Δευτέρα, Δεκεμβρίου 03, 2007

Συλλαλητήριο κατά της κλιματικής αλλαγής

..
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΦΟΡΕΙΣ, κινήματα πόλης, περιβαλλοντικές – οικολογικές συλλογικότητες, συνδικάτα, επιστημονικές οργανώσεις οργανώνουν το Σάββατο 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ (1.00 Μ.Μ.), ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.
Η δίμηνη προετοιμασία ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης των πολιτών ώστε να αναπτυχθεί μια μαζική και πολύπλευρη παρέμβαση για να σταματήσει η κλιματική αλλαγή έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Η συσπείρωση των φορέων είναι πολύ μεγάλη και συνεχίζεται αφού η λίστα συμμετοχών παραμένει ανοιχτή, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
Ήδη μετέχουν Περιβαλλοντικές και τοπικές συλλογικότητες: Παναττικό Δίκτυο Κινημάτων Πόλης και Ενεργών Πολιτών, που περιλαμβάνει 102 συλλογικότητες γειτονιάς και δημοτικά σχήματα, η Παναττική Πρωτοβουλία για τις Κεραίες Κινητής Τηλεφωνίας, η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας Περιβάλλοντος και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, το WWF Ελλάς, η ΒΙΟΖΩ, η Συντονιστική Επιτροπή για τη διάσωση του Υμηττού, η Συντονιστική Επιτροπή για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή, η Επιτροπή Κατοίκων για τη Βίλλα Ζωγράφου, η Green Attack, ο Αχελώου Ρους, η Συντονιστική Επιτροπή Πολιτών Ν. Σμύρνης για τον χώρο του Πανιωνίου, η Επιτροπή Αγώνα κατά των επεκτάσεων της Petrola και των μονάδων ηλεκτροπαραγωγής Χαλυβουργικής.

Επιστημονικοί Φορείς: Δικηγορικός Σύλλογος Αθήνας, Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Σύλλογος Αρχιτεκτόνων.

Συνδικάτα: ΑΔΕΔΥ, ΕΚΑ, ΔΟΕ, ΕΜΔΥΔΑΣ, ΟΛΜΕ, ΟΤΟΕ, Πανελλήνια Ένωση Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων, Σύλλογος Υπαλλήλων Εθνικής Τράπεζας, Σύλλογος Υπαλλήλων Τράπεζας Ελλάδας.

Μετέχουν επίσης, η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αθήνας και ο Αστέρας 2004 Καισαριανής, φοιτητικοί σύλλογοι, σχολεία, ποδηλάτες – ισσες, το Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ, η Πρωτοβουλία Γένοβα 2001 και το Δίκτυο για την Υπεράσπιση των Κοινωνικών και Πολιτικών Δικαιωμάτων.

Πραγματοποιούνται καθημερινά εκδηλώσεις και δράσεις ευαισθητοποίησης (ομιλίες, δενδροφυτεύσεις, περιβαλλοντικές ξεναγήσεις κ.λ.π.) σε πολλές περιοχές του λεκανοπεδίου της Αττικής. Χαρακτηριστικό είναι ότι η ΟΛΜΕ έχει αναλάβει πρωτοβουλία για παρουσίαση του θέματος της κλιματικής αλλαγής στους μαθητές / μαθήτριες σε όλα τα σχολεία της χώρας και το ίδιο θα γίνει σε αρκετά δημοτικά σχολεία.
Διευθύνσεις επικοινωνίας: Αλωνιάτης Αποστόλης 6944243094 aloniati@hol.gr, Βρασιβανοπούλου Μήτση 6945853523 mvrasi@yahoo.gr, Καφαντάρη Χαρά, 6974775279 harla@in.gr , Κορωνάκης Τάσος 6944740587 tkoronakis@gmail.com, Κωνσταντίνου Πέτρος 6932828964 jspg@otenet.gr, Μαρτέν Νίκος 2103453877 nikmarten@yahoo.gr, Πορτάλιου Ελένη 2107512560 portel@central.ntua.gr , Τότσικας Πάνος 6979145366 ptots@tee.gr, Χαλάτσης Δημήτρης, 6948034131 halatsisd@yahoo.gr.
Διαβάστε εδώ το κοινό κείμενο των συνεργαζόμενων φορέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: