Σάββατο, Οκτωβρίου 14, 2006

Μια υπαρκτή πιθανότητα

« Η “ Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη “ πήρε την ελάχιστη πιθανότητα ανατροπής του στημένου σκηνικού στην πόλη και την μετέτρεψε σε υπαρκτή πιθανότητα », δήλωσε σε σημερινή Συνέντευξη Τύπου ο ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, και τόνισε ότι καταφέραμε να δείξουμε πως η κατάσταση στην πόλη δεν ήταν δεδομένη, όπως επιχειρούσε να μας πείσει ο κ. Παπαγεωργόπουλος. Κι αυτό γιατί ήμασταν οι μόνοι που κάναμε αντιπολίτευση στη διοίκηση του Δήμου, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους υποψήφίους που χτυπούσαν εμας.
Ο κ. Μπουτάρης υπογράμμισε για άλλη μία φορά ότι « δεν είμαστε κόμμα ούτε επαγγελματίες της πολιτικής, για να έχουμε έτοιμο εκλογικό μηχανισμό. Δεν έχουμε οικονομικές εξαρτήσεις από κανέναν , ούτε από κόμματα με τον πακτωλό των χρημάτων που διέθεσαν και στη Θεσσαλονίκη ». Ανέφερε, επίσης, ότι οι Θεσσαλονικείς δεν αντέχουν άλλο την απραξία, τη μιζέρια, την οπισθοδρόμηση της πόλης , τον οικονομικό μαρασμό που φέρνει ανεργία και κλείσιμο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Αναφερόμενος στο έργο της υποθαλάσσιας αρτηρίας, ο υποψήφιος Δήμαρχος κάλεσε τους πολίτες να καταψηφίσουν τον απερχόμενο Δήμαρχο, καθώς αυτός είναι ο μόνος τρόπος να αποτραπεί η κατασκευή της. Στέλνοντας, δηλαδή, ένα ηχηρή μήνυμα στη Βουλή για να μην κυρώσει στη σύμβαση. Δεσμεύθηκε δε ότι « εμείς ως συνδυασμός θα εξαντλήσουμε όλα τα πολιτικά και ένδικα μέσα για να μην υπογραφεί η συγκεκριμένη σύμβαση για την κατασκευή του έργου ».
Κάλεσε τον κ. Παπαγεωργόπουλο να απαντήσει τι προτίθεται να κάνει με το θέμα των δημοτικών οικοπέδων, δηλαδή εάν θα σταματήσει τη διαδικασία του διαγωνισμού εκποίησής τους ή όχι, αλλά και για την οικολογική καταστροφή που προκάλεσε η φωτιά στην χωματερή των Ταγαράδων.
Υπενθύμισε ακόμα ότι ο κ. Παπαγεωργόπουλος αρνήθηκε να συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για τον στενό του συνεργάτη, τον κ. Λεμούσια, αλλά και για άλλους συνεργάτες του. Διερωτήθηκε δε γιατί δεν μας λεει πόσα χρήματα διαχειρίστηκαν τα τελευταία 12-16 χρόνια οι κ.κ. Μπαρμπουνάκης και Ζουρνάς, που εναλλάσσονται στη διοίκηση του Συνδέσμου ΟΤΑ Μείζονος Θεσσαλονίκης, για να οδηγήσουν τους Ταγαράδες σε ένα τέτοιο οικολογικό έγκλημα.
Ο Γιάννης Μπουτάρης κάλεσε « κάθε ανήσυχο πολίτη που θέλει να δώσει στην πόλη του μια δεύτερη ευκαιρία να ψηφίσει την “Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη” που πραγματικά τη δημιούργησε, με πολύ κόπο, χωρίς μηχανισμούς , χωρίς τη βοήθεια κέντρων και παράκεντρων της εξουσίας. και να την φέρουν στον δεύτερο γύρο ».
Και κατέληξε λέγοντας ότι «εάν υπάρξει δεύτερος γύρος και είμαστε εμείς που περνάμε για να αναμετρηθούμε με τον κ. Παπαγεωργόπουλο, τότε μόνο μπορεί να κερδηθεί ο Δήμος και να γίνει η μεγάλη ανατροπή ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: