Παρασκευή, Φεβρουαρίου 09, 2007

Υπάρχουν λύσεις για το κυκλοφοριακό πρόβλημα της Θεσσαλονίκης;

Η Μ Ε Ρ Ι Δ Α


Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2007, ώρα 18.30
Κτίριο ΕΔΟΘ, 4 Ος όροφος ( προξένου Κορομηλά 51 )Το κυκλοφοριακό αποτελεί ένα από τα οξύτερα προβλήματα της πόλης. Τα αυτοκίνητα συνεχώς αυξάνονται και για την κίνησή τους η ποιότητα της ζωής συνεχώς υποβαθμίζεται. Όμως, το τελικό κέρδος, με τα υπέρογκα χρηματικά, περιβαλλοντικά και κοινωνικά κόστη, θα είναι πάντα αρνητικό, γιατί τα αυτοκίνητα όσο χώρο τους ανοίγουμε, τόσο πιο πολλά γίνονται και τόσο περισσότερο χώρο ζητάνε.

Είναι ανάγκη, λοιπόν, να αναπτύξουμε εναλλακτικές λύσεις και τρόπους κυκλοφορίας, αλλάζοντας συγχρόνως και τη νοοτροπία μας. Αυτή την άλλη λογική, μαζί με τα μεγάλα έργα που απασχολούν την πόλη, προσεγγίζουμε συνολικά στην Ημερίδα που οργανώνουμε. Και σας προσκαλούμε να είστε εκεί.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ18.30 - 19.00 Προσέλευση, έναρξη ημερίδας19.00 – 19.15 Ο συγκοινωνιακός χάρτης της Θεσσαλονίκης

Ι. Τόσκας, Πρόεδρος ΣΑΣΘ -Συμβουλίου Αστικών19.15 – 19.30 Η Σαλονίκη, είναι εντυπωσιακά θεαματική

εξ αποστάσεως,

Β. Μεταλληνού , Αρχ/νας, ιστορικός περιβάλλοντος, «Πολίτες κατά της υποθαλάσσιας»19.30 – 19.45 Ο π ροαστιακός σιδηρόδρομος,

X . Πυργίδης , αν. καθηγητής ΑΠΘ, συγκοινωνιολόγος19.45 – 20.00 Η επέκταση του αεροδρομίου,

Ι. Μαχαίρας , Dr Βιολόγος, «Πολίτες για το Θερμαϊκό»20.00 – 20.15 Ένα δίκτυο ποδηλατοδρόμων στη Θεσσαλονίκη, Δ. Γωγάκου , Αρχιτέκτων

20.15 – 20.30 Συνολικές προτάσεις για ήπιες μορφές κυκλοφορίας,

Μ. Τρ εμόπουλος , κοινωνικός οικολόγος Μ.Α.20.30 - 21.30 Συζήτηση – παρεμβάσειςΟργάνωση: -ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ για την

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, Παράρτημα Κ. Μακεδονίας

- ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

-ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ Η ΝΕΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΤΙΤΙΘΕΝΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ Η ΠΑΛΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΟΠΩΣ Η ΝΕΑ?

Αντώνης Τσέλιος είπε...

Για να ληθεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα πρέπει να αλλάξει η δομή και η γραφειοκρατία όλων των υπηρεσιών καθώς και να βελτιωθεί η υπηρεσία των υπαλλήλων ωστε να σταματήσουν τα αναίτια δρομολόγια στις υπηρεσίες που βάζω στοίχημα ότι είναι περίπου το 50% των δρομολογίων.
Ακόμη και η τροχαία εντείνει το πρόβλημα.
Δεν είναι δυνατόν ενώ μένω στο κέντρο να πρέπει επισκεφτώ 3 φορές την τροχαία Αγίας Παρασκεύς που είναι στα γλυκά νερά για να πάρω τις πινακίδες που μου αφαιρέσαν!
Ούτε είνα λογικό να χρειάζονται 25 επισκέψεις στην πολεοδομόα για μια οικοδομική άδεια κατοικίας αφού ο/η υπάλληλος ΄κάθε φορά θυμάται και κάτι άλλο που πρέπει να αλλάξουμε (συχνά αυθαιρετόντας πάνω στην ερμηνεία της νομοθεσίας)