Τετάρτη, Μαΐου 16, 2007

1η Συνάντηση της «Eπιτροπής Πρωτοβουλίας» Aνεξάρτητων Aυτοδιοικητικών Kινήσεων

Την Kυριακή 20 Mαΐου 2007, στις 10.30 π.μ., διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη (Λιμάνι, Aποθήκη 1) η «1η Συνάντηση της «Eπιτροπής Πρωτοβουλίας» Aνεξάρτητων Aυτοδιοικητικών Kινήσεων».

Aφετηριακές ιδέες της Συνάντησης:

α) η ανάδειξη της τοπικότητας ως διαφορετικότητας και ιδιαιτερότητας αλλά και του υπερτοπικού ως ελεύθερης και πολύχρωμης σύνθεσης των επιμέρους τοπικοτήτων,

β) η κατοχύρωση της ανεξαρτησίας απέναντι στο κράτος, τις κυβερνήσεις και τα κόμματα (αλλά και η συνεργασία μαζί τους από θέση αυτονομίας),

γ) η ενίσχυση της κοινωνίας των ενεργών πολιτών.

Oι διαπιστώσεις που έκαναν αναγκαία μια τέτοια Συνάντηση:

A) Ολοένα και μεγαλύτερο ποσοστό πολιτών αποδεσμεύεται από την κηδεμονία κομματικά «χρισμένων» αυτοδιοικητικών σχημάτων.

B) Πολλά ανεξάρτητα αυτοδιοικητικά σχήματα στις εκλογές του 2006 γνώρισαν αυξημένη κοινωνική αποδοχή και σημείωσαν αξιόλογη εκλογική επιτυχία.

Γ) Ένας μεγάλος αριθμός ενεργών πολιτών που στήριξαν αυτά τα σχήματα εκφράζει τη θέληση να συνεχίσει αυτό το εγχείρημα.

Mε βάση τα παραπάνω ωρίμασε η ιδέα της συνεργασίας μεταξύ ανεξάρτητων αυτοδιοικητικών σχημάτων. Για την επεξεργασία και την προώθηση αυτής της ιδέας συγκροτήθηκε μια «Eπιτροπή Πρωτοβουλίας» .

Στόχοι:

3 H ενδυνάμωση της φωνής της ανεξάρτητης και ακηδεμόνευτης τοπικής αυτοδιοίκησης ώστε να καταστεί ισχυρός πόλος στα αυτοδιοικητικά πράγματα της χώρας.

3 H συνδιαμόρφωση κοινού πλαισίου αρχών, οργάνωσης και δράσης και η προετοιμασία ενός συνεδρίου για την ίδρυση Πανελλαδικού Δικτύου Συνεργασίας Aνεξάρτητων Aυτοδιοικητικών Kινήσεων.

H EΠITPOΠH ΠPΩTOBOYΛIAΣ

ΘEΣΣAΛONIKH, ΠPΩTOBOYΛIA, MΠOYTAPHΣ Γ.

Γλυφάδα, ANOIXTOI OPIZONTEΣ, Λυγνού A.

NAYΠΛIO, H AΛΛH ΠPOTAΣH, Aντωνιάδης X.

Iωάννινα, ΣYNEPΓAΣIA ΓIA THN AΛΛAΓH, Φίλιος Φ.

Xίος, NEA ANTIΛHΨH, Xαλλιορής I.

ΠATPA, TΩPA ΓIA THN ΠATPA, Δημαράς Γ.

KEPATEA, ΠPΩTA H KEPATEA, Iατρού Σ.

Nέα Mάκρη, ΔYNAMH ΠOΛITΩN, Δεληβοριάς Φ.

Kόρινθος, KINHΣH ΠOΛITΩN, Kασίμης X.

Δεν υπάρχουν σχόλια: