Σάββατο, Ιανουαρίου 14, 2006

Η ζωή μας: μια διαφήμιση για ηλιθίους...

(απόσπασμα)

Πού τους έχει βρει όλους αυτούς τους γίγαντες ο κ. Καραμανλής; Κουράστηκε πολύ για να σχηματίσει αυτήν την απίθανη κυβέρνηση

που λιμνάζει και βουλιάζει στις διαρροές της, στόν βάλτο της, τις εξαρτήσεις της, την ευήθειά της και την κακομοιριά της;

Ως πότε νομίζει αυτό το τσίρκο ότι θα σώζεται απ' την αποστροφή που μας προκαλούν οι εμφανίσεις (και η ύπαρξη) των Βερεληδοπρωτοπαπάδων;

...............................................

Οπως και να 'χει, η αξιοθρήνητη αυτή κυβέρνηση φαίνεται μονίμως παγιδευμένη σε ένα (προ)κατασκευασμένο επί ΠΑΣΟΚ (αλλά και με τη συνενοχή της) σύστημα μιντιοκρατίας, απ' το οποίον ούτε μπορεί, ούτε θέλει να εξέλθει. Κι έτσι πορεύεται (σέρνεται) από κρίση σε κρίση, από φιάσκο σε φιάσκο κι από φάρσα σε φάρσα.

Ερμαιο στην τυραννία των μέσων χειραγώγησης που ο δικομματισμός, ως άλλος Φρανκενστάιν δημιούργησε, η κυβέρνηση καθημερινώς διαλέγει μεταξύ ικριώματος και γκιλοτίνας.

Αθυρμα όσων κάνουν την τρίχα τριχιά για να την κρεμάσουν,

ανέχεται, υφίσταται και ίσταται να κανοναρχείται από σμπίρους της διαπλοκής, παπαγαλάκια, αποθρασυμένους ηλίθιους, αμαθείς, αλλά και «κανονικούς» ανθρώπους, που έχουν βρει την «ευκαιρία» της ζωής τους.

Φαίνεται ότι η σημειολογία της λειτουργίας των μέσων (ήτις εγκολπώθηκε και αποτύπωσε τον πασόκιο τρόπο λειτουργίας πολιτεύματος και κοινωνίας) έχει εκληφθεί απ' την κυβέρνηση ως φυσικό φαινόμενο, αναπόδραστο -τρόπος λειτουργίας του κόσμου. Και τα μίντια την αλαλιάζουν. Διότι έτσι χειραγωγούν το κράτος. Μοιράζουν παιχνίδι και πλουτίζουν.

Βγάζοντας τα μίντια την εσωκομματική σαπίλα του δικομματισμού στο φως, δεν λειτουργούν θεραπευτικά, αλλά αντιθέτως αιχμαλωτίζουν το σύστημα και το καθιστούν υποζύγιο της δικής των εξουσίας.

Κι έτσι έχει γίνει η ζωή μας μια διαφήμιση για ηλιθίους...

ΣΤΑΘΗΣ Σ. 14.Ι.2005 Stathis@enet.gr


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 14/01/2006

Δεν υπάρχουν σχόλια: