Τετάρτη, Οκτωβρίου 25, 2006

Η Πρωτοβουλία ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...

« Στις 16 Οκτωβρίου άνοιξε μία νέα σελίδα, η σελίδα Δημαρχεία 2007-2010 », δήλωσε σε σημερινή Συνέντευξη Τύπου ο επικεφαλής της « Πρωτοβουλίας για τη Θεσσαλονίκη » Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος υπογράμμισε ότι η παράταξη θα προσπαθήσει ώστε να υπάρχει ενότητα όλων των προοδευτικών δυνάμεων μέσα στο δημοτικό συμβούλιο και θα κάνει μία δημιουργική αντιπολίτευση. Δεν απέκλεισε, εξάλλου, την σύμπλευση με όποιες προτάσεις του Δημάρχου θεωρούνται σωστές και συμφωνούν με το πρόγραμμά μας.
Ο Γιάννης Μπουτάρης ανακοίνωσε ότι η « Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη » θα μετεξελιχθεί σε ένωση πολιτών, που θα λειτουργεί παράλληλα με τη δημοτική ομάδα, ως μία σκιώδης Δημαρχία, η οποία θα δουλεύει συστηματικά, θα αναδεικνύει θέματα, τα οποία η Δημοτική Αρχή είτε αγνοεί, είτε δεν θέλει, είτε δεν μπορεί να αναδείξει και να επιλύσει. Επανέλαβε δε ότι στόχος της μετεξέλιξης αυτής είναι η συμμετοχή των πολιτών. Αναφορικά με τα δημοτικά διαμερίσματα είπε ότι θα εξελιχθούν σε μικρούς Δήμους, σύμφωνα με τις προγραμματικές δηλώσεις της παράταξης.
Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των εκλογών, ο κ. Μπουτάρης τόνισε ότι « η Θεσσαλονίκη απέδειξε περίτρανα πως δεν είναι συντηρητική πόλη, έχει όμως συντηρητική και οπισθοδρομική ηγεσία ». Πρόσθεσε δε ότι αποδείχθηκε επίσης πως η αρχική πρόταση της « Πρωτοβουλίας » για συνένωση όλων των προοδευτικών δυνάμεων, προκειμένου να ανατραπεί η διοίκηση Παπαγεωργόπουλου, ήταν απολύτως εφικτή. Είπε ακόμη ότι « το μεγάλο ποσοστό αποχής αποδεικνύει πως η μισή πόλη δεν θέλει το σύστημα. Παπαγεωργόπουλου, ο οποίος σφραγίζει την τελευταία του τριετία ως Δήμαρχος της μειοψηφίας ελέω συστήματος ».
Τέλος, ο κ. Μπουτάρης δήλωσε ότι η προεκλογική εκστρατεία της « Πρωτοβουλίας » υποστηρίχθηκε και είχε ως σύμβουλο στρατηγικού σχεδιασμού την εταιρεία Metron Analysis, την οποία και ευχαρίστησε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: