Τετάρτη, Νοεμβρίου 22, 2006

Να πέσουν οι μάσκες

Να μην το παραβλέψουμε μέσα στον σάλο, που δικαιολογημένα δημιουργήθηκε: Οι μπάτσοι της Θεσσαλονίκης, που κακοποίησαν άγρια και τραυμάτισαν τον Κύπριο φοιτητή, είναι, κατά την αψευδή τηλεοπτική εικόνα, και κουκουλοφόροι -απλώς, τη συγκεκριμένη στιγμή είχαν σηκώσει τις κουκούλες μετατρέποντάς τις σε σκουφιά.

Κουκουλοφόρος κι αυτός που έκαψε την ελληνική σημαία, καθώς κι ο άλλος, που άνετα γονάτισε, σημάδεψε και πυροβόλησε με το πιστόλι των φωτοβολίδων. Πώς το ξέρουμε ότι δεν ήταν κι αυτοί μπάτσοι, σε μια αδιανόητη «διατεταγμένη υπηρεσία» να προκαλούν τις συγκρούσεις;

Ενας τρόπος υπάρχει να το μάθουμε -μια για πάντα: Οι πιο ζωηροί διαδηλωτές (αναρχικοί, αντιεξουσιαστές- όπως κι αν αυτοαποκαλούνται) να μη χρησιμοποιούν ποτέ κουκούλες. Να πέσουν δηλ. οι μάσκες. Να μείνουν κουκουλοφόροι μόνον οι προβοκάτορες μπάτσοι.

Από την άλλη πλευρά, ο κ. Β. Πολύδωρας, αν μετέχει σε δημοκρατική κυβέρνηση, οφείλει να δώσει εντολή, ώστε μόνον ένστολοι αστυνομικοί, με εμφανή τα διακριτικά τους, να αντιμετωπίζουν εφεξής τους διαδηλωτές.

Διαφάνεια, λοιπόν, και στο πεζοδρόμιο. Κουκουλοφόροι και μπάτσοι τραβεστί είναι άνθρωποι του σκότους, με ύποπτο κι επικίνδυνο ρόλο, που δεν μπορεί να έχει καμία σχέση με τη δημοκρατία και τη νομιμότητα.


Γ.Β.

Δεν υπάρχουν σχόλια: