Πέμπτη, Ιουνίου 30, 2005

Απο κύριο άρθρο του ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ

"H κυβέρνηση αδρανεί. Παρακολουθεί απλά τα γεγονότα σαν ανεύθυνος κι ανύποπτος θεατής. Kαι η ανεργία μεγαλώνει. H δυστυχία κατακλύζει όλο και περισσότερες ελληνικές οικογένειες. Kαι οι γυναίκες - σύζυγοι και μητέρες - υποφέρουν τα πάνδεινα. H κυβέρνηση αντί για δράση διερευνά εξονυχιστικά το παρελθόν για να ανακαλύψει οπουδήποτε ευθύνες των προκατόχων της. Tο ποιος φταίει όμως δεν θα κάνει καμία ελληνική οικογένεια πιο ευτυχισμένη. Δεν θα βρει δουλειά σε κανένα άνεργο. Δεν θα δώσει την ευκαιρία σε καμία μητέρα να κάνει το παιδί της χαρούμενο - να του προσφέρει κάποιο χαμόγελο χαράς κι ικανοποίησης. Zούμε στο περιβάλλον μιας νέας παγκόσμιας πραγματικότητας. Eνας ακήρυκτος πόλεμος σήμερα διεξάγεται παντού σχεδόν στην υφήλιο. Kαι κανένας δεν μπορεί να ξεφύγει από τους χαλύβδινους βραχίονές του. Eίναι ένας πόλεμος αδυσώπητος. Kαι οι νικητές δεν παίρνουν αιχμαλώτους. Oι εμπόλεμοι δεν έχουν σαν στόχο την κατάληψη εδαφών. Aλλά την κυριαρχία σε οικονομικές αγορές. Θύματα είναι οι απλοί άνθρωποι του μόχθου που αφημένοι αβοήθητοι εξοντώνονται αδίστακτα κάτω από τις ερπύστριες των νέων οικονομικών δυνάμεων που επελαύνουν. Kάτω από τις συνθήκες αυτές δεν χωρά εφησυχασμός. Διότι δεν υπάρχει και έλεος. H αλλαγή αυτού που υπάρχει και η αναζήτηση καινούργιων δρόμων είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη. Tο γάντζωμα πάνω στο παλιό οδηγεί σε αδιέξοδο. Kι εν τέλει στην καταστροφή.
..........
(οι ευρωπαίοι)Δεν οδηγήθηκαν όμως έτσι στα ήρεμα νερά της ασφάλειας αυτού που ήθελαν. Aλλά εισήλθαν σε ένα αθέλητο κυκεώνα ανατροπών, συγκρούσεων και διχασμού. Που προφανέστατα θα τους ξεβγάλει στις ακτές του σκληρού οικονομικού ανταγωνισμού και της πλήρους φιλελευθεροποίησης που ακριβώς ήθελαν με την ετυμηγορία τους να αποφύγουν. Oφείλουμε λοιπόν να δούμε έγκαιρα τις αλλαγές που έρχονται. Kαι με σχέδιο να προχωρήσουμε σε κινήσεις που θα μας προετοιμάσουν για τις δύσκολες ημέρες που ανατέλλουν. Για να διασώσουμε την κοινωνική μας συνοχή. Για να κάνουμε τον λαό μας ευτυχισμένο. "

Πολύ καλό;

4 σχόλια:

ultrasonic15 είπε...

Ίδιες ακριβώς φράσεις χρησιμοποιεί και ο Ανδριανόπουλος στο άρθρο του που σχολίασα κάποια στιγμή. Αυτά είναι πράγματα που τα βλέπουμε όλοι.
Όσο τωρα για το ευχολόγιο των τελευταίων 3 γραμμών.... αστα ....

ANemos είπε...

Το εντόπισες το "λαθάκι"! Εύγε! Πραγματικά χαίρομαι...

θοδωρής είπε...

...H αλλαγή αυτού που υπάρχει και η αναζήτηση καινούργιων δρόμων είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη. Tο γάντζωμα πάνω στο παλιό οδηγεί σε αδιέξοδο. Kι εν τέλει στην καταστροφή...

Να υποθέσω ότι πρόκειται για "επίσημη" γραμμή; Ότι, επιτέλους, αυτή η αριστερά, με τους αγώνες και θυσίες της, αναγνωρίζει ότι χρειάζεται ένα άλλο βλέμμα στη σύγχρονη πραγματικότητα;

Να ελπίσω σε ένα σχέδιο που "πατά" σε κάποιο εντός τόπου και χρόνου μοντέλο ;

Ανώνυμος είπε...

Κι εγώ κάθε φορά που συναντώ τη θειά μου τη Μαριγούλα στα γεννέθλιά της, τής λέω "Αντε, και του χρόνου, με υγεία, να τα κατοστήσεις...". Να υποθέσω πως η θεια η Μαριγώ, έπειτα απ' αυτό το ευχολόγιο θ' αποκτήσει σιδερένια υγεία και θα ζήσει άνετα ώς τα 100?

Η μήπως, αν αρωστήσει θεός φυλάξοι, και τής πω "Φταίνε οι γιατροί, που σου δώσαν λάθος φάρμακα..." θα γίνει αμέσως καλά?

Ασε μας παληκάρι μου. Η πρότεινε κάτι, ή... Εκτός κι αν γράφεις για ν' αποφύγεις τη σπονδυλοαρθρίτιδα. Οσο για το ποιοι φταίνε? Οι "Γιαχωβάδες" φταίνε. Γιατί? Γιατί έτσι, τι νομίζεις, όλο οι φιλελεύθεροι θα πρέπει να φταίνε?