Τρίτη, Ιανουαρίου 08, 2008

Eθελοντές για το Γκουαντάναμο

“Εθελοντές” για το Γκουαντάναμο


Το ελληνικό τμήμα της “Διεθνούς Αμνηστίας” ζητάει …εθελοντές για το Γκουαντάναμο.
Οι εθελοντές θα φορέσουν μεν τις γνωστές πορτοκαλί φόρμες των κρατουμένων, δεν θα ταξιδέψουν όμως στην Κούβα, αλλά μέχρι την πλατεία Συντάγματος, απέναντι από το ελληνικό κοινοβούλιο. Η ανακοίνωση που έστειλε η συντονίστρια της κινητοποίησης κυρία Μάττα Σαμίου, εξηγεί τα πράγματα αναλυτικότερα:

guantanamo2.gif

Σας καλωσορίζουμε στο νέο χρόνο με μια ακτιβιστική δράση, για την οποία χρειαζόμαστε τη βοήθεια και συμμετοχή σας.
Την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου είναι η 6η επέτειος από τότε που οι πρώτοι κρατούμενοι του πολέμου κατά της τρομοκρατίας μεταφέρθηκαν στον κέντρο κράτησης του Γουαντάναμο στην Κούβα. Με αφορμή την επέτειο αυτή, διοργανώνουμε ακτιβιστικό δρώμενο με τον ειρωνικό τίτλο “Διακοπές χωρίς επιστροφή στο Γουαντάναμο”, όπου θα κατασκευάσουμε ένα ψεύτικο θέρετρο αναψυχής στο οποίο θα “ξεκουράζονται” οι γνωστοί άνθρωποι με τα πορτοκαλί. Παράλληλα εκπρόσωποι της οργάνωσης θα συναντηθούν με την Αμερικάνικη πρεσβεία για να παραδώσουν υπογραφές και να μεταφέρουν τα αιτήματά μας.
Θα θέλατε να συμμετέχετε στη δράση και να ξαπλώσετε σε μια σεζ-λονγκ φορώντας πορτοκαλί φόρμα για μία ώρα;
Θα θέλατε να μας βοηθήσετε μοιράζοντας φυλλάδια στους περαστικούς ή στήνοντας και ξεστήνοντας το σκηνικό;

Χρειαζόμαστε περίπου 8-10 άτομα για 3 ώρες περίπου, 11.00-14.00 την Παρασκευή 11/1. Θα συναντηθούμε πρώτα στο γραφείο μας, όπου θα γίνει μια σύντομη ενημέρωση για το Γουαντάναμο και μετά θα ξεκινήσουμε με το δρώμενο, το οποίο θα γίνει στην Πλατεία Συντάγματος στο πεζοδρόμιο απέναντι από τη Βουλή.
Όσοι θέλετε και μπορείτε να βοηθήσετε, απαντήστε σε αυτό το μήνυμα ή πάρτε με τηλέφωνο στο 2103600628 (εσωτερικό 41).
amnesty_guantanamo_hunger_strike_demo.jpg