Τρίτη, Ιουνίου 12, 2007

i wish i could cook

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ!

(απόσπασμα)

[...]

Μάλλον ένα νέο είδος έχει κάνει την εμφάνιση του στον πλανήτη έδω και καιρό, αυτό που ξέραμε ως homo economicus απειλείται με εξαφάνιση και την θέση του καταλαμβάνει ο γνήσιος economicus. Όλες οι πράξεις μας, οι σχέσεις μας, η δημιουργικότητα, οι δεξιότητες,οι ανησυχίες, οι σκέψεις, ο λόγος μας πρέπει να αποκρυπτογραφηθούν με βάση το κίνητρο του οφελιμισμού, να γίνουν προϊοντα προς πώληση, να αποτυπωθούν σε διαγράμματα με δείκτες πώλησης και αγοράς και στο τέλος να μετρήσουμε τα κέρδη μας, τα δικά μας και αυτών που "ξέρουν" την διαδικασία. Στην σύγχρονη κοινωνία οι economicus προσπαθούν να μας πείσουν ότι όλα οφείλουν να είναι συστημικά και κατευθυνόμενα ("συγκεκριμένος στόχος και πλάνο"). Δεν είναι τυχαίο ότι, σημειολογικά, "ο ανθρώπινος παράγοντας" είναι μια έννοια αρνητική που πια αναφέρεται στο απρόβλεπτο που μπορεί να χαλάσει ένα πλάνο μιας ομάδας στελεχών και στην συγκεκριμένη περίπτωση το live του larry gas διοτι τυγχάνει να είναι ακόμη άνθρωπος χωρίς manager.

[...]

Οι όροι μιας κοινότητας εμπεριέχουν μια υποβάθμιση του εγώ και συνειδητοποίηση του εμείς. Είναι δύσκολο, ρευστό και δοκιμάζεται από την συνέχεια, την συνέπεια και την έμπρακτη συνδρομή του καθενός μας. Οι όροι εναλλακτικό και ανεξάρτητο δεν σηματοδοτούν ένα είδος μουσικής αλλά μια μορφή δράσεων και σχέσεων που οφείλουν να έρχονται σε αντίθεση με το συμβατικό και το εξαρτημένο.

[...]

Η αναζήτηση νέων τρόπων έκφρασης και νέων σχέσεων εμπεριέχει φιλίες, έρωτες, παρεξηγήσεις, συγκινήσεις, αποτυχίες, ματαιοδοξίες, εγωπάθειες γιατί πολύ απλά στηρίζεται στον ανθρώπινο παράγοντα. Και αυτό είναι το συναρπαστικό! Η ιστορία που γράφει ο καθένας μας έχει νόημα όταν το μελάνι είναι ακόμη νωπό, γιατί και τα αισθήματα είναι παρόντα. Ας είμαστε σύγχρονοι, όχι μοντέρνοι. Δεν χρειάζεται ούτε πλάνο, ούτε στόχος ούτε επαγγελματισμός. Πήξαμε στους επαγγελματίες της ανάπτυξης, της προόδου και της μεγάλης κλίμακας.

[...]

Δεν υπάρχουν σχόλια: