Δευτέρα, Ιανουαρίου 02, 2006

Η Θεσσαλονίκη έχει 4 επιλογές για Δήμαρχο!

1. Τον Παγεωργόπουλο
2. Τον Ψωμιάδη
3. Τον Καρατζαφέρη
4. Τον Ιωαννίδη

Είπαμε, ο κόσμος έχει τους ηγέτες που του αξίζουν!
Αλλά τόσο χάλια;

Οποιος μπορεί να δώσει μια ΣΟΒΑΡΗ ερμηνεία του φαινομένου ας την καταθέσει!

Ταυτότητες

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

..... 1000 και 1 εξηγήσεις,
αλλά γιατί μόνο ΣΟΒΑΡΗ ερμηνεία του φαινομένου ? Μεταξύ σοβαρού και αστείου βρίσκονται οι αλήθειες.

Πολλοί έχουν θεωρίες για την Αυτοδιοίκηση,
αλλά προτιμάνε να νέμονται το κράτος.

Ανώνυμος είπε...

1000 και μία εξηγήσεις,

ΕΛΛΑΣ-ΓΑΛΛΙΑ-ΣΥΜΜΑΧΙΑ,
Στη Γαλλία έχουν τρείς υποψηφίους
για τις Προεδρικές του 2007,
σχεδόν όμοιους και ανάλογους
με τους υποψήφιους της Θεσσαλονίκης
- ντε Βιλπέν
-Σαρκοζύ
-λε Πέν
Απολαύστε ομοιότητα ευρωπαϊκή.

Ανώνυμος είπε...

1000 και μία

ΑΝ όλοι συμφωνούν,
χώρια οι Δήμαρχοι χωρίς "αυλή" αιρετών
χώρια οι Δημοτικοί Σύμβουλοι.

kaltsovrako είπε...

Ο Λιακόπουλος δεν θα βάλει υποψηφιότητα;

Έλεος! Μέχρι πότε θα ποτίζεται αυτόν τον κόσμο με τέτοια αρρώστια;

Dark Angel είπε...

Θενκς Αδερφέ Αργος. Είμαι η 5η και μοναδική επιλογή. Ο άνθρωπος που θα σώσει αυτή τη γαμημένη πόλη από τους καρατζαφεριανούς και τα πάπετς. Οχι άλλα κουκλοθέατρα μόνο θέατρα παραλόγου και αντιλόγου. Γκρεμίστε το Λευκό Πύργο, στείλτε τον Ψωμιάδη στη Σουμελά ες αεί, μουμιοποιήστε τον Παπάρα Γεωργόπουλο μαζί με την αλυσίδα του...

Dark Angel είπε...

Η Σοβαρή Ερμηνεία που αναζητάς μάλλον υπάρχει στους εξής παράγοντες. Η ταύτιση με όλους τους προαναφερθέντες. Σε απλά ελληνικά παοκ, μίσος για την Αθήνα, εμφάνιση αρχοντοχωριάτη με κρεμασμένα χρυσαφικά, μπασκετ που κάποτε γαμούσε, Λαιστέρα, κατάλοιπα τουρκοκρατίας, υποστήριξη του εβραικού λομπυ και των ακινήτων του, αφόρητη θεσσαλονικίλα, χουντοβασιλικοί χαλκιδικιώτες, αλβανοί και ρωσοπόντιοι ελληνες άρα ψήφοι, εργατική τάξη που χέστηκε για ρατσισμούς και μαλακίες από τη στιγμή που δεν έχει να φάει… Και κάτι άλλο. Η Θεσσαλονίκη δεν είναι μόνο ο δήμος Θεσσαλονίκης άρα μη μεγεθύνεται ένα ήδη υπαρκτό και τεράστιο πρόβλημα. Ασχολούμαστε όλοι με το κέντρο και έχουμε γράψει στα αρχίδια μας μέρη που πραγματικά υποφέρουν όπως η Σταυρούπολη, ο Ευοσμος, η Νεάπολη, η Περαία κλπ. Ο Μητσοτάκης έφερε τους μετανάστες ο Ψω τους συντηρεί και ο Καρατζαφέρης τους διώχνει. Καλό γκέιμ ε?

Δεν είναι πολιτικό το ζήτημα. Είναι κοινωνικό καθαρά. Δεν υπάρχουν πιά Νδ Πασοκ κκε λαος και μαλακίες. Υπάρχουν συνοικίες καταπιεσμένες, φτωχές, αμόρφωτες και άρα ευάλωτες σε κάθε είδους καιροσκόπους. Το θέμα είναι η αντίπαλη όχθη τι προτείνει χωρίς να γελοιοποιηθεί παντελώς. Ποιος η ποιοι είναι αυτοί που έχουν αρκετό αέρα στα πνευμόνια τους για να τον φυσήξουν στους υπόλοιπους? Ο μπουτάρης με τον ιαπωνικό μπρουταλισμό του? Η μήπως οι χάρτινοι θίασοι που νομίζουν ότι η πολιτική είναι ένα καλό φαγητό σε ένα ρεστοραν? Ας σοβαρευτούμε ρε γκάιζ και ας δούμε τα πράγματα στα ίσια για μία φορά. Στην πολιτική έχεις ευθύνη για τον κάθε πολίτη μικρό και μεγάλο σα να ήταν παιδί σου, φίλος σου, αδερφός σου η γκόμενά σου. Μόνο το πάθος για τον άνθρωπο μπορεί να αλλάξει τα πράγματα προς το καλύτερο.

ANemos είπε...

Dark-brother>>> Το ξέρεις οτι συμφωνούμε. Συμφωνούμε μάλιστα τόσο πολύ που μπορούμε να πούμε "στ' αρχίδια μας και το ποιός θα βγει και το ποιός δεν θα βγει και οι Δημοτικές και οι Εκλογές κι ο κόσμος όλος". Ομως είναι έτσι; Εχει νόημα αυτό το "γράψιμο"; Δεν μας αφορά καθόλου; Κι αν μας αφορά, τι στην ευχή να κάνουμε εκτός απο το να κράζουμε;
Δεν πιστεύω οτι μπορεί να αλλάξει κάτι μέχρι τον Οκτώβριο αλλά ας αρχίσει να διατυπώνεται μια πρόταση -και κυρίως μια πρόθεση- μέχρι τις εκλογές του ...2010!!!

Μια πρόταση ΑΝΟΙΧΤΗ σε αυτό που συμβαίνει και αυτά που μπορούν και πρέπει να γίνουν.

ANemos είπε...

Και, ναι, πέρα απο πλάκα μια "παράξενη" υποψηφιότητα ακόμη και μέσα απο τους μπλογκεράδες θα είχε ενδιαφέρον...
Αντί να μας τρελάνουν, ας τους τρελάνουμε!

(Βλέπεις οτι δεν σε ξεχνώ και στηρίζω την υποψήφιότητά σου!)

Thrasos είπε...

3/4 είναιμαύρη μαυρίλα πλάκωσε...αλλά μαθημένα τα βουνά στα χιόνια.

Dark Angel είπε...

Αδερφέ Ανεμε ευχαριστώ για το σαπόρτ και πάντα είσαι μέσα στην καρδιά μου. Με κράξιμο αρχίζουμε και είναι πια καιρός να αρχίσουμε και τα αυγά και τα φάσκελα σε όλους τους καιροσκόπους. Φτάνει πιά. Ας κάνουμε κάτι ουσιαστικό επιτέλους. Ας μιλήσουμε ο ένας στον άλλο στα ίσια. Ως μπλογκεράδες μάλλον θα έχουμε την τύχη των μπλογκερς στα φρι πρες αλλά που ξέρεις κάτι μπορεί να βγεί...Αν κανονιστεί μια συνάντηση σε κάποιο χώρο για σοβαρά θέματα εγώ είμαι μέσα. Ας έρθει ο Μπουτάρης να μας πεί τις απόψεις του και να μας κοιτάξει στα μάτια. Ας έρθουν και οι άλλοι σε μία ανοικτή συζήτηση και να μας πουν τις θέσεις τους τους στόχους τους και τι είναι διατεθειμένοι να κάνουν πέρα από προσωπική προβολή και φούμαρα. Ψήνεσαι? Κανόνισε αμφιθέατρο από τώρα και μαζευόμαστε όλοι για να μιλήσουμε με τις δυνάμεις του "καλού". Ας έρθουν όλοι οι γενναίοι από όλες τις παρατάξεις να μας πούν το όραμά τους. Προς το παρόν χρειαζόμαστε την αλήθεια για αρχή και μετά βλέπουμε. Και η αλήθεια είναι μία και μοναδική: H Θεσσαλονίκη δεν έχει αυτοπροσδιορισμό. ΑΠό εκεί ξεκινάνε όλα. Την νοοτροπία πρέπει να αλλάξουμε και όλα τα άλλα θα έρθουν με τον καιρό.Αλλά αυτή η αλλαγή χρειάζεται σοφούς ανθρώπους που θα παρασύρουν στο πέρασμά τους όλους τους υπόλοιπους.