Πέμπτη, Ιανουαρίου 19, 2006

Πάει με όλα, πάει Βουλγαρία, ας πάει κατά διαβόλου…

Διαβάζεις (πριν κάτι μήνες) αυτό:

Coca Cola 3Ε: Αύξηση 17% στα καθαρά κέρδη
Αύξηση 17% στα καθαρά κέρδη εννεαμήνου ανακοίνωσε η Coca Cola 3Ε (ανήλθαν στα 299 εκατ. ευρώ, σε σχέση με 254 εκατ. ευρώ πέρυσι), με τον όγκο των πωλήσεων να παρουσιάζει αύξηση 10%, διαμορφούμενος στα 1,189 δισ. unit cases. Οι αναλυτές προέβλεπαν αύξηση 12,4% στα κέρδη, καθώς τα τοποθετούσαν στα 286 εκατ. ευρώ. Τα έσοδα του ομίλου ενισχύθηκαν στο εξεταζόμενο διάστημα κατά 11%, καθώς έφτασαν στα 3,6 δισ. ευρώ, συγκριτικά με 3,3 δισ. ευρώ στο εννεάμηνο του 2004. Για το σύνολο της τρέχουσας χρήσης η διοίκηση της Coca Cola 3E προβλέπει αύξηση 11% στον όγκο των πωλήσεων, με τα κέρδη προ φόρων και τόκων να ενισχύονται κατά περίπου 12% και με τα κέρδη ανά μετοχή να διαμορφώνονται στα 1,28 – 1,30 ευρώ, ενισχυμένα κατά 18%-19%. Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα εννεαμήνου ο κ. Δώρος Κωνσταντίνου, διευθύνων σύμβουλος της Coca-Cola Τρία Έψιλον, δήλωσε: ”Είμαι στην ευχάριστη θέση να αναφέρω άλλο ένα επιτυχημένο τρίμηνο, καθώς συνεχίζουμε επιτυχώς την υλοποίηση της στρατηγικής μας. Η εισαγωγή νέων προϊόντων και συσκευασιών στην αγορά, η προσήλωσή μας στην ορθή διαχείριση των εσόδων και η διάδοση βέλτιστων πρακτικών σε όλες τις χώρες δραστηριοποίησής μας επέτρεψαν μεγάλη αύξηση του όγκου πωλήσεων και βελτίωση της κερδοφορίας μας, παρά την άνοδο του κόστους πρώτων υλών και τις προκλήσεις που θέτουν οι τάσεις της λιανικής σε ορισμένες αγορές μας.Διατηρούμε την πεποίθηση ότι θα εκπληρώσουμε τους οικονομικούς στόχους μας στο σύνολο του έτους 2005, καθώς εξακολουθούμε να διαπιστώνουμε σταθερή άνοδο σε αρκετές χώρες και επανεπενδύουμε σε επιχειρηματικές δραστηριότητες σύμφωνα με τις στρατηγικές πρωτοβουλίες μας”.----- Οι πρώτες αντιδράσεις των αναλυτώνΥψηλότερα των εκτιμήσεών τους χαρακτηρίζουν οι αναλυτές τα οικονομικά μεγέθη εννεαμήνου της Coca Cola 3E. Ειδικότερα, η Merrill Lynch αναφέρει πως τα μεγέθη που ανακοίνωσε η Coca Cola 3E ήταν υψηλότερα των προβλέψέων της τόσο σε επίπεδο πωλήσεων όσο και σε επίπεδο κερδών. Παράλληλα, επαναδιατυπώνει την τιμή-στόχο των 27 ευρώ και τη σύσταση ”buy” για τη μετοχή της εταιρίας. Υψηλότερα των εκτιμήσεών της χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα της Coca Cola 3Ε η Goldman Sachs, τόσο σε επίπεδο γ΄ τριμήνου όσο και εννεαμήνου. Ο οίκος αποδίδει τη βελτίωση των μεγεθών στα ισχυρότερα των αναμενομένων αποτελέσματα στις αναπτυσσόμενες και αναδυόμενες αγορές και στα ιδιαίτερα ισχυρά αποτελέσματα στην αγορά της Ρωσίας. Η Goldman Sachs διατηρεί τη σύσταση ”outperform” και την τιμή-στόχο στα 28 ευρώ. ”Ισχυρά” χαρακτηρίζει η HSBC τα αποτελέσματα εννεαμήνου της Coca Cola 3Ε, επισημαίνοντας ότι κινήθηκαν βάσει των προβλέψεων σε λειτουργικό επίπεδο, υψηλότερα, όμως, σε επίπεδο καθαρών κερδών. Ωστόσο, η HSBC επισημαίνει ότι τα αποτελέσματα εννεαμήνου της Coca Cola 3Ε δεν είναι απολύτως συγκρίσιμα λόγω των πρόσφατων εξαγορών που πραγματοποίησε ο όμιλος. (23/11/05 - 08:45)
Euro2day

Και ύστερα διαβάζεις (σήμερα) αυτό:

Στο κλείσιμο του εργοστασίου της στην Αθήνα και την μεταφορά των δραστηριοτήτων του στο εργοστάσιο στο Σχηματάρι αποφάσισε να προχωρήσει η διοίκηση της Coca Cola-3E.
Παράλληλα η διοίκηση αποφάσισε την διακοπή λειτουργίας των αποθηκών σε Ρόδο, Μεσολόγγι και Κέρκυρα και την τροφοδοσία των περιοχών αυτών από τις αποθήκες σε Ηράκλειο και Πάτρα.
Σύμφωνα με τη διοίκηση από τις κινήσεις αυτές επηρεάζονται 150 άτομα (από τους 2.400 εργαζομένους) κάποια από τα οποία θα μεταφερθούν σε άλλες θέσεις αλλά το μεγαλύτερο μέρος θα ενταχθεί σε πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου. Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Coca Cola 3E, η διοίκηση βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με τα σωματεία εργαζομένων για να καθορίσει τους όρους και τις λεπτομέρειες της αναδιάρθρωσης.
Παράλληλα, στελέχη της εταιρείας διαψεύδουν την πληροφορία που κυκλοφόρησε νωρίτερα για απολύσεις 700 ατόμων και μεταφορά παραγωγικών δραστηριοτήτων στα Βαλκάνια.
Η πληροφορία που είχε κυκλοφορήσει προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στους εργαζομένους της εταιρείας και την άμεση αντίδραση της ΓΣΕΕ.


news.in.gr

Επίσης έχεις μάθει ότι, παρά τη διάψευση, θα απολυθούν πάνω από 700 εργαζόμενοι και ότι ετοιμάζονται να μεταφέρουν το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής στο εργοστάσιο της Βουλγαρίας. Στην οποία Βουλγαρία ο μισθός φτάνει τα 180 ευρώ τον μήνα!

Και έτσι (μόνο!) βγάζεις άκρη με όλα αυτά που διαβάζεις!



Coca Cola
Napoleon in Rags
Κόκα Κόλα πάει και με απεργία

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Από το κακό στο χειρότερο!
Από τη στιγμή που υπερκερδοφόρες επιχειρήσεις κλείνουν και πετάνε στο δρόμο ανθρώπους, πολλοί από τους οποίους έχουν περάσει μία ολόκληρη ζωή δουλεύοντας για αυτές, τότε εγώ ως μέλλουσα εργαζόμενη δεν μπορώ να περιμένω τίποτα θετικό για το εργασιακό μου μέλλον. Πρέπει να γίνει κάτι!