Τρίτη, Σεπτεμβρίου 19, 2006

Κινήσεις πανικού

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, μετά την έκτακτη συνέντευξη τύπου του απερχόμενου Δημάρχου έκανε την ακόλουθη δήλωση :

« O Βασίλης Παπαγεωργόπουλος σήμερα υπό το κράτος του πανικού, μετά τη χθεσινή μας Συνέντευξη Τύπου για τα θέματα της διαχείρισης των οικονομικών του Δήμου, αλλά και της αξιοποίησης της δημοτικής περιουσίας του δημόσιου χώρου επέδειξε μια σειρά ομόφωνων αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, οι οποίες αφορούσαν μόνο σε διαδικαστικά θέματα και συγκεκριμένα για τη σύναψη συμβάσεων μεταξύ του Δήμου Θεσσαλονίκης και της ΑΝΕΤ. ΑΕ για την οικοτεχνική υποστήριξη αξιοποίησης των δημοτικών οικοπέδων και μόνο. Η απόφαση αυτή πάρθηκε στις 26/2/2004. Απέκρυψε, βέβαια, τις αποφάσεις που ακολούθησαν, οι οποίες ήταν ουσιαστικές για το θέμα και οι οποίες δεν ήταν ομόφωνες. Συνεπώς δεν είπε τίποτα για την ταμπακέρα. Δεν είπε απολύτως τίποτα για το γεγονός ότι η πρώτη ομάδα των δημοτικών οικοπέδων στην Μοναστηρίου 53-55, Μοναστηρίου 49 Α και Πολυτεχνείου 33 κατοχυρώθηκαν με απευθείας ανάθεση στον μόνο εργολάβο που συμμετείχε στο διαγωνισμό. Η δεύτερη ομάδα οικοπέδων επί των οδών Καρακάση, Στρωμνίτσης, Ζάχου Αργυρίου, Γιάννη Αγγέλου, Κατσιμίδη, Καραμανλή και Περδίκα βρίσκεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας μετά από προσφυγή που καταθέσαμε οι 4 δημοτικοί σύμβουλοι της Πρωτοβουλίας. Και, βέβαια, δεν έδωσε καμιά απάντηση για την τροποποίηση της ρυμοτομίας στη οδό Θεαγένους Χαρίση με την οποία καθίσταται αυθαίρετο το σχολικό συγκρότημα επί της οδού Κλεάνθους και υψώνεται ένα « σινικό τείχος », ύψους 22,5 μέτρων και μήκους 80,00 μέτρων στο όριο του. Τέλος, δεν αναφέρθηκε καθόλου στη χαριστική παραχώρηση ακινήτου του Δήμου επί της οδού Πλαστήρα για την κατασκευή Ιερού Ναού ».

Και ο κ. Μπουτάρης κατέληξε λέγοντας « φαντάζομαι ότι ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε κατάσταση πανικού για τον απλούστατο λόγο ότι αποκαλύπτεται πως διαχειρίζεται την περιουσία των πολιτών με έναν εξαιρετικά κακό τρόπο ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: