Δευτέρα, Οκτωβρίου 02, 2006

Ψηφίζουν δήμαρχο. Δεν ψηφίζουν κτηματομεσίτη

27/09/2006-Γ. ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ ΓΙΑ Β. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟ

Με αφορμή τις σημερινές δηλώσεις του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου στο ράδιο Θεσσαλονίκη για τον τρόπο που εκχωρήθηκαν δημοτικά οικόπεδα σε εργολάβους, αλλά και για τις κατηγορίες του ότι όλα είναι προεκλογικά τερτίπια, ο υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης δήλωσε:

«Θέλοντας να δώσει υπόσταση στο μήνυμά του «όλη η πόλη μια παρέα», ο κύριος Παπαγεωργόπουλος εκτίθεται για λογαριασμό των φίλων του σε πράξεις ανομίας. Θεωρώντας ως προσωπική του περιουσία τα δημοτικά οικόπεδα, τα διανέμει στους φίλους και τις παρέες του μέσα από αδιαφανείς διαδικασίες και σε ευτελή ποσά. Του υπενθυμίζουμε ότι η προσφυγή για το θέμα των οικοπέδων έγινε εμπρόθεσμα το Μάρτιο του 2006.

Οι ισχυρισμοί και οι δικαιολογίες που πρόβαλε σήμερα στο ράδιο Θεσσαλονίκη, μόνο ως ανέκδοτο θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν. Εφαρμόζει, βέβαια, την προσφιλή του τακτική να μη μιλά ποτέ για την ταμπακιέρα.

Τα οικόπεδα δεν κάνουν φτερά. Ας το αντιληφθεί επιτέλους ο «φτερωτός γιατρός».

Ο Παπαγεωργόπουλος γνωρίζει ότι είναι εκτεθειμένος πολιτικά και ηθικά. Οφείλει να δώσει σαφείς, ειλικρινείς και καθαρές απαντήσεις επί των συγκεκριμένων θεμάτων. Είναι υποχρεωμένος να μας πει με ποια διαδικασία έδωσε τα οικόπεδα σε συνεργάτες, φίλους του και φίλους φίλων του.

Τα ερωτήματα αυτά είναι μπροστά του, ζητούν απαντήσεις και δεν μπορεί να τα αγνοήσει ή να τα παρακάμψει. Οι τακτικές στρουθοκαμηλισμού μπορεί να ταιριάζουν στους κουτσαβάκηδες της πολιτικής, δεν ταιριάζουν όμως σε ανθρώπους που θέλουν να διεκδικήσουν ξανά το δήμο της Θεσσαλονίκης. Οι πολίτες θέλουν καθαρές κουβέντες, καθαρές πράξεις, καθαρά πρόσωπα.

Ψηφίζουν δήμαρχο. Δεν ψηφίζουν κτηματομεσίτη.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: