Τετάρτη, Νοεμβρίου 22, 2006

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΑΣΥΛΟ, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΩΝ ΕΝΟΧΩΝ

22.11.2006

Η αστυνομική βία και αγριότητα που εκτυλίχθηκε την Παρασκευή 17 Νοέμβρη μετά την πορεία του Πολυτεχνείου είναι μια πρόκληση που μας συγκλόνισε όλους. Ο άγριος ξυλοδαρμός του 24χρονου φοιτητή από τις δυνάμεις καταστολής, που συνεχίστηκε όταν ήταν ήδη τραυματισμένος και ακινητοποιημένος και παρά τις διαμαρτυρίες του προέδρου και του γραμματέα του ΕΣΔΕΠ και άλλων πανεπιστημιακών που ήταν παρόντες, ήταν η αποκορύφωση μιας ενορχηστρωμένης προσπάθειας που προηγήθηκε ενάντια στο άσυλο.

Η κυβέρνηση προσπάθησε να κατασυκοφαντήσει το άσυλο, το οποίο δηλωμένα θέλει να καταργήσει με το νέο νομό πλαίσιο για τα ΑΕΙ. Σ' αυτή την πρόκληση ο κόσμος της Θεσσαλονίκης απάντησε με τη μεγαλύτερη εδώ και πολλά χρόνια πορεία του Πολυτεχνείου, χωρίς να ανοίξει μύτη. Η αστυνομική βία που ακολούθησε αποτέλεσε κλιμάκωση της αδιαλλαξίας της κυβέρνησης που έχει επιλέξει να απαντά με αυτόν τον τρόπο στις διεκδικήσεις όλων των κλάδων, από τους φοιτητές και τους δασκάλους μέχρι τους λιμενεργάτες ενώ δεν δίστασε να ξυλοκοπήσει ακόμα και τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Η προκλητική γενναιοδωρία απέναντι στους αστυνομικούς σε σχέση π.χ. με τους συμβασιούχους, ενθαρρύνεται από τον υπουργό Β. Πολύδωρα ("το κράτος είστε εσείς" απευθυνόμενος στους αστυνομικούς), την ίδια στιγμή που φυλακίζει τον πρόεδρο της Πακιστανικής Κοινότητας Τζαβέντ Ασλάμ επειδή αποκάλυψε τις απαγωγές των συμπατριωτών του.

Οι κατασταλτικοί μηχανισμοί επιστράτευσαν ακόμα και τους γνωστούς "αγανακτισμένους πολίτες", που έδρασαν σε αγαστή συνεργασία με τους κουκουλοφόρους άνδρες της Ασφάλειας. Αυτή η εκστρατεία καταπάτησης των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων δε θα περάσει!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την παραίτηση του Υπουργού Β. Πολύδωρα και την τιμωρία όλων των ενόχων για το ξυλοδαρμό του 24χρονου φοιτητή.

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ με τους αγώνες μας στην αστυνομική βία και τρομοκρατία. Υπερασπιζόμαστε το άσυλο και όλες τις δημοκρατικές μας κατακτήσεις και ελευθερίες.

Φιλίππου 51, 54631 Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310.222503, fax 2310.421196,

e-mail: ecology-trem@nath.gr www.ecology-salonika.org

Δεν υπάρχουν σχόλια: