Κυριακή, Ιανουαρίου 13, 2008

Θέματα Ευρωπαϊκού Πολιτισμού

Αγαπητοί φίλοι γεια σας και πάλι.
Σας στέλνω το μέιλ αυτό σε συνέχεια του μηνύματος που σας είχα στείλει στα τέλη της χρονιάς... Όπως ίσως θυμάστε τότε σας ενημέρωσα για τα σεμινάρια που κάνω τον τελευταίο καιρό για Θέματα Ευρωπαϊκού Πολιτισμού. Ο πρώτος κύκλος (Ιταλική Αναγέννηση) έγινε στην Θεσσαλονίκη τον Νοέμβριο του 2007 - ενώ με την νέα χρονιά θα γίνουν ταυτοχρονα δύο κύκλοι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη... Πιο συγκεκριμένα:
*** Στη Θεσσαλονίκη, στο Βιβλιοπωλείο Σαιξπηρικόν, θα γίνει ο κύκλος με τίτλο Αναζητώντας την ενοποιητική αφήγηση της Δύσης (από τον Σαίξπηρ και τον Θερβάντες μέχρι τον 20ο αιώνα) (για 8 Τετάρτες - Ιανουάριος-Μάρτιος 2008, βλ. εδώ: http://www.triaridis.gr/keimena/keimE010.htm)
*** Στην Αθήνα, στον Φούρνο, θα γίνει ο κύκλος με τίτλο Ιταλική Αναγέννηση: η επανάκτηση του σώματος (για 6 Δευτέρες- Ιανουάριος Μάρτιος 2008, βλ. εδώ: http://www.triaridis.gr/keimena/keimE009.htm).
Με αυτό το μέιλ σας ενημερώνω πως ο κύκλος της Θεσσαλονίκης (Αναζητώντας την ενοποιητική αφήγηση της Ευρώπης) ήδη έκλεισε καθώς έφτασε τις 20 εγγραφές (20 καρέκλες χωράει το βιβλιοπωλείο ΣΑΙΞΠΗΡΙΚΟΝ που με τόση θέρμη στήριξε και στηρίζει τα σεμινάρια αυτά). Ετσι, για να καλυφτεί η αυξημένη ζήτηση (ποιος θα το λεγε...) θα προστεθεί ένα ακόμη τμήμα, κάθε Πέμπτη, ώρα 4-6 το μεσημέρι, για 8 Πέμπτες από 24 Ιανουαρίου μέχρι 13 Μαρτίου 2008... (όπου θα τηρηθεί και πάλι σειρά προτεραίοτητας εγγραφής...)
Αντιθέτως, ο κύκλος της Αθήνας (Ιταλική Αναγέννηση: η επανάκτηση του σώματος) παραμένει ανοιχτός σε εγγραφές (έχει και πολλές περισσότερες θέσεις ο Φούρνος...)
Και κάτι ακόμη: ας διευκρινίσω μια ενδεχόμενη παρερμηνεία που προφανώς οφείλεται σε έναν φραστικό ακροβατισμό των αρχικών ανακοινώσεων. Η τιμή συμμετοχής των 100 Ευρώ φυσικά αφορά το σύνολο των σεμιναρίων (8 δίωρα στη Θεσσαλονίκη και 6 δίωρα στην Αθήνα) - και όχι το καθε δίωρο ξεχωριστά (ακόμη δεν τρελάθηκα τόσο πολύ...)
***
Τέλος, με κίνδυνο να γίνω από κουραστικός έως γραφικός, ας επαναλάβω την θέση μου: Τα σεμιναρια αυτά δεν σημαίνουν ντελάλισμα οποιασδήποτε "αυθεντικής ερμηνείας", μήτε κήρυγμα κάποιας "μεγάλης Αλήθειας"... Είναι η σχεδόν τυφλή (ενδεχομένως και με την έννοια του blind date) προσπάθεια ενός ημιμαθούς και τραγικά αυτοδίδακτου ανθρώπου όπως εγώ να αναζητήσει μαζί με άλλους πνευματικές αγωνίες, χάσματα και αιχμές...
Πολλούς χαιρετισμούς σε όλους
Θανάσης Τριαρίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: