Πέμπτη, Ιουνίου 30, 2005

Το λευκό βραχιόλι


Και μιας και μας αρέσει -θέλει κουβέντα, δεν είναι ούτε τόσο απλό ούτε τόσο αθώο όσο φαίνεται- η Διεθνής Καμπάνια για την Καταπολέμηση της Φτώχειας: Το λευκό βραχιόλι που θα συνοδεύει «TA NEA» της Παρασκευής.

Μόδα και ηθική
Ο ακτιβισμός στη μόδα
"Live 8": "Στείλτε τη φτώχια στην ιστορία"
«Φτωχοί του κόσμου ενωθείτε»
Kάντε τη φτώχεια παρελθόν
«Bοηθήστε 13 εκατομμύρια ανθρώπους»
«H φιλανθρωπία δεν αρκεί»

5 σχόλια:

Sofia είπε...

Έχω ένα. Μετράει; Καμιά φορά σκέφτομαι ότι αυτά που δίνω στο charity (που είναι πολύ πιο οργανωμένο και διαδεδομένο στη Βρετανία) είναι για να ησυχάζω τη συνείδηση μου ότι κάτι κάνω κι εγώ. Αστικές κοροϊδίες δηλαδή.

ANemos είπε...

Είναι μικροαστικό! Είναι για τη μικροαστική συνείδηση αλλά όπως βλέπεις, βρε Σοφία, κι εμείς δεν είμαστε στα βουνά της Βολιβίας!

Sofia είπε...

Ναι ακριβώς. Σκέφτομαι πως αν ήθελα να βοηθήσω θα ήμουν κάπου στο Άφρικα ή στους Ζαπατίστας ή όπου αλλού υπάρχει ανάγκη δηλαδή. Από την άλλη έστω κι αυτά που δίνω κάτι κάνουν (ελπίζω).

Oneiros είπε...

Μιά ενδιαφέρουσα σχετική μπλογκοσυζήτηση, απ' τις πιό μετρημένες που έχω διαβάσει σχετικά με το θέμα.. Sofia, και τα Χ euro που έδωσα στον τηλεμαραθώνιο της ΕΤ για το tsunami ίσως να κατέληξαν στα λάθος χέρια, αλλά ότι μπορούμε κάνουμε (αυτό είναι truism με περισσότερες από μία έννοιες). Σε φθίνουσα κλίμακα αποτελεσματικότητας, θα έλεγα πως πάει: προσφορά εθελοντικής εργασίας - δημοσιοποίηση - ίδια ενημέρωση - χρηματική συνδρομή.

Oneiros είπε...

Btw, από πείσμα, έκανα 5 χιλιόμετρα μέσα στον καύσωνα του σαλονικιώτικου καταμεσήμερου για να βρω αντίτυπο των Νεων με το fake βραχιολάκι (2 near misses με το τελευταίο φύλλο σε περίπτερο). Ενδιαφέρουσα εμπειρία, αλλά δε μπορώ να πω ότι ισοδυναμεί με το να βρισκόμουν στην Αφρική και να έσκαβα κανάλια ύδρευσης. Το βραχιολάκι το κρέμασα στο λαμπατέρ, μόλις το έβγαλα απ' το σελοφάν.