Δευτέρα, Ιανουαρίου 23, 2006

Να μην περάσει το αντικομμουνιστικό μνημόνειο

"Ο κομμουνιστής αγωνίζεται να δομήσει μέσα από την Πράξη του μια συνειδητή ένταξη στην ύλη του κόσμου, πάσχει ως πρόσωπο και ως μέλος του συλλογικού σώματός μας - της κοινωνίας - να ταξιδέψει ως τα έσχατα όρια του Εγώ του, αναπτύσσοντας διαλεκτικά το Εγώ του μέσα από την ενοποίηση της ύλης του κόσμου, μετουσιώνοντας το Αλλο σε Εμείς, εξαλείφοντας με την Πράξη του αυτή τη μέγιστη βία - το διχασμό σε τάξεις του συλλογικού σώματός του, καταργώντας μέσα από την Ιστορία την ταξική συγκρότηση της ζωής".

Κωστής Μοσκώφ, Η διοργάνωση του επαναστατικού μας ονείρου, Εκδόσεις Καστανιώτη, Αθήνα 1987, σελ. 115-116.


...
Επόμενος μεγάλος σταθμός το Στρασβούργο

Κόμματα, οργανώσεις, φορείς και προσωπικότητες από χώρες ολόκληρου του πλανήτη συνεχίζουν με εντατικούς ρυθμούς τη μαζική καταδίκη του αντικομμουνιστικού μνημονίου, καθώς πλησιάζει η πρώτη μέρα της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, την ερχόμενη Τρίτη.
Μετά τη χτεσινή συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων στις Βρυξέλλες με πρωτοβουλία του Εργατικού Κόμματος Βελγίου, όλοι προετοιμάζονται για την ερχόμενη Τρίτη, 24 του Γενάρη, οπότε θα πραγματοποιηθεί μαζική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την έδρα του Συμβουλίου της Ευρώπης, στο Στρασβούργο, από φορείς, κόμματα και προσωπικότητες της Ευρώπης.Για τις 11 το πρωί έχει οριστεί η προσυγκέντρωση και στις 12 η συγκέντρωση, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 2.30 μ.μ. Περίπου 100 άτομα, εκπρόσωποι φορέων, του ΠΑΜΕ, της ΟΓΕ, της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης», της ΚΝΕ, πολιτικοί παράγοντες, καλλιτέχνες, νομικοί και καθηγητές, αλλά και εκπρόσωποι του ΚΚΕ, του Πορτογαλικού ΚΚ, του Γερμανικού ΚΚ, του ΚΚ Λουξεμβούργου, του Κόμματος Εργασίας του Βελγίου, του Πόλου για την Κομμουνιστική Αναγέννηση στη Γαλλία, θα εισέλθουν στο κτίριο για παράσταση διαμαρτυρίας, ενώ έχει ζητηθεί και συνάντηση με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, Ρενέ βαν ντερ Λίντεν.Παράλληλα, θα δοθεί και συνέντευξη Τύπου μέσα στο κτίριο στις 12 το μεσημέρι από τους εκπροσώπους των παραπάνω φορέων και κομμάτων αλλά και με τη συμμετοχή της Λιάνας Κανέλλη, βουλευτή του ΚΚΕ, του Γκενάντι Ζιουγκάνοφ, βουλευτή του ΚΚΡΟ, του Δώρου Χριστοδουλίδη, βουλευτή του ΑΚΕΛ, καθώς και βουλευτή του Πορτογαλικού ΚΚ.Την αντίδρασή τους στο αντικομμουνιστικό μνημόνιο έχουν εκφράσει ήδη το ΚΚ Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ), το ΚΕΚΡ, η Ενωση Κομμουνιστικών Κομμάτων (ΕΚΚ-ΚΚΣΕ), όπου εντάσσονται, εκτός του ΚΚΡΟ, 16 ΚΚ από την πρώην ΕΣΣΔ: ΚΚ Αμπχαζίας, ΚΚ Αζερμπαϊτζάν, ΚΚ Αρμενίας, Ενιαίο ΚΚ Γεωργίας, ΚΚ Εσθονίας, ΚΚ Καζαχστάν, ΚΚ Κιργιζίας, ΚΚ Λευκορωσίας, ΚΚ Λιθουανίας, ΚΚΔ της Μολδαβίας, ΚΚ Νότιας Οσετίας, ΚΚ Ουζμπεκιστάν, ΚΚ Ουκρανίας, ΚΚ Τουρκμενιστάν, ΚΚ Υπερδνειστερίας. Επίσης, το ΚΚ Τουρκίας, το Ουγγρικό Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα, το Σοσιαλιστικό Κόμμα Λετονίας, το ΚΚ Ιρλανδίας, το Νέο ΚΚ Βρετανίας, το Κόμμα Ιταλών Κομμουνιστών, το Αλβανικό ΚΚ, το ΚΚ Σλοβακίας, το ΑΚΕΛ, το ΚΚ Πορτογαλίας, το ΚΚ Ισπανίας, το ΚΚ των Λαών της Ισπανίας, ο Πόλος για την Κομμουνιστική Αναγέννηση στη Γαλλία, το ΚΚ Βοημίας - Μοραβίας (Τσεχίας), το Γερμανικό ΚΚ, το ΚΚ Λουξεμβούργου, το ΚΚ Δανίας, το ΚΚ στη Δανία, το ΚΚ Σουηδίας, το ΚΚ Νορβηγίας, το Σουδανικό ΚΚ, το ΚΚ Βρετανίας, το ΚΚ Αυστραλίας, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Δημοκρατικής Νεολαίας (ΠΟΔΝ), το ΚΚ Κούβας.

Υπογραφές καταδίκης στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://red.kke.gr/

2 σχόλια:

hardrain είπε...

Όσοι δεν έχουν αντιληφθεί πως αυτό το «μνημόνιο» καταδικάζει Ιδεολογία και κατά συνέπεια ανοίγει το δρόμο για να κηρυχθούν τα Κομμουνιστικά Κόμματα και Οργανώσεις «εκτός νόμου» ζουν κυριολεκτικά στον μικρόκοσμό τους.

Τη διαμαρτυρία, πρέπει να την υπογράψουν οι πάντες όσοι θεωρούν εαυτούς πως έχουν βρίσκονται στο στρατόπεδο της ελεύθερης σκέψης. Ανεξαρτήτως ιδεολογίας.

Και για άλλη μια φορά θα πω, πως είναι καταπληκτικό να μην αποτελεί κεντρικό θέμα συζήτησης στην Ευρώπη του πρόσφατο κείμενο του Harold Pinter και, αν αυτού να έχουμε αυτό το απολύτως διαστροφικό «μνημόνιο»

Harry Peitsinis είπε...

Ενδιαφέρουσα αποψη. Δηλαδή όσοι υποστηρίζουν την ελευθερη σκεψη θα πρεπει να υπογραψουν μια διαμαρτυρία ενάντια στην καταδίκη του μεγαλύτερου εχθρου της ελεύθερης σκέψης που γέννησε η αριστερα τον προηγουμενο αιώνα. Φυσικά οι ίδιοι ελευθερα σκεπτόμενοι κατω απο το εν λογω καθεστως θα τελείωναν άδοξα τις μερες τους στους φιλόξενους τοίχους ενός αναμορφωτικού γκούλαγκ. Ρε για κοροιδα ψαχνετε;