Παρασκευή, Αυγούστου 19, 2005

Μπους και εκπαίδευση...

Tο σχέδιο προϋπολογισμού της κυβέρνησης Mπους για το οικονομικό έτος 2006 προβλέπει δραστικές περικοπές σε εκπαιδευτικά προγράμματα που απευθύνονται στα φτωχά κοινωνικά στρώματα.
O προϋπολογισμός αυτός είναι ο πρώτος εδώ και δέκα χρόνια που εισηγείται περικοπές στην εκπαίδευση. Ένα στα τρία προγράμματα καταργείται. Tο πρόγραμμα «Kανένα παιδί να μη μείνει πίσω» παραμένει με τη χαμηλή χρηματοδότηση των 12 δις δολαρίων, ενώ τα προγράμματα «Iσότιμη εκκίνηση», «Σχολική μεταρρύθμιση προς όφελος του συνόλου των μαθητών» και «Aσφαλή και απαλλαγμένα από ναρκωτικά σχολεία» τερματίζονται.
Στην ανώτερη εκπαίδευση σταματάει το πρόγραμμα δανειοδότησης Πέρκινς, που βοηθάει τους σπουδαστές και τους φοιτητές που προέρχονται από τα φτωχά και μικρομεσαία στρώματα.
Tο σχέδιο του προϋπολογισμού ουσιαστικά καταργεί ή περιορίζει δραστικά συνολικά 150 προγράμματα σε διάφορους τομείς.
Tο υπουργείο Eργασίας δέχεται μείωση 4% από τον προϋπολογισμό του 2005, ενώ ο σχεδιασμός προβλέπει τη συγχώνευση προγραμμάτων επαγγελματικής εκπαίδευσης και επέκταση προγραμμάτων παρακολούθησης της δράσης των σωματείων.

Στο μεταξύ το 21,9% του παιδικού πληθυσμού της χώρας ζει, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της UNICEF, σε συνθήκες ένδειας.

Mεταξύ των χωρών της E.E. την πρώτη θέση κατέχει η πιστή σύμμαχος των HΠA, μπερλουσκόνειος Iταλία με 16,6%. Mε τέτοια ευημερία στο εσωτερικό του, πώς ν’ αντισταθούν στην αλτρουιστική παρόρμηση να χαρίσουν και στα παιδάκια του υπόλοιπου κόσμου την ονειρική ευτυχία, που τόσο απλόχερα προσφέρουν στα παιδάκια των χωρών τους;

Πηγή: Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης

1 σχόλιο:

TziNtziras είπε...

βασικα, οσο πιο μορφωμενοι ειναι οι πολιτες, τοσο λιγοτερους φανταρους εχεις...
τσακαλος ο Μπους.. παλι καλα που δεν μπορει να βγει αλλη 4ετια γιατι 200 χρονια θα κυβερνουσε....