικά σχήματα, 8 μ.μ.
3/11 Η πρώτη ποιητική συλλογή του Χρήστου Χάλαρη "Γαιόχρωμα" παρουσιάζεται στο Ash In Art
3/11 Ο ηθοποιός Γιάννης Γιούλης περιμένει ερασιτέχνες και απόφοιτους σχολών για μία νέα απόπειρα θεατρικής δράσης, 8 μ.μ.
4/11 Προβολή ταινίας "Η πόλη των γυναικών" του Φεντερίκο Φελίνι (1980, 138')
4/11 Tέλος της έκθεσης ζωγραφικής του Χρήστου Γκριτζάπη.
5/11 Θέατρο και φωτογραφία. Η Αλεξάνδρα Χατζηορδάνη καταγράφει τη σχέση της με το θεατρικό σανίδι και το φως μέσα από προβολή των φωτογραφιών της.

Παρασκευή, Οκτωβρίου 21, 2005

«Ο τόπος δεν πηγαίνει καλά»

Νάτα ! Νάτα!

Η κ. Γιαννάκου δεν ενδιαφέρεται για την πρόταση του ΜΙΤ

Η υπουργός Παιδείας, κ. Γιαννάκου δεν βρήκε κανένα ενδιαφέρον στην πρόταση Νεγρεπόντε για έναν υπολογιστή των 100 δολαρίων.
Μέχρι σήμερα στο πρόγραμμα αυτό του Πανεπιστημίου ΜΙΤ της Μασαχουσέτης, επικεφαλής του οποίου είναι δύο Ελληνες καθηγητές, οι κύριοι Νεγρεπόντε και Μπλέτσας, έχουν δηλώσει ενδιαφέρον 150 χώρες.

Copy Paste: Internet Voting

Το πρότεινε ο Αρκούδος, το προτείνουμε κι εμείς!

http://www.voteforolympic.gr/

http://www.dasosygrou.gr/

Τετάρτη, Οκτωβρίου 19, 2005

Πολιτική... αυτοκτονίας

HΠA: η γεωπολιτική αποξένωσή τους ίσως γίνει μόνιμη απειλητική πραγματικότητα ZBIGNIEW BRZEZINSKI

Δευτέρα, Οκτωβρίου 17, 2005

Copy Paste: Λογικό. Ηθικό. Νεοφιλελεύθερο.

40 δισ. δολάρια διαθέτουν οι Βιομηχανίες Τροφίμων για διαφήμιση - 850 εκατομμύρια άνθρωποι λιμοκτονούν. Απ' την ασιτία πεθαίνουν περισσότεροι απ' όσους πεθαίνουν από AIDS, επιδημίες και πόλεμο μαζί. Αριστα. Λογικό. Ηθικό. Νεοφιλελεύθερο.

Έλεος!

Κυριακή, Οκτωβρίου 16, 2005

Εφυγαν οι καλύτεροι και ήλθαν οι χειρότεροι

Εχετε μεγάλη πλάκα τελικά εσείς οι νεο-φιλελεύθεροι γραφιάδες!

Συρρίκνωση ελευθεριών;

Πρέπει να αποφευχθεί η μετατροπή της Ευρώπης σε ελεγχόμενο στρατόπεδο συγκέντρωσηςΡΙΧΑΡΔΟΣ ΣΩΜΕΡΙΤΗΣ

Ξυπνάει και πάλι το αντιφασιστικό κίνημα της Αμερικής

Βίαιες συγκρούσεις στο Οχάιο

Σάββατο, Οκτωβρίου 15, 2005

Copy Paste: Editoria A.V. 13/10/2005

Tου ΦΩΤΗ ΓΕΩΡΓΕΛΕ

Πριν μια βδομάδα έγραφα, η στασιμότητα δημιουργεί λιμνάζοντα ύδατα και τα λιμνάζοντα ύδατα, βούρκο. Tις επόμενες μέρες η επικαιρότητα επεξήγησε την προηγούμενη πρόταση. Tσοντοκάναλα, μαφίες του βουνού, υπόδικοι που αποφυλακίζονται μυστηριωδώς, αρχές που «ξέχναγαν» να εκτελέσουν τις καταδικαστικές αποφάσεις, πάρτι επί τη αποφυλακίσει, στα οποία το παρών έδιναν υπουργοί που επαίρονταν για το δημόσιο χρήμα με το οποίο τροφοδοτούσαν τα παράνομα κανάλια, νομάρχες βουλευτές και ο διευθυντής της φυλακής στην οποία κανονικά θα έπρεπε να βρίσκεται κλεισμένος ο καταζητούμενος! Tα υπόλοιπα, οι παραιτήσεις υπουργών, είναι απλώς τηλεοπτικά παράθυρα. Aυτό που ξεχνάνε όλοι να πουν είναι ότι οι ιστορίες αυτές, για τα παράνομα κανάλια σε όλη την Eλλάδα, το εμπόριο ονείρου στους αφελείς, η αγαστή συνεργασία υποκόσμου και ρετιρέ, είναι γνωστά πολύ καιρό τώρα.

Tα τελευταία χρόνια επαναλαμβάνω μονότονα το ίδιο πράγμα: Ότι το σύστημα έχει ρετάρει. Ότι η αποδόμησή του γίνεται πια ραγδαία, από μέρα σε μέρα. Ότι τα φαινόμενα επαναλαμβάνονται και κάθε φορά σε ένα ακόμη πιο χαμηλό επίπεδο, μέχρι να φτάσει στην καθαρή, με όρους ποινικής δικονομίας, παρανομία. Kάποτε, όταν συζητούσαμε για διαπλοκή εννοούσαμε την πριμοδότηση του ενός εκδοτικού ομίλου έναντι του άλλου, με αντάλλαγμα την πολιτική υποστήριξη. Tώρα συζητάμε για τον «Tύπο του εκβιασμού». Eφημερίδες με ανύπαρκτη κυκλοφορία που εκδίδονται για να κρεμάσουν ένα πρωτοσέλιδο στο περίπτερο, «κλέφτες», «νέες προσλήψεις», και να εισπράξουν την κρατική διαφήμιση. Yπουργοί κατευθύνουν το δημόσιο χρήμα σε υπόδικους του κοινού ποινικού δικαίου, «σε θέλω πολύ, τηλεφώνησε τώρα». Σε λίγο, η προηγούμενη εικόνα που είχαμε για τη διαπλοκή, ένας επιχειρηματικός όμιλος, δηλαδή, να ευνοείται έναντι του ανταγωνιστή του ώστε να αναλάβει κάποιο δημόσιο έργο, θα μας φαίνεται αξιοσέβαστη πράξη, παιχνίδια αξιοπρεπών κυρίων. Tώρα ακούμε για χειροβομβίδες στα αυτοκίνητα των ανταγωνιστών και «εθνικούς εκβιαστές». Δικαστές σε όλες τις βαθμίδες, μέχρι πρόεδροι ανώτατων δικαστηρίων, εμπλέκονται με το κοινό ποινικό δίκαιο, δεκάδες περιπτώσεις κάθε βδομάδα βγαίνουν στην επιφάνεια. Oι πατριάρχες πουλάνε οικόπεδα του Πανάγιου Tάφου, οι μητροπολίτες έχουν offshore εταιρείες δισεκατομμυρίων, η Εκκλησία χρησιμοποιεί εμπόρους ναρκωτικών, που είναι και λίγο πράκτορες της KYΠ, μπράβοι και εισαγωγείς αλεξίσφαιρων γιλέκων για την ελληνική αστυνομία. Oι εκδότες καταλήγουν στον Kορυδαλλό, καταδικασμένοι για εκβιασμούς, και οι καναλάρχες ανταλλάσσουν καθημερινά κατηγορίες μεταξύ τους, η μικρότερη εκ των οποίων επισύρει πολυετείς ποινές. Παρακολουθούμε απαθείς. Tον ξυλοδαρμό των αντιδίκων πρώην βουλευτή από μπράβους μέσα στα δικαστήρια. Δικηγόρος του είναι αυτός που υπέστη ξυλοδαρμό την προηγούμενη εβδομάδα ως πρόεδρος ποδοσφαιρικής ομάδας, συνήγορος άλλωστε και των κατηγορούμενων για εκποίηση εκκλησιαστικής περιουσίας πατριαρχών, αλλά και των καταζητούμενων Κροατών εγκληματιών πολέμου που κι αυτοί στην Eλλάδα βρίσκουν καταφύγιο. Πριν τον ξυλοδαρμό ενός προπονητή από άλλον πρώην υπόδικο πρόεδρο ποδοσφαιρικής ομάδας, είχαν μεσολαβήσει τρεις δολοφονικές απόπειρες εναντίον δημοσιογράφων του αθλητικού ρεπορτάζ. Λαθρέμποροι πετρελαίου, διευθυντές τελωνείων διεφθαρμένοι, πρόεδροι τοπικών κομματικών οργανώσεων κατηγορούμενοι για υπεξαίρεση. Λαθρεμπόρια καυσίμων και τσιγάρων, επιθέσεις σε τελωνεία, λες και βρισκόμαστε στην παλιά εμπόλεμη Γιουγκοσλαβία του εμφυλίου. Παρακολουθούμε απαθείς. Kάποτε, πριν 2-3 χρόνια μόλις, η τότε κυβέρνηση συγκλονιζόταν γιατί ένα στέλεχός της δεν πλήρωσε νοίκι στον σπιτονοικοκύρη φίλο του επιχειρηματία. Aν σήμερα μαθαίναμε το ίδιο πράγμα, θα κοιταζόμασταν με απορία· πού είναι το πρόβλημα; Mε τον καθημερινό βομβαρδισμό, όλο και πιο ακραίων καταστάσεων, δεν συνειδητοποιούμε ότι τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του δημόσιου βίου αλλάζουν συνεχώς, πέφτουν διαρκώς σε χαμηλότερο κοινό παρανομαστή.

Tο σύστημα έχει αποσταθεροποιηθεί πλήρως. Δεν υπάρχει καμία σταθερά. Oικονομικά συμφέροντα, όμιλοι Mέσων Eνημέρωσης, αλλάζουν πια κατεύθυνση όχι σε κάθε εκλογική αναμέτρηση για να προσεγγίσουν τον νικητή, αλλά κάθε βδομάδα, ανάλογα με την έκβαση ενός ντηλ, ανάλογα με την εξέλιξη μιας εισαγγελικής δίωξης. Όλοι μαγνητοσκοπούν όλους. Bιντεοκασέτες έτοιμες, για τον Bαβύλη, για τον Pεγκούζα, για τον οποιονδήποτε, υπάρχουν και ανασύρονται στην κατάλληλη στιγμή. Oι φούσκες καταρρέουν η μια μετά την άλλη, τώρα είναι η σειρά των media. Tο σύστημα έχει αποσταθεροποιηθεί. H αποδόμησή του είναι ραγδαία. Όλες οι ενδείξεις είναι πια στο «κόκκινο». Tίποτα δεν λειτουργεί όπως πρέπει, τίποτα δεν γίνεται σωστά, κανείς δεν ξέρει πώς ακριβώς θα εξελιχθούν τα πράγματα. Περιμένουν την επόμενη κασέτα της «Zούγκλας». Σ’ αυτές τις περιπτώσεις, τρία πράγματα συμβαίνουν: H υπερβολική συγκέντρωση πλούτου στους περισσότερο ισχυρούς. H ανάδυση του υποκόσμου, η επικράτηση της παρανομίας στη δημόσια ζωή. H εμφάνιση ανορθολογικών λύσεων, η γοητεία του λαϊκισμού, οι ακροδεξιές παρεκτροπές. Παρ’ όλα αυτά, κάθε βράδυ σε κάποιο τηλεοπτικό παράθυρο, οι εκπρόσωποι όλων των πολιτικών κομμάτων, αμέριμνοι, κατηγορούν ο ένας τον άλλον. Δεν φταίω εγώ, κύριε, ο άλλος φταίει περισσότερο.

Copy Paste: Τι συμβαίνει στα ΜΜΕ;

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΙΑΝΤΗΣ

...Τι φταίει και πέφτουν δραματικά (στην Ελλάδα) οι κυκλοφορίες των εφημερίδων; Αν τίθεται θέμα ανυποληψίας, λόγω διαπλοκής, πώς εξηγείται το γεγονός ότι ο κόσμος -παρατώντας τις εφημερίδες- ενημερώνεται από την τηλεόραση, η οποία επίσης ανήκει στη «διαπλοκή»; (Επί πλέον: όλες οι έρευνες δείχνουν ότι η πλειονότης ούτε την TV εμπιστεύεται. Απλώς, περνά περισσότερες ώρες μαζί της, ξέροντας με τι έχει να κάνει). Μήπως για την πτώση των κυκλοφοριών φταίει η τιμή πωλήσεως; Μήπως αποτελεί τροχοπέδη το γεγονός ότι κυκλοφορούν πολλές εφημερίδες πανελλαδικής εμβέλειας; Μήπως η εισβολή του διαδικτύου; Μήπως η καχεκτική οικονομική κατάσταση, καθώς και η έλλειψη χρόνου, που αφ' ενός δεν επιτρέπουν να διατηρηθεί η παλιά σχέση εφημερίδος-αναγνώστη και αφ' ετέρου κλείνουν τον κόσμο στο σπίτι, με αποτέλεσμα να εξαρτάται από την παντοκρατορία της εικόνας; Μήπως, εν τέλει, διατυπώνεται σιωπηλά -και ερήμην της περί άλλα τυρβάζουσας δημοσιογραφίας- ένα αίτημα «άλλης δημοσιογραφίας», διαφορετικής από τη σημερινή; Ουδόλως αποκλείεται να ισχύουν σωρευτικώς οι προεκτεθέντες λόγοι. Και ασφαλώς πρέπει να μελετηθούν... Ωστόσο, αν πράγματι αχνοφέγγει κάποια «απαίτηση» για ούτως ειπείν νέα, «εναλλακτική» δημοσιογραφία, τότε υπάρχει χώρος για άμεση συζήτηση. Ενδεικτικώς, απορίες και ερωτήματα-υλικό για προβληματισμό: Μήπως επιτέλους οι εφημερίδες οφείλουν να ξαναδούν την πρώτη σελίδα τους, δηλαδή τον βασικό προσανατολισμό τους; Μήπως, δηλαδή, η ακατανόητη εμμονή στα ψιλολόγια της πολιτικής αποθεώνει τη μικροπολιτική και απωθεί σταδιακά τους αναγνώστες; (Το ίδιο ισχύει για τα παραπολιτικά, το ρεπορτάζ κ.λπ.) Μήπως η πεισματική ελληνοκεντρική θεματική έχει καταντήσει βαρετή και αδιάφορη; Μήπως βαθμηδόν η εφημερίδα -παύοντας να είναι αιχμηρή απέναντι στις παντοειδείς εξουσίες- αφήνει χώρο στους λαϊκισμούς των δήθεν τηλεοπτικών αποκαλύψεων; (Πάντως, αρκετές αποκαλύψεις -δυσάρεστες για την εξουσία- προήλθαν από αμφιλεγόμενες εκπομπές.) Μήπως χρειάζεται να επανεξεταστεί το «πώς» της γραφής, ο τρόπος επιλογής και προσέγγισης θεμάτων κ.λπ.; Μήπως επιτέλους οι εφημερίδες οφείλουν να ξαναδούν κάποια σοβαρά ζητήματα που αφορούν τα κριτήρια των προσλήψεων, τις αμοιβές κ.λπ.; ***Δεν είναι αστείο: σήμερα, οι εφημερίδες είναι πολύ καλύτερες από παλιά! Διαθέτουν περισσότερους καλούς γραφιάδες, είναι ασυγκρίτως πιο ανοιχτές και πλουραλιστικές και καταφανώς ανεξάρτητες από τις κομματικές εξουσίες σε σύγκριση με το παρελθόν. Ωστόσο, αυτά δεν αρκούν. Ο ανταγωνισμός είναι σήμερα μεγαλύτερος, οι απαιτήσεις περισσότερες και η κοινωνία δεν παρουσιάζει τη γραμμικότητα του παρελθόντος. Αν αυτά δεν γίνουν συνείδηση, και δεν απασχολήσουν σοβαρά το σώμα των δημοσιογράφων, η κατάσταση θα επιδεινωθεί δραματικά. Και δεν θα αφορά πια προβληματικούς ραδιοσταθμούς και μικρές εφημερίδες... ***Κάποτε η Μελίνα είχε πει στον Ανδρέα Παπανδρέου: «Πρόεδρε, δεν μας αγαπάει πια ο κόσμος...». Σήμερα θα μπορούσαν να το πουν για τη δουλειά τους οι δημοσιογράφοι. Ομως, αν μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια, το διαζύγιο θα είναι οριστικό...

Τετάρτη, Οκτωβρίου 12, 2005

ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΩΡΑ!!!

Αθήνα, 11/10/2005

Μπροστά στην γενικευμένη επίθεση που αντιμετωπίζουμε αυτή την περίοδο ως εργαζόμενοι στα ΜΜΕ από την εργοδοτική ασυδοσία, με την κυβερνητική υποκρισία να διαιωνίζει το καθεστώς ανομίας στον τομέα της Ενημέρωσης, δίνουμε σήμερα όλοι μαζί την πρώτη μαζική, αγωνιστική απάντηση με τη συντονισμένη δράση των συναδέλφων και των σωματείων μας.


Η μάχη για την επαγγελματική μας αξιοπρέπεια πρέπει να κλιμακωθεί:

-Για να υπερασπιστούμε όλους τους εργαζόμενους και όλες τις θέσεις εργασίας
-Για Συλλογικές Συμβάσεις για όλους και ισχυρά ασφαλιστικά Ταμεία για όλους, ενάντια στις «ευέλικτες» μορφές εργασίας
-Για την πλήρη εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων και τον αυστηρό έλεγχο της εργοδοτικής αυθαιρεσίας
- Για τη δραστική αντιμετώπιση της παρανομίας του «θαυμαστού κόσμου» των ΜΜΕ που μετατρέπει την ενημέρωση και τον πολιτισμό σε «τζόγο» των ιδιοκτητών
-Για την πλήρη διαφάνεια στη λειτουργία των Μέσων μέσω της δημοκρατικής θεσμικής θωράκισης του συνταγματικά κατοχυρωμένου αγαθού της Ενημέρωσης των πολιτών

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ ΚΑΙ ΤΑ ΜΜΕ

ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΩΡΑ!

«ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ - ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ»

http://www.activemedia.gr/

Σάββατο, Οκτωβρίου 08, 2005

Πολιτική πρωτοβουλία ("Γιατί Οχι;") των Bloggers

Copy Paste: Η Τουρκία σήμερα

Πόσο κοντά είναι στην Ε.Ε.

Του ΑΡΗ ΑΜΠΑΤΖΗ

Copy Paste: Βασανιστής εκ Θεού

Φωνή Θεού άκουσε, λέει, ο Μπους και εισέβαλε στο Αφγανιστάν. «Φωνές άκουσε» πάλι, προφανώς του Θεού επίσης, και εισέβαλε στο Ιράκ για να εκπληρώσει το θέλημά Του.

........................................

Ο Λευκός Οίκος διαψεύδει τις εν λόγω αποκαλύψεις (όχι του Ιωάννη), αλλά δεν τις διαψεύδει ο Θεός.

ΣΤΑΘΗΣ Σ. 9.Χ.2005 stathis@enet.gr


Copy Paste: Ολη η συνέντευξη Γιωτόπουλου

"Πολύς λόγος έγινε για το κόψιμο της συνέντευξης του Αλ. Γιωτόπουλου από τη ΝΕΤ. Η «Ε» δημοσίευσε το τμήμα της τηλεφωνικής συνέντευξής του, όπως είχε μονταριστεί από το κρατικό κανάλι. Ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος έστειλε στην «Ε» την παρακάτω επιστολή:

Ολη η συνέντευξη Γιωτόπουλου"

Copy Paste: Δημοκρατία κι έρωτας ραδιοφωνικού λόγου

Απόσπασμα:

...
"... Η γλώσσα του ραδιοφώνου είναι μελλοντική και ας βασίζεται ενίοτε στην εφημερίδα· είναι γλώσσα παρεμβατική, ανατρεπτική, άμεση. Δεν το γνωρίζουμε; Ο,τι πιο τρυφερό έχει γραφεί, από τον Μπρεχτ έως τον Κρίστα, για το ραδιόφωνο είναι· ό,τι πιο δημοκρατικό και ερωτικό λέγεται το ραδιόφωνο αφορά. Κι εμείς καταργούμε τον ραδιοφωνικό λόγο, ραδιοφονούμεν, άπαντες".


ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ stamg@enet.gr


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 08/10/2005

....

ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Το αλαλούμ και τα παιχνίδια με τις άδειες

18 χρόνια χάος

Copy Paste: Tο μάθημα του Φλας


"Οι δημοσιογράφοι που κράτησαν τα μικρόφωνά του κατόρθωσαν να πείσουν ότι, στην πλειοψηφία τους, δεν είναι εύκαμπτες συνειδήσεις, φωνές του Kυρίου τους ".

Tο μάθημα του Φλας

Του Παύλου Τσίμα

Τα του Flash εδώ: Νέα εποχή για τον Flash 960;

Παρασκευή, Οκτωβρίου 07, 2005

Μείον ένας στον λασπό-λακκο... (σε λίγο άλλοι δύο στη θέση του)

Update: #12: οι Εφημερίδες (8/10/05)

Ρεγκούζας-γκέιτ
ΑΙΧΜΕΣ Διαβαθμίσεις
Σκληρό παζάρι Καραμανλή - Ρεγκούζα
Με κομματικά κριτήρια έκανε τη διανομή της διαφημιστικής πίτας
«Δεν κάνει για την πολιτική»
Τα 13 κρίματα του Αδάμ

Γκάφα μοιραία και τελευταία για A. Pεγκούζα

Aποπομπή Pεγκούζα από την κυβέρνηση

...
Update: #11: Εργα και Ημέρες ενός Ρεγκούζα (έτσι, για να ζούμε να τον θυμόμαστε)

Ανατρέπει την κυβερνητική γραμμή για την απογραφή ο Αδάμ Ρεγκούζας (3/11/2004)

Θετικές εξελίξεις για το επίδομα θέρμανσης προαναγγέλλει ο Αδάμ Ρεγκούζας (14/11/2004)

Με πρόχειρο διαγωνισμό ανατέθηκε η διαχείριση της διαφήμισης των κρατικών λαχείων (26/5/2005)

«Πλαστές» προβλέψεις για τον προϋπολογισμό παραδέχεται ο Αδάμ Ρεγκούζας (6/6/2005)

Αναταραχή στην κυβέρνηση για τη δήλωση Ρεγκούζα περί «γρηγορόσημου» (26/9/2005)

και για την ιστορία του πορνοκαναλάρχη ευνοούμενου:

Απάτη με τηλεπαιχνίδια και τζίρο εκατομμυρίων ευρώ αποκάλυψε η Αστυνομία (17/6/2005)

Βίος και πολιτεία στα κανάλια που συμμετέχει ο Χρηστίδης

Στημένα παιχνίδια, ροζ τηλέφωνα και... χειροβομβίδα!

...
Update: #10: Η δήλωση παραίτησης

«Μετά τις διαρκείς και άδικες επιθέσεις που δέχομαι τον τελευταίο καιρό, αποφάσισα να παραιτηθώ από την θέση του υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών προκειμένου να διεκδικήσω το δίκιο μου στη Δικαιοσύνη».
»Η ενέργειά μου αυτή έχει μόνο στόχο να αναδείξω - χωρίς τις δεσμεύσεις που συνεπάγεται η θέση που σήμερα κατέχω -την αλήθεια. Και η αλήθεια είναι μία. Τα συμφέροντα και οι υπηρέτες τους ενοχλήθηκαν από τον πόλεμο που έχω κηρύξει. Η αλήθεια θα λάμψει στην Δικαιοσύνη».

...
Update: #09: Μετά τον Ρεγκούζα ...ΠΑΣΟΚ

«Ο Ρεγκούζας φεύγει, αλλά η αντίληψή του μένει στην κυβέρνηση», λέει το ΠΑΣΟΚ

Εδώ έφυγε ΟΛΟΚΛΗΡΟ το ΠΑΣΟΚ και έμεινει η αντίληψή του, κ. Αθανασάκη!

Update: #08: Μετά τον Ρεγκούζα σκέψεις (#01)

Κάθε "φρουτάκιας" και ο ΠΑΣΟΚος του

Κάθε "πορνοκαναλάρχης" και ο ΝΔούλος του

Update: #07: Μετά τον Ρεγκούζα απαίτηση...

Γιάννο, για πες μας εσύ τώρα για τις φρεγάτες!

Διότι με το Ρεγκούζιον Αγος τείνουμε τα ξεχάσουμε την ΠΡΑΣΙΝΗ Κόπρο!

Update: #06: Περί τον λασπό-λακκο απόψεις

Ξεφτίλα γαμώτο μου

Update: #05: Καιρός (2/10/05 ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)

Ρεγκούζας

Οχι και ρε.

Update: #04: Περί τον Ρεγκούζα απόψεις

Ρεγκούζας » Don't Kiss The Frog

Update: #03: Ποιός είναι ο Αδάμ Ρεγκούζας

Ο Αδάμ και το υπουργικό αμάρτημα

Ποιος είναι

Καταδίκαζε τα τηλεπαιχνίδια που... «χρηματοδοτούσε»

Update: #02: Και οι βασιλικότεροι του βασιλέως

Περι γρηγοροσημου και διαφθορας

Update: #01:

Όταν τελικά η ψείρα βγήκε στο γιακά και η βρώμα έφτασε ως τα αυτιά, τα παχύδερμα ρεύτηκαν…
Ο λασπό-λακκος εκβράζει τους πιο άτσαλους ιπποπόταμους.

Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Οικονομικών Αδάμ Ρεγκούζας


Μετά τις ευλογίες («με το μαλακό όμως») του «γρηγορόσημου» των τελωνιακών, ο γαλαζοφαιός Ρεγκούζας του Υπουργείου της Νεοφιλελεύθερης Οικονομίας, ενισχύει τα γαλάζια κανάλια της περιφέρειας.

Την ώρα που ενημερωτικοί σταθμοί (Flash, Planet) κλείνουν, εφημερίδες με μεγάλη ιστορία (ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ) οδηγούνται στο μαρασμό και τη διάλυση, ο πρώην επιθεωρητής της Εφορίας Ρεγκούζας, συμμετέχει σε πάρτι φυλακόβιων απατεώνων καναλαρχών και τους χαρίζει διαφημίσεις του ΟΠΑΠ.

Και ο Ρεγκούζας παραμένει υπουργός.

Κατά τα άλλα «να κλείσουν όσοι δεν αντεπεξέρχονται οικονομικά»…

(Εννοώντας «να το κλείσετε για να συνεχίσετε να έχετε δουλειές με το κράτος» ή να «συνεχίσετε να κάνετε δουλειές με το κράτος αν δεν θέλετε να σας κλείσουμε»)

(Παμπάλαιοι νόμοι του Καπιταλισμού, οι παραπάνω!)

Και τι έγινε;

Επανιδρύουν το Κράτος (της Δεξιάς) οι άνθρωποι!

Το είχαν πει!

Οι μάσκες πέφτουν. Πίσω από το φιλελεύθερο προσωπείο εμφανίζεται η πιο μαύρη Δεξιά.

Copy Paste: Να μια καλή ιδέα...

Ε, ρε χαρές ο Χριστόδουλος και οι συν αυτώ!

Τετάρτη, Οκτωβρίου 05, 2005

Copy Paste: Flash

Η αντιγραφή του παρακάτω κειμένου –και όλων των τελευταίων κειμένων από το flash.gr- γίνεται για λόγους αρχειοθέτησης/διάσωσης πριν κλείσει το portal και ο σταθμός.

Μας κλείνουν τον Flash96. και το flash.gr

Για το Flash.gr, Ελλάδα
Διεύθυνση του άρθρου: http://greece.flash.gr/soon/2005/10/4/29082id/

Πρωτοφανής και συγκινητική η ανταπόκριση χιλιάδων ακροατών του Flash 96, που εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους του σταθμού , διατυπώνοντας παράλληλα πολλά ερωτήματα για την απόφαση του ιδιοκτήτη Σωτήρη Πουλόπουλου να μπει λουκέτο στο ραδιοφωνικό σταθμό μετά από 16 χρόνια λειτουργίας και στην ιστοσελίδα FLASH.GR μετά από 5 χρόνια λειτουργίας.

Αντιδράσεις από όλο το πολιτικό φάσμα, αλλά και από το δημοσιογραφικό κόσμο: «Ο σταθμός παραδόθηκε στη δεξιά από την εργοδοσία», τόνισε ο Μίμης Ανδρουλάκης. «Να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε από εδώ και μπρος» δήλωσε ο Τάσος Καραμάριος, βουλευτής της ΝΔ και πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, τη συμπαράσταση στους εργαζόμενους του Φλας εξέφρασε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Νίκος Αθανασάκης, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση για το θεσμικό κενό που δημιούργησε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης με αποφάσεις της. Για αναπηρία στην πολυφωνία, την ενημέρωση και τη δημοκρατία από αυτή την εξέλιξη μίλησε ο Δημήτρης Ρέππας και πρόσθεσε: «Αν υπάρχει μεθόδευση πρέπει να αποτραπεί». Για μεθοδεύσεις από την κυβέρνηση έκανε λόγο και ο Τηλέμαχος Χυτήρης.

«Έρχεται μαύρος χειμώνας στην ενημέρωση» δήλωσε εκ μέρους του ΚΚΕ η Λιάνα Κανέλη. «Είναι απαράδεκτο οι ιδιοκτησίες των ηλεκτρονικών μέσων, πραγματικές ή αχυράνθρωποι, να αφήνονται απερίσπαστοι στα παιχνίδια εξουσίας και διαπλοκής που έχουν σαν μοναδικά θύματα τους εργαζόμενους και την ενημέρωση» αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Συνασπισμός.

Την αγανάκτηση του Εργατικού Κέντρου Αθηνών εξέφρασε ο πρόεδρος του, Γρηγόρης Φελόνης, σημειώνοντας ότι υπήρξε μεθόδευση για να φτάσει η επιχείρηση σε αυτό το σημείο.

«Δίπλα σε κάθε Έλληνα πολίτη ο Φλας τόσα χρόνια» δήλωσε μιλώντας στο σταθμό μας ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ, Κώστας Πουπάκης.


Ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:
«Τα διοικητικά συμβούλια των ενώσεών μας καλούν την κυβέρνηση και τα αρμόδια κρατικά όργανα να παρέμβουν αποφασιστικά στο μείζον πρόβλημα που έχει προκύψει από την «επιδημία» λουκέτων και ομαδικών απολύσεων στον χώρο των ΜΜΕ. Μετά τον PLANET και τα όσα συμβαίνουν στον Σκάι, ο Flash αποτελεί το τελευταίο μεγάλο «κανόνι» στον χώρο του ενημερωτικού ραδιοφώνου.

Ο ιδιοκτήτης του ανακοίνωσε τη λύση της εταιρείας υποσχόμενος απλώς την πλήρη αποζημίωση όλων των εργαζομένων. Πρόκειται για μια γενικευμένη επίθεση των ιδιοκτητών των ΜΜΕ με πρώτα θύματα τους εργαζόμενους αλλά τελικό στόχο το ίδιο το δημόσιο αγαθό της ενημέρωσης.

Ζούμε μια ευρύτερη επιχείρηση απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων, που φέρνουν σε κατάσταση ανασφάλειας και αβεβαιότητας εκατοντάδες εργαζόμενους στα ΜΜΕ που χάνουν τη δουλειά τους αλλά και τους χιλιάδες που, προς το παρόν, τη διατηρούν.

Το θέμα είναι πολιτικό. Είναι πρόβλημα δημοκρατίας και λειτουργίας των θεσμών και των αρμοδίων κρατικών οργάνων που προς το παρόν παρακολουθούν απαθή μια θολή και αδιαφανή επιχείρηση αναδιανομής του «ενημερωτικού πλούτου».

• Καλούμε την κυβέρνηση να παρέμβει εδώ και τώρα απαιτώντας από τους επιχειρηματίες να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τα ΜΜΕ που για χρόνια χρησιμοποίησαν ως προστιθέμενη αξία στους ομίλους τους και τώρα πετούν σαν στυμμένες λεμονόκουπες.
• Καλούμε το ΕΣΡ να περιφρουρήσει το δημόσιο αγαθό της ενημέρωσης, τις ραδιοφωνικές συχνότητες που δεν μπορούν να αποτελούν αντικείμενο σκοτεινών επιχειρηματικών συναλλαγών.
• Καλούμε τα πολιτικά κόμματα να κάνουν υπόθεσή τους την κρίση στα ΜΜΕ φέρνοντας το θέμα στη βουλή.
Οι ενώσεις και τα σωματεία των εργαζομένων βρίσκονται σε ετοιμότητα για γενικευμένες κινητοποιήσεις»


ΠΟΕΣΥ
Το Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.ΣΥ. καταδικάζει όπως και όλοι οι εργαζόμενοι την ωμή και προκλητική δήλωση - απειλή της ιδιοκτησίας του FLASH ότι κλείνει το σταθμό και πετάει στο δρόμο 130 και πλέον εργαζόμενους. Καλεί την εργοδοσία και την Κυβέρνηση να αναλογιστούν τις τεράστιες ευθύνες τους και για αυτά τα πρωτοφανή που μεθοδεύονται και εκτελούνται εν ψυχρώ. Προειδοποιούμε ότι τέτοιες πρακτικές δε γίνονται αποδεκτές από το συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζομένων στα ΜΜΕ, που θα αντιδράσει με όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή του για την κατάσταση που δημιουργείται, όχι μόνο στο ραδιοσταθμό FLASH αλλά και σε πολλά άλλα μέσα, αφού με το μανδύα «εθελουσίας εξόδου» εκβιάζουν, απολύουν είτε δρομολογούν απολύσεις εργαζομένων, με την ανοχή της Κυβέρνησης, που με τον τρόπο αυτό ενισχύει την ασυδοσία της εργοδοσίας, αναφέρεται σε ανακοίνωση της Π.Ο.Ε.ΣΥ.

Αντιδράσεις των πολιτικών κομμάτων
Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, τη συμπαράσταση στους εργαζόμενους του Flash εξέφρασε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Νίκος Αθανασάκης, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση για το θεσμικό κενό που δημιούργησε στα ΜΜΕ με αποφάσεις της. Εκ μέρος του ΚΚΕ, η Λιάνα Κανέλη μίλησε για μαύρο χειμώνα ενημέρωσης.

Εργατικό Κέντρο Αθηνών
Την αγανάκτηση του Εργατικού Κέντρου Αθηνών εξέφρασε ο πρόεδρος του, Γιάννης Φελόνης, σημειώνοντας ότι υπήρξε μεθόδευση για να φτάσει η επιχείρηση σε αυτό το σημείο.

Η είδηση κάνει τον γύρο του Internet
Το in.gr με τίτλο «Τέλος εποχής...»έγραψε «Κλείνουν τα μικρόφωνα του Flash96 έπειτα από 16 χρόνια λειτουργίας. Κλείνει έπειτα από 16 χρόνια λειτουργίας ο ραδιοφωνικός σταθμός Flash96 και ο ειδησεογραφικός δικτυακός τόπος flash.gr λόγω οικονομικών προβλημάτων....».

Το skyradio.gr με τίτλο «Κλείνει ο ραδιοφωνικός σταθμός ``Flash``», γράφει: «Το κλείσιμο του ραδιοφωνικού σταθμού Flash ανακοίνωσε στους εκπροσώπους των εργαζομένων ο ιδιοκτήτης του Σωτήρης Πουλόπουλο. Δήλωσε πως θα επιστρέψει την άδεια στο ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο και θα προχωρήσει στη λύση και εκκαθάριση της εταιρείας. Στο ραδιοφωνικό σταθμό και στην ιστοσελίδα του, «Flash.gr» εργάζονται συνολικά 160 εργαζόμενοι και τα χρέη της ραδιοφωνικής επιχείρησης ανέρχονται συνολικά σε 5 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων περίπου 700 χιλιάδες ευρώ σε ασφαλιστικά ταμεία και περίπου 580 χιλιάδες ευρώ στην Intracom. Υπενθυμίζεται πως ο σταθμός με τη σύμφωνα γνώμη του ραδιοτηλεοπτικού συμβουλίου μεταβιβάστηκε από την Ελένη Κόκκαλη στο Σωτήρη Πουλόπουλο, τον περασμένο Δεκέμβριο έναντι 250 χιλιάδων ευρώ».

H naftemporiki.gr με τίτλο «Τέλος εποχής για τον Flash» αναφέρει ότι «τo κλείσιμο του ραδιοφωνικού σταθμού Flash 96 έπειτα από 16 χρόνια λειτουργίας και της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας flash.gr ανακοίνωσε ο ιδιοκτήτης της Flash AE, Σωτήρης Πουλόπουλος, σε συνάντηση που είχε με τα Σωματεία των Ενώσεων του Τύπου».

Το medianews.gr με τίτλο «Ο Πουλόπουλος ανακοίνωσε το κλείσιμο του Flash!» αναφέρει «Ανακοίνωση-σοκ του ιδιοκτήτη του Flash Σωτήρη Πουλόπουλου πριν από δύο ώρες περίπου στους εκπροσώπους της ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ και ΕΤΕΡ στον σταθμό, ότι η εταιρία εισέρχεται σε καθεστώς λύσης και εκκαθάρισης και πρόκειται μέχρι τις 20 Οκτωβρίου να απολυθούν όλοι οι εργαζόμενοι λαμβάνοντας τα δεδουλευμένα και την αποζημίωσή τους! Ο Πουλόπουλος απέδειξε ότι όλα αυτά που έλεγε τον τελευταίο καιρό περί αγοραστών κλπ. ήταν παραμύθια και το σχέδιο κλεισίματος ήταν έτοιμο. Αυτή τη στιγμή οι δημοσιογράφοι του Flash έχουν πάρει τον σταθμό στα χέρια τους και βγάζουν ακροατές στον αέρα που διαμαρτύρονται για το κλείσιμο του σταθμού. Σύμφωνα με τους εργαζομένους πάντα, από αύριο ο σταθμός δεν θα εκπέμπει!Ο Πουλόπουλος ανακοίνωσε το κλείσιμο του Flash!».

Την είδηση μετέδωσε και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων αναφέροντας ότι ο κ. Πουλόπουλος κατά τη σχετική ανακοίνωση σε συνάντηση που είχε με τα σωματεία των ενώσεων του τύπου στα γραφεία της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών είπε ότι«σκοπεύει να προχωρήσει στην λύση της Flash ΑΕ με ταυτόχρονη απόλυση του συνόλου των εργαζομένων. Είπε ακόμη ότι θα καταβάλει στους εργαζόμενους το σύνολο των αποζημιώσεών τους και των δεδουλευμένων τους και υποσχέθηκε την εξόφλησή τους μέχρι τις 20 Οκτωβρίου. Αγνωστο παραμένει αν ο σταθμός σιγήσει και η ιστοσελίδα κλείσει άμεσα καθώς στο αίτημα των σωματείων του Τύπου αυτό να γίνει όταν καταβληθούν οι αποζημιώσεις, ο κ. Πουλόπουλος δεν απάντησε»

To κλείσιμο του ραδιοφωνικού σταθμού Flash96. έπειτα από 16 χρόνια λειτουργίας και της ειδησεογραφικήςιστοσελίδας flash.gr, έπειτα από5 χρόνια λειτουργίας, ανακοίνωσε ο ιδιοκτήτης της Flash AE, Σωτήρης Πουλόπουλος, σε συνάντηση που είχε με τα Σωματεία των Ενώσεων του Τύπου.

Ο κ. Πουλόπουλος είπε ότι θα απολυθεί το σύνολο των εργαζομένων με πλήρη καταβολή των αποζημιώσεων και δεδουλευμένων και υποσχέθηκε εξόφληση μέχρι τις 20 Οκτωβρίου.

Την Τετάρτη, θα ανακοινώσει αν ο σταθμός σιγήσει και η ιστοσελίδα κλείσει αμέσως ή με την καταβολή των οφειλομένων στουςεργαζόμενους. Ο κ. Πουλόπουλος διαβεβαίωσε επίσης ότι o Flash96. δεν μεταβιβάζεται και πως η συχνότητα «96.0» θα αποδοθεί στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Συγκινητικές αντιδράσεις από χιλιάδες ακροατές και εκπροσώπους του πολιτικού και δημοσιογραφικού κόσμου, στο ζωντανό πρόγραμμα που μεταδίδεται από τη συχνότητα του Flash96.

.