Δευτέρα, Δεκεμβρίου 03, 2007

Να δείξουμε τη δύναμή μας

Το ΙΝ.ΚΑ. Μακεδονίας καταγγέλει τις αυξήσεις της ΔΕΗ: "H ΔΕΗ ετοίμασε “μποναμά-χαράτσι ” αύξησης 7% στους λογαριασμούς του ρεύματος από τον Δεκέμβριο. H αύξηση αφορά στην χαμηλή τάση ρεύματος δηλ. στην τάση από 220~380 V που χρησιμοποιούν οι καταναλωτές. Είναι η τρίτη αύξηση στους λογαριασμούς της ΔΕΗ που θα γίνει μέσα σε ένα χρόνο ή η τέταρτη στο 15μηνο. Μήπως οι αυξήσεις αυτές σκοπεύουν να ενισχύσουν την μετοχή της περίπου διαλυμένης ΔΕΗ στο χρηματιστήριο, ώστε να μπορέσει να κοπεί κομμάτια και να πουληθεί καλύτερα στην συνέχεια σε ιδιωτες; Τι λέγαμε για αισχροκέρδεια;
Οι ΔΕΚΟ οφείλουν να έχουν κοινωνική πολιτική μέσα στο πλαίσιο αυτού που εννοούμε κοινωνικό κράτος. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι ΔΕΚΟ οφείλουν να καλύψουν τα ελλείμματα της καταναλωτικής χρήσης από τους πολίτες. Εκεί μπαίνει το κοινωνικό πρόσωπο του κράτους. Να καλύψει την διαφορά της πραγματικής τιμής της κατανάλωσης συμψηφίζοντας με αυτό που μπορούν να πληρώσουν οι πολίτες. Αυτό επίσης προϋποθέτει ότι η ΔΕΚΟ έχει ανεξάρτητη πολιτική, σωστή διαχείριση και επαγγελματική συμπεριφορά.
Από αυτά η ΔΕΗ δεν έχει κανένα. Άλλωστε αυτό είναι και το πλαίσιο του κράτους των νεοΕλλήνων. “Ακριβό στα πίτουρα και φτηνό στο αλεύρι”.
Και εμείς οι Καταναλωτές πρέπει και επιβάλετε να αντιδράσουμε και επιτέλους το σύνδρομο free rider(ελεύθερος αναβάτης ) ας το αφήσουμε και καιρός είναι να σπάσουμε τα Δεσμά της Παραίτησης
ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΔΕΙΞΤΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΑΣ. ΣΤΙΣ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ. 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΩΡΑ 12.00 TO ΜΕΣΗΜΕΡΙ, ΓΙΑ 15 ΛΕΠΤΑ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΑΚΟΠΤΗ. ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!!!! ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ; ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ".

Δεν υπάρχουν σχόλια: