Δευτέρα, Οκτωβρίου 02, 2006

Ο κ. Παπαγεωργόπουλος είναι εκτεθειμένος πολιτικά και ηθικά

28/09/2006-ΔΗΛΩΣΗ Γ. ΜΠΟΥΤΑΡΗ ΓΙΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟ ΔΗΛΩΣΗ
ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΟΥΤΑΡΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ

Θεσσαλονίκη, 28 Σεπτεμβρίου 2006

Με αφορμή τις χθεσινές κραυγές του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου (ανακάλυψε «αθηναϊκό δάκτυλο» ), στις καταγγελίες για παραχωρήσεις δημοτικών οικοπέδων κ.λπ. ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης δήλωσε:
«Ο κ. Παπαγεωργόπουλος, αντί να απαντήσει συγκεκριμένα και τεκμηριωμένα στις αποκαλύψεις για την παραχώρηση δημοτικών οικοπέδων σε φίλους, φίλους φίλων και συνεργάτες του, προσπαθεί να μεταθέσει τις ευθύνες του σε άλλους, φτάνοντας ακόμη και στο σημείο να κάνει λόγο για «αθηναϊκό δάκτυλο».
» Ο άνθρωπος αυτός έχει την αφέλεια να πιστεύει ότι οι Θεσσαλονικείς είναι λωτοφάγοι και ότι θα ξεχάσουν τα μεγάλα ατοπήματά και ολισθήματά του. Και αντί να απαντήσει για το πώς παραχώρησε τα οικόπεδα, απαντά μόνο για την αρχική απόφαση που αφορούσε το φορέα διαχείρισης. Σαν να λέμε, δε φταιει η ερασιτεχνική και εγκληματική διαχείριση των απορριμμάτων για τη φωτιά στους Ταγαράδες, αλλά το ότι οι δημότες της Θεσσαλονίκης «παράγουν» σκουπίδια!
»Ωστόσο, κανένα παραλήρημα, καμιά προσπάθεια αποπροσανατολισμού δεν θα τον βγάλουν από τον πανικό του. Οι θεωρίες του περί «αθηναϊκού δάκτυλου» δεν είναι μόνον επαρχιώτικες και ανόητες. Καλλιεργούν κομπλεξικά και μειονεκτικά σύνδρομα και εν τέλει καταντούν και επικίνδυνοι.
»Οφείλουμε λοιπόν όλοι μας να μείνουμε μακριά από ανάλογες αντιλήψεις που προκαλούν ψυχώσεις και φανατισμό.
»Ο κ. Παπαγεωργόπουλος είναι εκτεθειμένος πολιτικά και ηθικά για τις αδιαφανείς πράξεις του. Είναι εκτεθειμένος επίσης διότι προσπαθεί να αποποιηθεί τις ευθύνες του, καταφεύγοντας σε παραληρηματικά «ευρήματα». Όλη του η παρωχημένη ρητορική αποπνέει παρελθόν και βαθιά συντήρηση. Είναι αυθεντικός εκφραστής της εσωστρέφειας, του εγκλεισμού και της απομόνωσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: