Πέμπτη, Νοεμβρίου 23, 2006

ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ;

Τις τελευταίες μέρες υπήρξαμε θεατές γεγονότων απίστευτης βαρβαρότητας με πρωταγωνιστές τα σώματα ασφαλείας σε αγαστή συνεργασία με παρακρατικούς.

· Τις ημέρες της επετείου του Πολυτεχνείου, στο κέντρο της Αθήνας οι αστυνομικές δυνάμεις επιδόθηκαν σε ένα όργιο αυθαίρετων ελέγχων και προληπτικών συλλήψεων για εκφοβισμό.

· Ακολούθησε η αναίτια επίθεση των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας στην πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

· Αποκορύφωμα ήταν οι εικόνες του άγριου ξυλοδαρμού του Κύπριου φοιτητή στη Θεσσαλονίκη και ο χυδαίος προπηλακισμός των πανεπιστημιακών που παρεβρέθηκαν στο επεισόδιο, εικόνες που μεταδόθηκαν και από τα ΜΜΕ.

Η τακτική της ωμής βίας δεν εφαρμόστηκε μόνο στην επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Είχε προηγηθεί το χτύπημα πλήθους κινητοποιήσεων εργαζόμενων: των λιμενεργατών και του προέδρου του Εργατικού Κέντρου στη Θεσσαλονίκη, των συμβασιούχων, των καθηγητών και των φοιτητών.

Η (εκ των πραγμάτων τυφλή) χρήση αερίων εναντίον διαδηλωτών και μη, έχει εξελιχθεί σε χημικό πόλεμο χαμηλής έντασης, όπου η υγεία των πολιτών αντιμετωπίζεται περίπου ως παράπλευρη απώλεια. Κάποιοι πιστεύουν ότι από την απαγόρευση των χημικών όπλων εξαιρείται η χρήση τους από τα κράτη εναντίον των πολιτών τους….

Η σημερινή κυβέρνηση της Ν.Δ., αλλά και του ΠΑΣΟΚ στο παρελθόν, χρησιμοποιούν τους μηχανισμούς καταστολής ενάντια σε κάθε διεκδίκηση, σε κάθε αμφισβήτηση των αντιλαϊκών επιλογών τους. Χρησιμοποιούν ενάντια στους πολίτες, αυτούς που πληρώνονται από τους πολίτες. Ποτέ μέχρι τώρα δεν έχουν «καταφέρει» να τιμωρήσουν όργανα της τάξης για βία εναντίον πολιτών, ακόμη και όταν έχουν σκοτώσει ανθρώπους.

Αρκετά πια!

· Δεν μπορεί να τους πληρώνουμε για να μας τρομοκρατούν.

· Δεν είναι δυνατόν να τους πληρώνουμε για να μας ξυλοκοπούν.

· Δεν θα τους πληρώνουμε για να καταλύουν κάθε έννοια νομιμότητας.

Ας πληρώσουμε επιτέλους τα αφεντικά τους με το νόμισμα που τους αξίζει, ανατρέποντας την αυταρχική πολιτική της ΝΔ και όσων την στηρίζουν.

Είμαστε πολίτες και όχι υπήκοοι, και γι’ αυτό το κλίμα του φόβου δεν θα περάσει.

Η Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

www.ecogreens.gr - email: ecogreen@otenet.gr

Αθήνα: Κολοκοτρώνη 31, 10562, τηλ. 210.3241001, fax 210 3241825

Θεσσαλονίκη: Φιλίππου 51, 54631, τηλ. 2310.222503, fax 2310.421196

23.11.2006



Δεν υπάρχουν σχόλια: