Τρίτη, Δεκεμβρίου 18, 2007

Για την αυριανή απεργία της 19ης Δεκεμβρίου

Ενωμένος αγώνας στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ
για την ανατροπή των αντιλαϊκών ασφαλιστικών μεταρρυθμίσεων

Εμείς, οι δημοσιογράφοι, συντάκτες, τεχνικοί, φωτογράφοι κ.ά. ειδικότητες που έχουν αποκλειστεί από τα συνδικάτα και τα ταμεία τους λόγω της διασπαστικής πρακτικής των γραφειοκρατικών συνδικαλιστικών ηγεσιών του κλάδου, κατεβαίνουμε στον αγώνα της απεργίας για το ασφαλιστικό μαζί με τους φυσικούς μας συμμάχους, τους συναδέλφους μας.

Σε μια περίοδο που το σύνολο των εργαζομένων της χώρας διατρανώνει μαζικά την αντίθεσή του στις αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων που εναλλάσσονται στην εξουσία τα τελευταία χρόνια, στηρίζουμε και συμμετέχουμε στους αγώνες και τις κινητοποιήσεις, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα ότι το κάνουμε χωρίς καμία συνδικαλιστική κάλυψη, στηριζόμενοι μόνο στην αλληλεγγύη των συναγωνιστών συναδέλφων μας – μελών των Ενώσεων.

Καταγγέλλουμε την αδράνεια των Ενώσεων του Τύπου να ανταποκριθούν στις ανάγκες των καιρών και τη συνέργειά τους με την εργοδοσία στην προ πολλού κραταιά απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων στον κλάδο.

Προχωράμε άμεσα -με την εκπεφρασμένη στήριξη των προοδευτικών μελών των υπαρχουσών ενώσεων- στη σύσταση Σωματείου για να αγωνιστούμε συλλογικά ώστε να διασφαλίσουμε τα εργασιακά – οικονομικά – ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματά μας. Δεν είμαστε διασπαστές, τη διάσπαση την έχει επιβάλλει εις βάρος μας η ίδια η ΕΣΗΕΑ.

Θέτουμε άμεσα, στην ίδια λογική, ζήτημα σε όλα τα μεγάλα μαγαζιά του Τύπου και των ΜΜΕ σύστασης επιχειρησιακών σωματείων, ώστε οι δημοσιογράφοι μαζί με διοικητικούς υπαλλήλους, τεχνικούς, κλητήρες, καθαρίστριες, δηλαδή το σύνολο των εργαζομένων, να αγωνιστούν για την προάσπιση των κοινών τους συμφερόντων, χωρίς αποκλεισμούς.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους κάθε ειδικότητας, οι οποίοι αποκλείονται από τα υπάρχοντα σωματεία με γελοίες δικαιολογίες να γραφτούν στο υπό σύσταση κλαδικό Σωματείο, ώστε να σταματήσει ο εκβιασμός και η τρομοκρατία. Η δουλειά δεν είναι χόμπι και οι εργαζόμενοι δεν ΑΥΤΟαπασχολούνται, έχουν εργοδότες. Το ΙΚΑ και το ΤΕΒΕ δεν είναι ταμεία του κλάδου και η εισφοροδιαφυγή με τα «μαύρα» επιβάλλεται από την εργοδοσία, δεν επιλέγεται. Τις ειδησεογραφικές ιστοσελίδες που απασχολούν προσωπικό δεν τις στήνουν ερασιτέχνες, αλλά δημοσιογραφικοί κολοσσοί και επιχειρηματίες. Οι συμβασιούχοι της ΕΡΤ ύστερα από 15 και 20 χρόνια στα κανάλια δεν καλύπτουν έκτακτες ανάγκες. Οι εργολάβοι των στούντιο πουλάνε δημοσιογραφική ύλη. Οι –εκτός μισθολογίου- καμεραμάν που τρώνε ξύλο στις πορείες βρίσκονται στον «αέρα». Οι αιτήσεις εγγραφής στην ΕΣΗΕΑ των μισθωτών φωτογράφων δεν προωθήθηκαν καν στο Διοικητικό της Συμβούλιο.

Όλοι οι επισφαλώς εργαζόμενοι στον Τύπο και στα ΜΜΕ σε Σωματείο Τώρα!

Απεργία Τετάρτη 19 Δεκέμβρη 2007, συγκέντρωση 11 πμ στα Προπύλαια

Πρωτοβουλία εργαζομένων στο χώρο του Τύπο και των ΜΜΕ

για τη σύσταση Σωματείου

http://mme-gia-somateio.blogspot.com

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6977238673, 6934245943

Δεν υπάρχουν σχόλια: