Τετάρτη, Μαΐου 16, 2007

«σαν να είναι μαγαζί του»

«Να αναλάβει ο Δήμος Θεσσαλονίκης πρωτοβουλία για τη δημιουργία Διαδημοτικής Επιχείρησης Λαϊκής Βάσης, ώστε να σταματήσει η ακτοπλοϊκή απομόνωση της πόλης», ζήτησε σε σημερινή Συνέντευξη Τύπου, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη» Γιάννης Μπουτάρης και ανακοίνωσε ότι η πρόταση θα κατατεθεί στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο. Ο κ. Μπουτάρης ανέφερε ότι η σημερινή Συνέντευξη Τύπου, δίνεται μαζί με τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης Παναγιώτη Αβραμόπουλου και Ανδρέα Κουράκη, προκειμένου να γίνουν γνωστά όσα συμβαίνουν στο Δημοτικό Συμβούλιο και να αντιληφθούν οι πολίτες πως η σημερινή δημοτική αρχή αντιμετωπίζει τον Δήμο «σαν να είναι μαγαζί του», ενώ επέμεινε στον χαρακτηρισμό του Δημάρχου Θεσσαλονίκης ως «επικίνδυνα ανεπαρκούς». Τέλος, ο κ. Μπουτάρης αναφέρθηκε στις προτάσεις για το κυκλοφοριακό που συζήτησε με τον Υπουργό Μεταφορών, Μιχάλη Λιάπη, ο οποίος τις χαρακτήρισε σωστές είπε, όμως, ότι ο Δήμος ουδέποτε έχει ζητήσει κάτι για την πόλη.

Από την πλευρά του, ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Αβραμόπουλος χαρακτήρισε μείζον θέμα την υπόθεση των διαφημιστικών πανό νυχτερινών κέντρων που αναρτήθηκαν στην πόλη, καθώς, όπως είπε, «υποκρύπτουν παράνομες συναλλαγές και συμφέροντα εταιρειών, που χρησιμοποιούν τα σύμβολα του Δήμου κατά το δοκούν». Ανακοίνωσε δε ότι εντός των ημερών η «Πρωτοβουλία» θα καταθέσει στον εισαγγελέα μηνυτήρια αναφορά για το θέμα, αφού «τόσο ως δημοτικοί σύμβουλοι όσο και ως πολίτες έχουμε υποχρέωση να διαφυλάττουμε το κύρος των θεσμών».

Αναφορικά με τις στολές των 350 εκτάκτων εργαζομένων του Δήμου τις οποίες ακόμα δεν έχουν παραλάβει, ο Παναγιώτης Αβραμόπουλος επεσήμανε ότι ο Δήμος θα έπρεπε να έχει φροντίσει από τον Ιανουάριο για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού για τις στολές και ανακοίνωσε ότι η «Πρωτοβουλία» θα προσφύγει στην Επιθεώρηση Υγείας και Ασφάλειας, προκειμένου να ελεγχθούν οι υπηρεσίες του Δήμου για την ολιγωρία τους.

Για σκόπιμη παραπλάνηση του Δημοτικού Συμβουλίου έκανε λόγο ο Παναγιώτης Αβραμόπουλος αναφορικά με το θέμα του ελέγχου των δημοτικών αυτοκινήτων από ιδιωτικά ΚΤΕΟ, που τέθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου εκτός ημερησίας διατάξεως με τη μορφή ανακοίνωσης του προεδρείου. Ο κ. Αβραμόπουλος κατήγγειλε ότι η συγκεκριμένη εισήγηση δεν φέρει την υπογραφή κανενός υπηρεσιακού παράγοντα, ούτε καν του αρμόδιου αντιδημάρχου, και έχει ως αιτιολογία ότι τα δημόσια ΚΤΕΟ αδυνατούν να ελέγξουν ικανοποιητικό αριθμό οχημάτων. Επακόλουθο της απόφασης αυτής ήταν ο ανεπαρκής έλεγχος των δημοτικών οχημάτων, με αποτέλεσμα να κυκλοφορούν αυτοκίνητα επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία και ασφάλεια και τα οποία εκπέμπουν ρύπους που υπερβαίνουν τα καθορισμένα όρια.

Τέλος, ο Ανδρέας Κουράκης υπογράμμισε την «ανευθυνότητα και προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζει ο Δήμος Θεσσαλονίκης μείζονα θέματα, που αφορούν στην ασφάλεια των εργαζομένων, αλλά και των πολιτών». Κατήγγειλε επίσης ότι « η σημερινή δημοτική αρχή έχει μετατρέψει το Δημοτικό Συμβούλιο σε πλυντήριο αποφάσεων που λαμβάνονται εξωθεσμικά, εκτός ημερήσιας διάταξης και εκτός των διαδικασιών του Δημοτικού Συμβουλίου. Η δε Δημαρχιακή Επιτροπή λειτουργεί ως πλυντήριο αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, που έχουν σχέση με προμήθειες και εκτέλεση έργων, μέσα από αδιαφανείς διαδικασίες και με ασαφείς όρους, με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται ο προϋπολογισμός του Δήμου και να μη γίνονται έργα ουσίας». Ο κ. Κουράκης τόνισε ότι εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, η «Πρωτοβουλία» θα χρησιμοποιήσει όλα τα ένδικα μέσα, αλλά θα απευθυνθεί και στην Επιτροπή του Άρθρου 18 στην Περιφέρεια και στο Τεχνικό Επιμελητήριο ,όσον αφορά στα έργα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΓΛΥΚΕ ΜΑΣ Αντρέα ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΣΕ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ , ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ
ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ ΛΕΞΕΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΩ ΤΟ ΛΟΓΟ ΑΛΛΑ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΣΕ ΝΙΩΘΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΑ.ΛΕΩ ΕΓΩ Η ΛΕΛΑ.KAI ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΟΙ ΜΙΡΚΑ , ΓΕΩΓΡΙΑ
ΜΑΣ ΕΚΦΡΑΖΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΕ ΠΟΛΛΑ POST ΣΟΥ!!
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΛΕΛΑ , ΜΙΡΚΑ , ΓΕΩΡΓΙΑ