Τρίτη, Δεκεμβρίου 04, 2007

Άκυρο το κατηγορητήριο του Στέγγου

Δεκτή έκανε την ένσταση ακυρότητας του κατηγορητηρίου το μονομελές πλημμελειοδικείο Αθηνών, που παρέπεμπε σε δίκη τους Μιχάλη Τρεμόπουλο, Τάσο Τζίμο και Στέλιο Χαραλαμπίδη, για συκοφαντική δυσφήμηση των ανώνυμων εταιρειών του, επειδή τον κατήγγειλαν για αυθαιρεσίες και εξαγορά συνειδήσεων.

Μετά από έξι αναβολές που συνεπάγονται και τεράστια ταλαιπωρία και έξοδα των κατηγορουμένων και των μαρτύρων, για να κατεβαίνουν κάθε φορά στην Αθήνα, το δικαστήριο έκρινε άκυρη τη διαδικασία και αόριστες τις κατηγορίες.

Η εξέλιξη αυτή σημαίνει δικαίωση των απόψεων των κατηγορουμένων, αφού αποδείχτηκε, ότι ήταν αδύνατον να στοιχειοθετηθούν οι κατηγορίες. Μάλιστα έγινε αποδεκτό ότι υπάρχει έντονο το στοιχείο της αοριστίας και ως προς τα γεγονότα και ως προς τις κατηγορίες. Δικαιώθηκαν επομένως οι M. Τρεμόπουλος, T. Τζίμος και Σ. Χαραλαμπίδης που στόχος τους ήταν η άσκηση πολιτικής κριτικής και η υπεράσπιση του συλλογικού συμφέροντος. Αντ’ αυτού είδαν να παραβιάζονται τα δικαιώματά τους ως κατηγορούμενων, για την εντός ευλόγου χρόνου απονομή της δικαιοσύνης, κάτι που σημαίνει παραβίαση του άρθρου 6 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Δικηγόροι ήταν οι Ελεάνα Ιωαννίδου και Κώστας Παπαδάκης.


Φιλίππου 51, 54631 Θεσσαλονίκη

τηλ. 2310.222503/409770, fax 2310.421196

e-mail: ecology-trem@nath.gr

www.ecology-salonika.org

Δεν υπάρχουν σχόλια: