Τρίτη, Σεπτεμβρίου 05, 2006

Θεμελιώθηκε…

…για ΤΡΙΤΗ φορά το Νέο Δημαρχιακό Μέγαρο («Σεράι») Θεσσαλονίκης!!!

Αντε να τα κατοστήσει!!!

Με αφορμή την εκ νέου θεμελίωση του Δημαρχιακού Μεγάρου από τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, ο ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, επικεφαλής της « Πρωτοβουλίας για τη Θεσσαλονίκη », Γιάννης Μπουτάρης, παρουσία των δημοτικών συμβούλων Λάζαρου Ζαχαριάδη και Ανδρέα Κουράκη, έκανε την ακόλουθη δήλωση :

« Εκφράζουμε τη βαθύτατη διαμαρτυρία μας για το έγκλημα που πάει να γίνει με την ανέγερση του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, το οποίο παρεμπιπτόντως θεμελιώνεται για τρίτη φορά. Σε μία πόλη, η οποία έχει ελάχιστα κτίρια της αρχιτεκτονικής ομορφιάς που έχει το Βυζαντινό Μουσείο, χτίζουν μπροστά ένα καλλιμάρμαρο προς δόξαν της κούφιας Δημαρχίας της πόλης, η οποία δεν έχει προσφέρει τίποτα στην Θεσσαλονίκη. Μία δαπάνη τερατώδης για τα μεγέθη μίας Θεσσαλονίκης που έχει απόλυτη ανάγκη από πάρα πολλούς χώρους, μία δαπάνη, η οποία θα προσθέσει κυκλοφοριακό φόρτο σε ένα σημείο της πόλης εξαιρετικά βεβαρημένο. Ενώ με πολύ λιγότερα χρήματα θα μπορούσε να κατασκευαστεί το υπόγειο parking, για το οποίο συμφωνούμε απολύτως, για την εξυπηρέτηση, όμως, των κατοίκων και όχι των υπαλλήλων του Δήμου.

Η πρότασή μας, γιατί φυσικά και δεν είμαστε αρνητικοί στο να έχει η Θεσσαλονίκη ένα καλό Δημαρχείο, είναι σαφέστατη και την έχουμε επανειλημμένα διατυπώσει: Θα πρέπει η Έκθεση και το Γ΄ Σώμα Στρατού να ενοποιηθούν, τα χρήσιμα κτίρια που υπάρχουν σ΄ αυτούς τους δύο χώρους να χρησιμοποιηθούν για να στεγάσουν τις υπηρεσίες του Δήμου. Η ΔΕΘ και το Γ΄ΣΣ, αφού πέσουν οι τοίχοι που τους περικλείουν, να αποδοθούν στην πόλη και να πάψουν να είναι μία μαύρη τρύπα στην καρδιά της, να γίνει ένα ζωντανό κομμάτι, που θα συνδεθεί με το Πανεπιστήμιο και θα αποτελέσει τον πυρήνα της μεγάλης αναπνοής της πόλης. Για να αποκτήσει επί τέλους η Θεσσαλονίκη ένα Μητροπολιτικό Πάρκο και να μην είναι μία μίζερη φτωχόπολη. Ο Δήμαρχός μας, πέραν των άλλων, επανήλθε με την ιδέα να ξαναμελετηθεί και να ξαναλειτουργήσει η ΔΕΘ στην καρδιά της πόλης. Εμείς είμαστε κάθετα αντίθετοι σ΄ αυτό και θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να αποτρέψουμε και την ανέγερση του Δημαρχείου, αλλά και για να μετακινηθούν η Έκθεση και το Γ΄ΣΣ . Υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι για να επιτευθεί αυτό, με κυριότερο όλων την κινητοποίηση των πολιτών. Κι ας μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν και νομικά μέτρα που μπορούνε να σταματήσουν τέτοιου είδους ανοσιουργήματα ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: