Δευτέρα, Οκτωβρίου 16, 2006

Μπουτάρης: για τη δεύτερη Κυριακή

Το σημερινό αποτέλεσμα μας δίνει εξαιρετική ευχαρίστηση γιατί είναι ένα αποτέλεσμα που πετύχαμε μόνο χάρη στη βούληση των πολιτών, χωρίς κομματικούς μηχανισμούς. Οι συμπολίτες μας πίστεψαν ότι πρέπει ν’ αλλάξει η μέχρι σήμερα διοίκηση που επηρεάζεται με τον χειρότερο τρόπο από τον νυν δήμαρχο, αποδείχτηκε ότι είναι δυνατή η ανατροπή όταν το 55% έφτασε στο 41,5%.

Οι πρώτες ενδείξεις μας δώσανε μια επιπλέον ελπίδα, ότι το ποσοστό μας στις νεώτερες γενιές είναι πολύ μεγάλο. Επιπλέον επιβεβαιώθηκε το γεγονός ότι οι συμπολίτες μας δεν είναι συντηρητικοί και όλα τ’ άλλα για τα οποία τους κατηγορούν, αφού ουσιαστικά τιμώρησαν με την ψήφο τους τους αλαζόνες δημοτικούς κομματικούς άρχοντες και όλους τους κομματικούς σχηματισμούς.

Δικαίωσε τον αγώνα μας που ξεκίνησε με μια πρόταση συνεργασίας των διαφόρων αντιπολιτευομένων ομάδων που ορίζονταν από τα κόμματα, σε μια ομάδα, ώστε να μπορέσει ν’ ανατραπεί η διοίκηση Παπαγεωργόπουλου. Ας σκεφτούν τις ευθύνες τους οι στείρες συντηρητικές κομματικές ηγεσίες . Τώρα πια ο νυν δήμαρχος δεν έχει την πλειοψηφία. Ηττήθηκε. Πρέπει να το λάβει πολύ σοβαρά υπ’ όψιν του ακόμη και μέχρι το τέλος της θητείας του. Βρίσκεται στην μειοψηφία του 41,5%.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συμπολίτες μας που με την ψήφο τους άνοιξαν ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Αψήφησαν κομματικές εντολές και έδωσαν μια νέα ελπίδα για τον τόπο μας και την πόλη μας.

Σέβομαι όσο τίποτε τα κόμματα και τους πολιτικούς ηγέτες τους. Οφείλουν όμως κι αυτοί ν’ αντιληφθούν ότι πέρασαν οι καιροί που οδηγούσαν τους ψηφοφόρους σε μόνιμη αντιπαράθεση. Οφείλουν αυτά που διατυμπανίζουν με μεγάλα λόγια να τα κάνουν πράξη δίνοντας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αυτά που δικαιούται. Πολιτική αυτονομία κι επαρκή οικονομική υποστήριξη.

Θέλω να υπογραμμίσω, γιατί αν δεν παινέψεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει, ότι η Θεσσαλονίκη είναι πάντα στην πρωτοπορία. Τελειώνοντας θέλω να στείλω ένα μήνυμα στο Δήμαρχο της μειοψηφίας. Από σήμερα αρχίζει η αντιπολίτευση στο Δήμο. Το καθεστώς της διοίκησης και της παραδιοίκησης και των ενοχικών συμπεριφορών τελείωσε.

Όσον αφορά τη θέση της παράταξής μας για την επόμενη Κυριακή οφείλω να πω τα εξής :

  1. Η παράταξή μας είναι πολυσυλλεκτική, άρα από τη φύση της δεν μπορεί να δώσει οδηγίες ή κατευθύνσεις μια και όλοι αυτοί που μας ψήφισαν, δεν ψήφισαν με κομματικό κριτήριο αλλά με προσωπική επιλογή.
  2. Πρέπει όμως να τονίσω ότι ο αντικειμενικός στόχος που ήταν η ανατροπή της παρούσης διοίκησης του Δήμου δεν ολοκληρώθηκε. Αυτό φυσικά δεν οφείλεται σε δική μας υπαιτιότητα, αλλά επιβεβαιώνει την πρωτοβουλία μας. Άρα ο καθένας ας κάνει αυτό που νομίζει.
  3. Καλούμε πάλι τις κομματικές ηγεσίες που απέδειξαν τον συντηρητισμό και τη γύμνια τους για μια ακόμη φορά, να αντιληφθούν ότι ο αντίπαλος δεν ήμασταν ούτε είμαστε φυσικά εμείς. Ας το σκεφτούν αν μπορούν.

Γιάννης Μπουτάρης - 16/10/06

Δεν υπάρχουν σχόλια: