Δευτέρα, Οκτωβρίου 02, 2006

ΓΙΑ Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΔΗΜΟΥ-ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ

01/10/2006-ΔΗΛΩΣΕΙΣ Γ. ΜΠΟΥΤΑΡΗ ΓΙΑ Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΔΗΜΟΥ-ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ
Για τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Θεσσαλονίκης

« Έχουμε κατ΄ επανάληψη επισημάνει μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, και η επικαιρότητα μας επιβεβαιώνει, ότι το σύστημα Παπαγεωργόπουλου παρουσιάζει σημάδια φθοράς και παρακμής. Αυτό είναι πρωτίστως προσβλητικό για τους Θεσσαλονικείς που τον τίμησαν με την ψήφο τους.
Οι δημοτικοί σύμβουλοι της « Πρωτοβουλίας για τη Θεσσαλονίκη » ζητούν έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να δοθούν εξηγήσεις από τον Δήμαρχο για όσα σε βάρος του Γενικού Γραμματέα του Δήμου αποκαλύφθηκαν. Σε κάθε περίπτωση ο Δήμαρχος φέρει την πολιτική ευθύνη ».



Για τα ανταποδοτικά τέλη

« Το θέμα των ανταποδοτικών τελών δεν προέκυψε τώρα. Έχει κατ΄ επανάληψη τεθεί από τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής μας στο Δημοτικό Συμβούλιο χωρίς να δοθούν μέχρι σήμερα πειστικές απαντήσεις. Έχουμε αποδείξει με μελέτη που κάναμε ότι ο κ. Παπαγεωργόπουλος έχει επιβάλει τα υψηλότερα ανταποδοτικά τέλη, σε σύγκριση με Αθήνα και Πειραιά. Αποδείξαμε, επίσης, ότι έχει εισπράξει περισσότερα έσοδα από αυτά που προϋπολόγιζε, χωρίς να φαίνεται με ποιο τρόπο τα επιστρέφει στους πολίτες, όπως ορίζει ο νόμος, γι΄ αυτό και ονομάζονται ανταποδοτικά. Παρ΄ ότι έχουμε ζητήσει ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα αυτό, ο Δήμαρχος εξακολουθεί να κωφεύει. Είναι υπόλογος στους δημότες. Εμείς θα παγώσουμε τα ανταποδοτικά τέλη για την επόμενη τετραετία χωρίς να δημιουργήσουμε οικονομικό πρόβλημα στο Δήμο και θα τα διαχειριστούμε με απόλυτη διαφάνεια. Επίσης, θα επανεξετάσουμε το όλο σύστημα υπολογισμού και απόδοσης των ανταποδοτικών τελών ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: